Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS-ov GAF

U Rusanovoj su odobrili i preuzeli opremu a da je nisu pregledali

repka
Željko Lukunić/Pixsell
20.05.2010.
u 09:04

Nikeovi distributeri sumnjaju da će doći o zamjene trenirki, jer roba je u prodaji. Igrači su zadovoljni dresovima, a o trenirkama već kruže interne šale.

Iako se glavni tajnik Hrvatskoga nogometnog saveza Zorislav Srebrić neće složiti, s novim Nikeovim trenirkama i opremom za trening hrvatska je reprezentacija izgubila imidž prepoznatljiv u cijelom svijetu.  

Nedostatak kockica na opremi za trening i slobodno vrijeme i nije sporan, ali estonske boje, crna, bijela i plava, igračima i stručnom stožeru (o čemu svjedoče i interne šale unutar momčadi), a prije svega navijačima, trn su u oku.  

U HNS-u su tek nakon reakcija javnosti shvatili da nisu odabrali najsretnije rješenje.  

Demantira sam sebe  

– Kontaktirali smo s Nikeom i mogu reći da ćemo već na sljedećem našem okupljanju imati nove trenirke – kazao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Međutim, da u HNS-u vlada metež i da se ne zna tko je kriv za “estonske trenirke” najbolje svjedoči sljedeća Srebrićeva rečenica:  

– Nikeovi su dizajneri nepopustljivi. Princip je takav da pri odabiru dobijemo nekoliko varijanti, a kad želimo pregovarati o nekim detaljima, oni vrlo teško popuštaju – pokušao je objasniti. Nije precizirao kakve su bile druge ponuđene varijante spornih trenirki ni tko je odabrao (potpisao) ovaj “estonski” dizajn.  

Međutim, Nikeovi distributeri za Hrvatsku sumnjaju u ovakav razvoj situacije te ne vjeruju da će stići nova roba. Morali bi baciti u koš ono što već stoji u dućanima, a netko bi platio i odštetu.  

Brend menadžer Nikea Hrvatska Žiga Kmetič nije znao objasniti kako je došlo do ove situacije i zašto je HNS-u isporučena oprema koja ne odgovara hrvatskim nacionalnim bojama.  

Kmetič nije komentirao ni činjenicu da na službenoj Nikeovoj stranici, na kojoj navode reprezentacije koje sponzoriraju, trenutačno uopće nema vatrenih. Međutim, odgovor je tu jednostavan: nismo se kvalificirali na SP koje je svim proizvođačima opreme apsolutni prioritet ove godine.

To što smo deveti na Uefinoj ljestvici puno manje vrijedi od plasmana, npr., Slovenije, Srbije, Novog Zelanda, J. Koreje, Australije te velikih Nikeovih manekena u JAR-u: Brazila, Portugala, SAD-a... U HNS-u se svim silama trude zbaciti krivnju sa sebe, no baš u Rusanovoj “imaju najviše putra na glavi”. Nevjerojatno je da jedna takva institucija nema osobu (osim oružara!) zaduženu za tako bitan segment. Nacionalne su boje, uz dobre rezultate, najbolji promotor reprezentacije. Igrači na kvalitetu nove opreme nemaju primjedbi, hvale materijal, a i oružar Mladen Pilčić potvrđuje da su “dresovi vrlo kvalitetni”. Međutim, svima je jasno da trenirke, ma kako kvalitetne bile, dizajnom ne asociraju na Hrvatsku.  

– Na trenirki nisu obvezne crvene kockice. Za Nikeovu novu crno-bijelo-plavu trenirku s grbom manje je i važno da podsjeća na estonsku kombinaciju nacionalnih boja od toga da je riječ o neuspjelom dizajnu! Elementi bijelog i plavog na crnoj podlozi u neravnoteži su – kaže profesorica Nina Režek-Wilson s Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.  

Prigovore i komentare na Nikeove trenirke i majice hrvatske reprezentacije u estonskim bojama nisu zabilježile prodavačice u Nikeovim trgovinama iako se ne mogu pohvaliti ni odličnom prodajom.  

Kupci se ne žale  

– Komplet stoji 849 kuna, a pamučna majica 179 kuna. Majice se još i prodaju, ali trenirke slabo. Boje su kupcima malo čudne, ali ne prigovaraju – rekla je prodavačica Aleksandra iz Nikeove trgovine u Ilici. 

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
15:16 21.05.2010.

Uspjesan tim marketara nudi vam podrsku da zapocnete vlastiti biznis preko interneta uz podrsku medjunarodne kompanije. Pogledajte video na zaradazazivot.ws i dokaze o isplatama na nasim prostorima. Mozda je ovo vas izlazak iz krize?

CO
coska
18:43 20.05.2010.

Ziga Kmetic...u hebo te...zastupnik Nike-Hrv. Srebric-genije!

OB
-obrisani-
20:41 20.05.2010.

I sta fali tim trenirkama...Mi se samo na crvene naucili pa nam je malko neobicno,ali i ove nove nisu ruzne... Hajde za godinu dana ih nitko spominjat nece... Osim toga vidi se HNS-ov logo i nas grb...E onda nisu Estonske trenirke. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije