Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZABORAVNI TRENUTAK SP-A 2006.

VIDEO Za naježiti se! Tribine su se tresle kad je krenula himna, berlinski stadion uglas pjevao 'Lijepu našu'

Zlatko Kranjčar na Svjetskom prvenstvu 2006.
Foto: Screenshot: HRT
1/4
09.12.2022.
u 12:42

Prisjetimo se intonacije hrvatske himne prije utakmice s Brazilom na Mundijalu u Njemačkoj. I dan danas, 16 godina kasnije, scene su itekako impresivne. Cico Kranjčar pustio je suzu...

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju Brazil je dočekao u tri od posljednja četiri Svjetska prvenstva na koja se kvalificirala. Po dobrom ne pamtimo 2014. i suca Yuichija Nishimuru koji nas je oštetio i na kraju pomogao Brazilcima da dođu do pobjede 3:1. Na najveću svjetsku smotru u Južnoj Africi 2010. nismo se kvalificirali, a danas ćemo Selecao pokušati pobijediti u dvoboju koji počinje u 16 sati.

>> U studiju Večernjeg otkrivena životna priča Dominika Livakovića, otkrio ga je čovjek koji nije dočekao njegovu najveću noć: 'Mali buš videl, taj bu jednog dana svjetska klasa'

Upravo toliko godina - 16 već odonda - prošlo je kada smo s Brazilcima igrali i na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Iako vatreni 2006. nisu prošli skupinu, ostala je upamćena snimka intoniranja himne neposredno prije utakmice protiv Brazila.

Naime, Lijepu našu pjevao je tada uglas cijeli berlinski stadion, tribine su se tresle, a izbornik Cico Kranjčar pustio je i suzu. Nažalost, utakmicu smo izgubili s 1:0, a kasnije ispali u grupnoj fazi. 

Je li konačno stiglo vrijeme da porazimo Brazilce, saznat ćemo kroz poslijepodnevne sate. Pobjednik će ući u polufinale natjecanja u Kataru. 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 3

RE
remarga
13:33 09.12.2022.

E to su još bile godine kad smo donekle kao narod bili ponosni! Živjela Hrvatska i hrvatski narod! Ja se mojih Hrvata nikada neću odreći!

VA
vadis1
15:19 09.12.2022.

Hrvatska ima male sanse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije