Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
POSLJEDNJE KOLO SKUPINE

Dinamo odigrao odličnu utakmicu, svladao West Ham i osvojio drugo mjesto u skupini

Dinamo odigrao odličnu utakmicu, svladao West Ham i osvojio drugo mjesto u skupini
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
09.12.2021. u 22:52

U susretu posljednjeg, 6. kola H skupine Europske lige Dinamo je na gostovanju u Londonu pobijedio West Ham sa 1:0 osiguravši drugo mjesto u skupini koje vodi u play-off Europske lige.

Pogodak odluke zabio je Mislav Oršić u četvrtoj minuti.

Nogometaši Dinama i prije londonskog ogleda protiv West Hama, osigurali su europsko proljeće. Bilo je samo upitno hoće li nastaviti svoj put u Europskoj ligi ili će preseliti u Konferencijsku ligu.

West Ham je već ranije osigurao prvo mjesto, a plavima je za potvrdu druge pozicije trebao barem bod u Londonu ili neuspjeh Genka kod kuće od Rapida.

Na koncu su i Dinamo i Rapid slavili sa po 1:0. Dinamu je pobjedu donio Oršić fantastičnim golom u četvrtoj minuti, a Rapidu Ljubičić golom u 29. minuti.

West Ham kao pobjednik skupine ide direktno u osminu finala EL, Dinamo će igrati u play-offu Europske lige s jednim od trećeplasiranih klubova iz Lige prvaka, dok Rapid seli u play-off Konferencijske lige.

Ždrijeb je 13. prosinca u Nyonu s početkom u 13 sati, a plavima prijete RB Leipzig, Porto, Borussia Dortmund, Šerif, Barcelona, Atalanta, Sevilla i Zenit Saint Petersburg.

Utakmice play-offa su 17. veljače, a uzvrati su sedam dana kasnije.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Komentara 49

GO
Gomila
21:07 09.12.2021.

Hajduk je u mojoj krvi u mojoj obitelji ali i Dinamo je u mom srcu ajde Dinamo i torcidasi su svama

IL
ilustrator
21:00 09.12.2021.

ajmooo...za cijelu hrvatsku!

HR
hrvat123
22:45 09.12.2021.

gdje je Vlasic ? kak to da on ne igra a najavljival je da ce igrat i da ce izbacit Dinamo i da ce on i svi njegovi Hajdukovci slavit a njega nigdje na vidiku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije