Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Ivan Halar, Hina
Drama u skupini E

Hrvatska doznala suparnika u osmini finala: Igrat ćemo protiv snažne Španjolske!

Hrvatska doznala suparnika u osmini finala: Igrat ćemo protiv snažne Španjolske!
Foto: JOSE MANUEL VIDAL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
23.06.2021. u 20:00

Nogometna reprezentacija Hrvatske će 28. lipnja u Kopenhagenu u osmini finala Europskog prvenstva igrati protiv Španjolske koja je pobjedom 5-0 nad Slovačkom u Sevilli mjesto među 16 najboljih izborila kao drugoplasirana reprezentacija skupine E, a prvo mjesto osvojila je Švedska pobijedivši s 3-2 Poljsku u Sankt Peterburgu.

U Sankt Peterburgu Šveđanima je vodstvo već u drugoj minuti donio Emil Forsberg nakon sjajnog solo prodora. Isti je igrač udvostručio prednost Švedske u 59. minuti na asistenciju Kuluševskog.

Poljaci su uspjeli smanjiti zaostatak samo dvije minute poslije prekrasnim pogotkom s ruba kaznenog prostora Roberta Lewandowskog. Nakon što im je u 65. minuti intervencijom VAR-a poništen izjednačujući pogodak zbog zaleđa u kojem se našao strijelac Swierczok, poljski nogometaši su u 84. minuti još jednom mogli slaviti svog kapetana Roberta Lewandowskog koji im je svojim drugim pogotkom vratio nadu u plasman u osminu finala, a Šveđane poslao na Hrvatsku.

Video - Modrić oborio još jedan rekord, ispred Perišića samo Šuker

 

No, u četvrtoj minuti sučevog dodatka Claesson je postigao pogodak za 3-2 koji je Švedska osvojila prvo mjesto i u osmini finala će 29. lipnja u Glasgowu igrati protiv jedna od trećeplasiranih reprezentacija iz skupina B, C ili D. 

Španjolska je u vodstvo na La Cartuji stigla u 30. minuti, kad je vratar Martin Dubravka nespretnom reakcijom "smečirao" loptu u vlastitu mrežu, nakon što je Sarabia pogodio gredu. Slovački vratar je do tog trenutka bio najbolji igrač utakmice, a u 12. minuti je obranio kazneni udarac Alvaru Morati.

Do drugog pogotka Španjolska je stigla u trećoj minuti sučevog dodatka u prvom dijelu, a svoj prvi pogodak za 'furiju' postigao je stoper Aymeric Laporte. U drugom poluvremenu Sarabia je povećao prednost domaćih na 3-0 u 56. minuti, a u 67. minuti je asistirao Ferranu Torresu za 4-0. Peti pogodak posljedica je još jednog autogola Slovaka, kad je Juraj Kucka poslao loptu u mrežu nakon udarca Paua Torresa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video - Romeo Jozak komentira pobjedu Hrvatske nad Škotskom

Komentara 62

Avatar dzambo
dzambo
18:43 23.06.2021.

Ako bude ''furija'' BAREM ce me gledat odlicnu tekmu jer oni se nece braniti vecinom a ni mi....pa onda ko nabije taj dobije...a ''ako'' bude bilo koja druga Repka iz ove skupine e onda ce mo gledat ''natezanje'' i vecinom bunker protivnika...

Avatar dzambo
dzambo
20:04 23.06.2021.

Nevjerovatno je koliko je ovdje na ovom postu ''kontrasa'' koji su ''sanjali' da naletimo na puno jaceg protivnika sa ''nadom'' da nece morat opet gledat docek u ZG na trgu Bana Jelacica.....sve u svemu ako izbacimo ''furiju'' i probijemo se dalje i ako poslije ispadnemo bez obzira ovi ''decki'' zasluzice jos jedan dobar docek u ZG....a ako neprodjemo ''furiju'' nece biti steta....al opet kazem stvarno je nevjorovatno jer koliko vidim mnogima je zao sto Yuga neigra na EP.......

AN
anatom
20:40 23.06.2021.

Izgleda da nam je suđeno da ih dobijemo ? Nije se to slučajno namistilo da bude baš Španjolska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije