Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika borba u Areni

Hrvatska slavila u dramatičnoj završnici, dva crvena kartona Slovencima

Hrvatska slavila u dramatičnoj završnici, dva crvena kartona Slovencima
Foto: Igor Kralj/Pixsell
28.10.2017. u 22:02

Hrvatska i Slovenija u tri dana odigrale su dvije prijateljske utakmice. Nakon neodlučenog ishoda u četvrtak u Ljubljani (26:26) večeras je na redu bio uzvrat u zagrebačkoj Areni pred deset tisuća gledatelja. I slavili su naši sa 21:20 nakon velike borbe i drame do samog kraja!

Lino Červar tako je slavio u svojoj prvoj utakmici u zagrebačkoj Areni nakon 2009. i finala SP-a protiv Francuske.

Podsjetimo, Červarovi izabranici pružili su vrlo dobru igru i u Ljubljani, bio je to čvrst susret, a Hrvatskoj u posljednjim sekundama prvog i drugog poluvremena nisu priznati pogoci. Imali su naši rukometaši u drugo poluvremenu i tri pogotka prednosti, a u posljednju minutu ušli su s golom prednosti. Ipak domaćin je izjednačio, a onda je Karačić zabio sa zvukom sirene. No, srpski suci Pandžić i Mošorinski nisu priznali taj pogodak pa je ostalo 26:26.

Hrvatska - Slovenija
1/13

Večeras je bilo jednako borbeno i u Areni pa su grubi gostujući igrači dobili čak dva izravna crvena kartona (Blagotinšek i Žabić) nakon brutalnih prekršaja na Karačiću i Mandaliniću.

Naši rukometaši dobro su igrali na početku, Alilović je obranio dva sedmerca u prvih deset minuta pa smo imali i do tri pogotka prednosti. No Veselin Vuojvić razbudio je Slovence pred kraj prvog dijela pa su na odmor otišli sa vodstvom 11:9.

U nastavku naši su krenuli po preokret, ali dugo su lomili Slovence koji su se isticali grubostima pa su u jednom razdoblju igrali i s dva igrača manje. 'Gol za gol' igralo se do 49. minute, a onda je Mihić pogodio za 18:17 i konačno donio vodstvo domaćinu. U tom razdoblju i Stevanović je obranio nekoliko zicera gostima što je donijelo preokret. Uz isključenje Zarabeca u 56. minuti stigao je pogodak Vorija nakon kontre, a za 21:19 pogodio je Čupić. I tu je bio kraj.

Hrvatsku je sa šest golova predvodio Čupić, Vuglač i Karačić zabili su po četiri, a Horvat i Cindrić po dva gola. Dolenec je sa osam golova bio najefikasiniji u gostujućoj momčadi dok je Zarabec zabio tri gola.

Izbornik Červar na ovim pripremama zbog ozljeda nije mogao računati na Domagoja Duvnjaka, Marka Kopljara i Luku Šebetića, a reprezentativci će se ponovno okupiti krajem prosinca. Podsjetimo, Hrvatska je od 12. do 28. siječnja 2018. domaćin Europskog prvenstva (Split, Poreč, Varaždin i Zagreb).

 

Komentara 27

PR
prajdali100
00:23 29.10.2017.

Sa Slovencima nema prijateljskih utakmica.Vujovic ih je napalio da igraju prljavo na granici tuce.Sram ga bilo.

VA
vapor
22:16 28.10.2017.

Hrvatska mora pronaći novoga protivnika za prjateljske utakmice prije velikih natjecanja. Ovako reskira ozljede jer Slovenija, iz nekog razloga, sa Vujovićem kidiše kao da je finale OI?!

CR
crodux
20:51 28.10.2017.

uh što bi voli da pobjedimo protiv Veselina Šljivančanina pardon Vujovića...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije