Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORASLA KRILA

Zovko uvjerava igračice da i Viborg može pasti

Zdravko Zovko
Reuters
08.11.2009.
u 11:43

– Nakon pobjede protiv Byasena ekipa dobro djeluje i jako je motivirana. Pokažemo li dovoljno volje i želje za pobjedom, sve je moguće – ističe Zovko.

Osokoljene domaćom pobjedom protiv norveškog Byasena, koprivničke rukometašice vjeruju da nisu bez šansi niti u današnjem susretu s europskim prvakom Viborgom.

Spektakl je zajamčen

Rukometni spektakl u koprivničkoj gimnazijskoj dvorani počinje u 15 sati.

– Nema ljepše motivacije i želje za nadigravanjem kao kad dolazi prvak Europe. Viborg je u ovom trenutku jedan od najboljih europskih sastava i za mene i cijelu ekipu veliki poticaj da igramo što bolje – rekao je trener Podravke Vegete Zdravko Zovko.

Kako izbjeći oscilacije u igri vidljive u prve dvije utakmice Lige prvakinja?

– Pojedine igračice trebale bi bolje igrati i biti usredotočenije u igri. Od provjerenih igračica očekujem da dobro igraju tijekom cijele utakmice, a ne samo pet do deset minuta, pa zatim potpuno nestanu na terenu. To je ključno za uspjeh – smatra Zovko.

Koji je recept za pobjedu?

– Treba izbjeći te oscilacije u igri i moramo maksimalno kvalitetno igrati u obrani. Viborg ima tri možda i najbolje vanjske igračice na svijetu – Skov, Popović i Aćimović, pa i vratarka mora braniti vrhunski. Naravno, moramo povećati i postotak realizacije te smanjiti broj tehničkih pogrešaka, što u takvim utakmicama zna donijeti prevagu. Naravno da uz promjenljivu igru nemamo šanse, jer je Viborg jaka ekipa koja svih 60 minuta igra jednako snažnim ritmom. Ima i izvanrednu vratarku Lunde koja na svakoj utakmici obrani barem 15 udaraca – upozorava koprivnički strateg.

Osim financijskih problema i slabog igračkog kadra, Podravka u posljednje vrijeme muku muči i s ozljedama.

Bolesti i ozljede

– Bolnički karton nije zadovoljavajući. Otprije nam nedostaje Tarle, a Tatari je bila izvan parketa mjesec dana i tek se vraća u formu. Protiv Viborga neće igrati Gaće, s kojom ne želim riskirati, a Kožnjak trenira, ali vidi se da nije još spremna. Pasičnik je imala virozu. Viborg također ima manji izbor igračica, ali zato ima sedam-osam izvanserijskih rukometašica – kazao je Zovko i pozvao navijače da dođu u dvoranu i podrže mladu Podravkinu ekipu u srazu s Dankinjama.

Podravka Vegeta se prošle sezone s Viborgom sastala u četvrtfinalnoj skupini Lige prvakinja. Obje utakmice kokice su izgubile. Može li sadašnja ekipa napraviti pothvat i Dankinjama nanijeti prvi poraz u skupini?

– Nakon pobjede protiv Byasena ekipa dobro djeluje i jako je motivirana. Pokažemo li dovoljno volje i želje za pobjedom, sve je moguće – ističe Zovko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije