Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA: Boks ili nogomet?

VIDEO Pogledajte kako je Danilo nogom u glavu udario Juranovića, je li ovo za izravni crveni?

Foto: HRT
1/63
09.12.2022.
u 16:46

Mario Mandžukić je bio u raspravi s četvrtim sucem, najmirniji je od svih je bio Zlatko Dalić.

Hrvatska i Brazil igraju utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kataru. U 25. minuti dogodila se prilično sporna situaicja. Josip Juranović je opet dobro prošao po desnoj strani, no prekršaj je napravio Danilo jako neopreznim startom i visoko podignutom nogom na glavu našeg nogometaša. Hrvatska klupa je tražila i strožu kaznu, ali glavni sudac Michael Oliver pokazao je samo žuti karton.

 Mario Mandžukić je bio u raspravi s četvrtim sucem, najmirniji je od svih je bio Zlatko Dalić.

>> VIDEO SITUACIJE POGLEDAJTE OVDJE

>> UTAKMICU PRATITE OVDJE

Je li Danilova noga u glavu Juranovića bila za crveni?

Jedno od jako zanimljivih pitanja je i tko danas dijeli pravdu na nogometnom terenu jer sjetimo li se zadnje utakmice protiv Brazila na SP-u 2014. kada nije bilo ni P od pravde jer japanski sudac Nishimura oštetio je Hrvatsku toliko da je preko noći postao persona non grata, a bome nije se dobro proveo niti u FIFA-i jer njegovo sramotno suđenje ušlo je u povijest kao jedno od najgorih.

Danas na terenu nema Japanca, već je glavni sudac ovog susreta Englez Michael Oliver koji je na ovom SP-u već sudio dvije utakmice Meksiko - Saudijska Arabija (2:1), te Kostarika - Japan (1:0).

09.12.2022., stadion Education City, Al Rayyan, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Brazil. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Vatrenima' je do sada sudio već četiri puta, a zanimljivo sudio je i posljednju utakmicu između Hrvatske i Brazila, prijateljski ogled na Anfieldu u lipnju 2018. koji je 'selecao' dobio 2:0.

Sudio nam je i u susretu Lige nacija protiv Portugala koji smo izgubili 3:2, zatim prijateljski dvoboj protiv Južne Koreje 2013. godine, kada su 'vatreni' slavili sa visokih 4:0.

09.12.2022., stadion Education City, Al Rayyan, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Brazil. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Posljednji put sudio nam je u listopadu prošle godine u kvalifikacijama za ovo SP na Cipru gdje je hrvatska vrsta slavila 3:0.

Asistirat će mu sunarodnjaci Stuart Burt i Gary Beswick. Četvrti sudac bit će Alžirac Mustapha Ghorbal. Nizozemac Pol van Boekel je VAR sudac, Talijan Massimiliano Irrati je asistent VAR-a, dok će na VAR zaleđe paziti Amerikanka Kathryn Nesbitt.

09.12.2022., stadion Education City, Al Rayyan, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, cetvrtfinale, Hrvatska - Brazil. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Evo i u kakvim sastavima igramo Hrvatska u 4-3-3 s Livakovićem na vratima, zadnju liniju drže Sosa-Gvardiol-Lovren-Juranović, najbolji vezni red čine Kovačić-Brozović-Modrić, a u napadu su Perišić-Kramarić-Pašalić.

S druge strane moćno djeluje i Brazilovih 4-2-3-1 s Alissonom na vratima, u zadnjoj liniji četvorkom Militao-Danilo-Silva-Marquinhos, vezu drže Casemiro i Paqueta, a u napadu su Rapinha, Neymar i Vinicius Jr. sa Richarlisonom u špici.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 4

Avatar mladen valentić
mladen valentić
17:00 09.12.2022.

Ali samo podizanje noge u visini glave i to džonom, svakako je prekršaj koji se kažnjava crvenim kartonom.

TE
Teig1
17:02 09.12.2022.

Teig1:Korak naprijed, što ti radiš u jutro , podne , poslije podne čak si utri sata aktivan, gledaj kako razbijamo inteligencijom preveliki, stvrno preveliki Brazil. Ako prođemo dolje, pozivam te na tekmu, plaćam ti smještaj. Bio sam poslovno u Zagebu, mladići su tugovali nako 1:0 protiv Engleza i onda podižem atmosferu na Ban Jelačič trgu i vičem evo sada gola evo sada gola , mladići pored mene isto viču dižemo se iz rezignacije i onda nakon 3 Minute izjednačenje. Ja sam bio najsretniji na svijetu. Možeš onda zamisliti euforiju nakon gola na povjesnom mjestu. Radi te situacije živio sam. Neopisivo!!!

DU
Deleted user
17:18 09.12.2022.

Na poluvremenu je išlo par puta usporeni snimak i jasno se vidi da ga nije niti dodirnuo kopačkom po licu. No žuti karton je opravdano dobio radi opasne igre. Misli da imneće trebati. Večeras se Brazil pakuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije