Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRETNO, VATRENI!

Jozak za Večernji TV: 'Kovačić će biti kapetan vatrenih, Nijemci bi ga odmah uzeli'

Vecernji.hr
11.06.2021.
u 15:29

Skupina nije laka, ali nije neprelazna, no mnogo će se otkriti već u prvom susretu u nedjelju 13. lipnja od 15 sati na Wembleyju protiv Engleske.

Nogometni stručnjak i analitirač Romeo Jozak ima bogato iskustvo rada u nogometu te je kao takav savršena osoba za komentirati Europsko prvenstvo u nogometu, koje počinje za nekoliko sati. Naravno, fokus je na vatrenima i mogućnostima koje imaju kroz turnir.

Skupina nije laka, ali nije neprelazna, no mnogo će se otkriti već u prvom susretu u nedjelju 13. lipnja od 15 sati na Wembleyju protiv Engleske.

S Jozakom razgovara naš Ivan Halar, a emisiju u Rougemarin Parku možete pogledati ovdje: 

Romeo Jozak je prije Rusije ustvrdio "sad ili nikad".

- Naši igrači tad su igrali bitne, ako ne i najbitnije uloge, u svojim klubovima i godinu prije sam za američke medije prognozirao veliki rezultat - kazao je i osvrnuo se na aktualnu situaciju:

- Naš vezni red je jak, možda bolji od engleskog. Ali na izborniku je sve, još uvijek smo ozbiljni, ali nije lako ponoviti situaciju otprije nekoliko godina kad su igrači bili na vrhu.

Otkrio je Jozak i svoju viziju prvih 11.

- Livaković, neprikosnoven je. U obrani je došlo do određenih problemčića s Lovrenom, bio bi on tu. Sreća da je Vida u dobrom ritmu, iako ima neke oscilacije. Oduševljava me Ćaleta-Car i njega bih ostavio s Vidom, ali Gvardiola bih stavio ispred Barišića. Iako, on igra u Škotskoj i mogao bi biti koristan protiv Škota. Vrsaljka bih ostavio desno, on će se dizati postepeno.

A vezni red?

- Modrić i Brozović su neupitni i bez uvrede ikome, Kovačiću bih u prvoj utakmici dao prednost. Tvrdim da će biti kapetan u budućnosti i igra u prvaku Europe, fenomenalan je u svakom smislu, igračkom i ljudskom.

Napad je također sporan, odnosno, ofenzivni dio.

- Perišić će biti u prvih 11. Ne znam taktički plan, to zna samo izbornik. Ovisi hoće li stajati visoko, hoće li biti presinga. Što se Petkovića tiče, moćan je, zna se graditi i čuvati loptu. Počeo on ili Rebić, izbornik je dovoljno pametan za procijeniti. Posebno ako utakmica krene u krivom smjeru, ima iskustva za znati napraviti promjene.

Što je s mlađim igračima i tko bi mogao biti nositelj igre?

- Kratkoročno, bit će to Kovačić. Brozović je bogomdan i bez njega bismo imali probleme. Ivanušec bi mogao dobiti i opravdati minutažu.

Hrvatska će proći skupinu

Jozak je vodio mlađe selekcije i pratio sve talente po Hrvatskoj.

- Sve ih znam i drago mi je kad ih vidim u velikim arenama. Anegdota s njima je bilo puno. Oni su uspjeli iz razloga što su bili karakterni. A to znači ozbiljni, disciplinirani, uvijek pravi. Više je anegdota bilo s roditeljima, koji su imali ponekad velika očekivanja i svoja razmišljanja.

Tko je bio najtalentiraniji iz Dinamove generacije rođenih 1998.?

- Moro. Sosa i Brekalo su se znali žmirečki na lijevoj strani, a Ivanušec tad nije toliko odskakao. Šemper jest. Iz te generacije će, ako bude zdravlja, u A reprezentaciji igrati pet do šest igrača. Sosa je napravio jednu grešku, ali igrat će za Hrvatsku, siguran sam, potpisao bih to. Greška, ne ponovila se, ispravljena je.

Prognoza za Euro i vatrene?

- Realno je proći grupu. Pobjeda protiv Češke ili Škotske otvara vrata. Ako se ide na prvo mjesto, onda bismo išli na "grupu smrti", ali kao drugi bismo na vjerojatno Šveđane. I onda ako se prođe osmina finala, tu su Francuzi. To su planovi "ki bi da bi". Treba ići maksimalno do kraja i što bude.

Otvaranje prvenstva?

- Turci mogu iznenadili, ali Talijani su ostali dužni naciji i izrazito su moćni. Očekujem ih u borbi za titulu - kazao je Jozak i naveo svog favorita:

- Bez daljnjeg - Francuska, Puno su jači i kvalitetniji nego prije tri godine.

Komentara 10

DU
Deleted user
16:47 11.06.2021.

čim toliko hvali kovačića i vidi ga ko kapetana,ili je ćorav,ili ima koristi od toga,pa pokvareno druka za njega,a pogotovo bez spomena kramarićai oršića.

HA
Hanok
17:33 11.06.2021.

Kovačić može biti kapetan samo u TŠK Toplovac.

SV
Sveznadar
16:45 11.06.2021.

Ja se ne sićan da je Kovačić ikad opravda igranje za reprezentaciju. On je virujen na krilima medija izgradija neki status. A ništa koristi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije