Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEČ ZA POVIJEST

Zatvoren zadnji trening Hrvatske, pada ključna odluka: Dalić prelomio, ovo je prvih 11 koji pišu povijest

KATAR 2022 - Trening hrvatske nogometne reprezentacije dan uoči utakmice protiv Argentine
Igor Kralj/PIXSELL
12.12.2022.
u 20:25

Hrvatska sutra u 20 sati ide u boj za finale SP-a. Izbornik Zlatko Dalić na zadnjem treningu donosi ključne taktičke odluke i odlučuje o prvih 11.

Hrvatska sutra u 20 sati ide u boj za finale SP-a. Izbornik Zlatko Dalić na zadnjem treningu donosi ključne taktičke odluke i odlučuje o prvih 11. Kako doznajemo od našeg reportera u Kataru, očekuje se da će protiv Argentine početi isti sastav kao u sudaru s Brazilom, a eventualno bi umjesto Marija Pašalića od prve minute na desnom krilu mogao startati Nikola Vlašić.

Prijenosa uživo s treninga danas nije bilo jer dan pred utakmicu organizacija u nadležnosti Fife, a ne HNS-a te po njihovim strogim pravilima nema live snimanja.

Očekivani sastavi:

Vatreni će tako stadiona Lusaila upoznati neposredno prije utakmice dok su gaučosi već nastupali na tom stadionu. Bio je to još jedan 'dan minus 1' ili kako FIFA dan prije utakmice zove MD-1. Šesti do sada na ovom Svjetskom prvenstvu. Što je znak da vatren dobro voze i napreduju u Katru. U kampu hrvatske reprezentacije u Dohi, Al Ersal 3 opuštena je atmosfera, a da se nešto važno događa vidljivo je tek po broju novinara koji 'opsjedaju' bazu vatrenih. Od utakmice s Brazilom sve je teže pronaći mjesto za stolom u press centru, ili za kameru uz teren.

Previše stresa nema niti u suparničkim redovima. Među novinarskim ekipama koje su se pojavile na treningu gauča pojavio se i legendarni bugarski nogometaš Hristo Stoičkov koji se srdačno pozdravio s argentinskim izbornikom Lionelom Scalonijem.

- Argentina se dobro brani, ide do krajnjih granica i to je njihova snaga - kazao je Stoičkov za argentinske medije.

Scaloni zbog žutih kartona ne može računati na Marcosa Acunu i Gonzala Montiela, dok je Alejandro Papu Gomez trenirao pod nadzorom fiziterapeuta zbog manjih problema s gležnjem. Bilo je upitno i fizičko stranje Angela Di Marije i Rodriga De Paula.

Zbog problema s mišićima, Di Maria i De Paul nisu mogli igrati cijelo četvrtfinale protiv Nizozemaca. De Paul je izašao u 65. minuti, dok je Di Maria odigrao samo posljednjih 10 minuta produžetka. No Scaloni je istaknuo kako bi obojica trebala biti spremna.

- Danas ćemo imati jasniju viziju situacije. No, za sada su dostupni, a to je umirujuće," kazao je. Ako Di Marija neće biti posve spreman, njegovo mjesto mogao bi zauzeti Leandro Paredes.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

 

Komentara 23

DU
Deleted user
20:41 12.12.2022.

Samo dva koraka do - Zlatnog Pehara!

Avatar spremno zidam
spremno zidam
21:35 12.12.2022.

Hrvatska je na ovom SP odigrala dosad 5 utakmica. Svaki puta, večer prije, napisali ste članak s naslovom "Dalić je prelomio...." Ma šta je prelomio ? Koga vi farbate ? Zar stvarno mislite da vas čitaju samo mentalno potkapacitirani tupani ? Dajte primite se ozbiljnog novinarstva i prestanite se baviti jeftinim senzacionalizmom....

FE
fefellerunt
22:54 12.12.2022.

Čeka nas jako teška utakmica, FIFA bi radije gledala finale Francuska- Argentina, nego Hrvatska - Maroko , s time da su argentinci na ovom prvenstvu mnogo jači nego prije 4 godine, drugačije će nam pristupiti i važnost utakmice je mnogo veća, Trebat ćemo mnogo , mnogo sreće da prođemo. Jedino nam je možda sredina malo bolja od njih , obrane su negdje izjednačene, ali im je napad znatno bolji od našeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije