Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvenstvo RH

Žapci preskočili POŠK, u polufinalu će Jadran biti veći izazov

Vaterpolo: Mladost - POŠK
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/9
27.06.2020.
u 16:31

Nešto skromniju pobjedu u drugoj utakmici možemo objasniti neigranjem Radua i Ćuka, koje je trener Bajić odlučio poštedjeti subotnjih napora

Kao što se i očekivalo, vaterpolisti Mladosti su s dvije visoke pobjede nad POŠK-om preskočili četvrtfinalnu prepreku u doigravanju za hrvatskog prvaka.

Nakon što su u petak navečer bili bolji s 21:4, žapci su u subotu istog suparnika, također na Šalati (poškovci su zbog uštede tražili da se obje utakmice igraju u Zagrebu), pobijedili s 15:4.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Nešto skromniju pobjedu u drugoj utakmici možemo objasniti i neigranjem Radua i Ćuka, koje je trener Zoran Bajić odlučio poštedjeti subotnjih napora. U obje je pak utakmice Mladost nastupila bez Kunca, Dašića i Jurline.

Strijelci za Mladost u drugoj utakmici bili su: Miloš (4), Bukić (4), Biljaka (2), Bowen, Harkov, Brčić, Lazić i Bušić. Marcelić je obranio pet, a rezervni vratar Miškić četiri udarca suparničkih igrača.

- Sve smo odradili kako smo se i dogovorili. Ovo je bio nešto lakši suparnik, no već u polufinalu čekat će nas puno teži rival i morat ćemo se dobro pripremiti ako želimo igrati u finalu hrvatskog doigravanja - kazao je četverostruki strijelac Lovre Miloš.

Poput Mladosti, i Jug je u polufinale ušao dvokorakom, dvjema pobjedama kod kuće u dvobojima s makarskim Galebom. U prvoj utakmici bilo je 23:4  za jugaše, u drugoj 20:5.

Hoćemo li Zagrepčane i Dubrovčane gledati u očekivanom finalu (na tri pobjede) doznat ćemo nakon polufinalnih dvoboja (na dvije pobjede) koji su na rasporedu 1. i 4. srpnja.

Zagrepčani će za suparnika imati splitski Jadran, a Dubrovčani vjerojatno šibenski Solaris koji je u prvoj utakmici kod kuće nadjačao splitski Mornar sa 14:5.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije