Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ćamila Mičijević, Ivana Dežić i Dora Krsnik

Tuga i nevjerica: Tri naše rukometašice zaražene koronom, šanse Hrvatske upravo su drastično pale!

Goran Kovacic/PIXSELL
06.12.2021.
u 19:02

Najgore što se može dogoditi izborniku uoči i tijekom jednog velikog natjecanja dogodilo se Nenadu Šoštariću.

U Španjolskoj je danas praznik – Dan ustava. Pjevalo se, slavilo i ljudi su se družili na trgovima. No u hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji tuga i nevjerica. Šok. Smrknuta lica izbornika Nenada Šoštarića, direktora reprezentacije Ivice Udovičića, liječnika Kukina... Kao grom iz vedra neba došla je informacija da su dvije naše igračice pozitivne na koronavirus. I to Ćamila Mičijević i Ivana Dežić, dvije igračice vanjske linije, jedine dvije prave pucačice. I dvije naše najviše igračice, što nije nebitno za obranu 6-0. Nakon toga je stigla informacija da je zaražena i Dora Krsnik.

Najgore što se može dogoditi izborniku uoči i tijekom jednog velikog natjecanja dogodilo se Nenadu Šoštariću. Najprije su zbog ozljeda otpale Dejana Milosavljević i Dora Kalaus. Potom se na prvom treningu u Castellonu ozlijedila Ćamila Mičijević. Srećom, ništa strašno. Potom su se na utakmici protiv Paragvaja ozlijedile Dora Krsnik i Josipa Mamić. Dora je brzo zaboravila na lom zuba i bolove u vratnom kralješku, no Josipa ni dva dana kasnije ne može normalno hodati zbog bolova u kralježnici.

S ovako okrnjenim sastavom pale su sve ambicije da se domognemo četvrtfinala, jer s ovim rosterom teško ćemo pobijediti bilo koga u drugom krugu. Osim možda Austrije, koja je kao i mi ostala bez četiri igračice zbog koronavirusa. Nešto slično dogodilo se i uoči lanjskog Europskog prvenstva, kada izbornik Šoštarić zbog korone nije mogao računati ni na jednu igračicu Podravka Vegete. Na kraju je ispala fantastična priča jer smo osvojili broncu kada to baš nitko nije očekivao.

No može li se dogoditi još jedno čudo? Teško. Plan B je da se s popisa igračica na kojem je 35 imena u Španjolsku hitno dovedu neke igračice. Tako će se ostatku reprezentacije u Torrevieji pridružiti Tena Petima, koja sjajno igra ove sezone u Lokomotivi, posebice u fazi obrane, gdje bi trebala nadoknaditi Ćamilin izostanak. Tena je visoka 1,90 metara, a može itekako pomoći i u napadu. Uz Tenu pozvana je i Gabrijela Gudelj, desna vanjska, koja igra za čakovečki Zrinski. Gudelj je bila s reprezentacijom na pripremama u Poreču prije Svjetskog prvenstva.

Ćamila Mičijević i Ivana Dežić ostaju u Castellonu dok im ne prođe vrijeme izolacije. Iz fotelje hotelske sobe pratit će daljnja događanja na Svjetskom prvenstvu.

Ukratko, nakon deset godina pojavimo se na Svjetskom prvenstvu i onda nas sustignu sve moguće nedaće. Srećom pa ovo Svjetsko prvenstvo nije izlučno za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Valjda ćemo biti kompletniji za sljedeće veliko natjecanje, odnosno za sljedeće utakmice, a prvo nam slijede dvije protiv Francuske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, koje će se održati 2022. godine u prosincu u Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

 

>> Pogledajte i video

Komentara 6

Avatar prahrvat
prahrvat
21:52 06.12.2021.

Da se igra u Sinju, sve bi bile u timu.

Avatar Majda
Majda
20:41 06.12.2021.

Strah i prijezir u las Vegasu..

LI
liliZG
12:23 07.12.2021.

djevojke valjda mislile da došle na maturalno putovanje pa se otišle malo kupati na plažu..... totalno neodgovorno prema rukometnoj repki i svojim kolegicama a da ne pričamo rukometnom savezu, državi i poreznim obveznicima koji su sve to platili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije