Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLASGOW

Hrvatska ima slabu podršku, na tribinama je malo naših navijača

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Češka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/10
18.06.2021.
u 18:17

Nažalost, britanske vlasti nisu maknule Hrvatsku s liste država koje moraju u desetodnevnu karantenu pri ulasku u zemlju pa su tako naši navijači mogli na Wembley i Hampden Park samo ako su odradili karantenu ili su u UK već duže vrijeme.

Zbog strogih epidemioloških pravila oko ulaska u Ujedinjeno Kraljestvo niti na tribinama stadiona Hampden Park u Glasgowu nije se okupilo mnogo  hrvatskih navijača.

Prije pet dana na londonskom Wembleyju protiv Engleske bilo je 300-tinjak hrvatskih navijača, dok je u Glasgowu ta brojka bila i manja.

Većinom su to bili naši ljudi koji žive i rade u Velikoj Britaniji. HNS je za utakmice na Hampden Parku imao pravo na oko 1.800 ulaznica, no nažalost ta je brojka na tribinama bila daleko manja.

Srećom, niti Čeha nije bilo previše, a ova utakmica nije izazvala niti veliku pažnju škotskih navijača jer se večeras u Londonu igra "bitka za Britaniju", okršaj "Gordog Albiona" i Tartan Army".

Prvu utakmicu na Hampden Parku, dvoboj između Škotske i Češke, pratilo je nešto manje od 10.000 gledatelja, većinom škotskih navijača.

Nažalost, britanske vlasti nisu maknule Hrvatsku s liste država koje moraju u desetodnevnu karantenu pri ulasku u zemlju pa su tako naši navijači mogli na Wembley i Hampden Park samo ako su odradili karantenu ili su u UK već duže vrijeme.

Zanimljivo, Europska nogometna organizacija (UEFA) je objavila kako razmišlja oduzeti Londonu finale EP-a, ako se Velika Britanija ne složi izuzeti strane navijače od pravila o obaveznoj desetodnevnoj karanteni.

UEFA je priopćila kako su se razgovori s vlastima u Londonu usmjerili na omogućavanje stranim navijačima da prisustvuju utakmicama "uz strogo testiranje na COVID-19 ili uz koncept 'mjehura' što bi značilo da će njihov boravak u Velikoj Britaniji biti kraći od 24 sata, a kretanje ograničeno na odobreni prijevoz i mjesta održavanja utakmica".

Osim tri momčadi koje dolaze iz Velike Britanije - Engleske, Škotske i Walesa - sve ostale zemlje sudionice Eura su na žutom popisu, osim Turske koja je na strožem crvenom popisu.

"Times" u petak piše da se Budimpešta ponudila kao alternativa ako Wembley ne bude mogao prihvatiti strane navijače.

Komentara 10

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
05:52 19.06.2021.

da ja trošim MOJE pare, i putujem tamo negdje daleko gledati ove kako nabijaju loptu? Ma ne bi, taman da moj tata igra zadnjeg veznog.

DU
Deleted user
22:18 18.06.2021.

Nisu oni imali zato jer niko nije ceo ici na utakmice, ima dosta hrvata ali im nije palo na pamet ici, ja znam dvojicu koji doslovno zive 5 minuta pjeske od wembleya pa im na pamet nije padalo ic i gledati, ko ce gledat ove sa Dalicem, nebi isli da im platite.

BA
Barbasmora
20:01 18.06.2021.

Cak ni suci ne mogu pobjedit Croatskih reprezentativaca i to kad ne igramo bas najbolje !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije