Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Remi u Maksimiru

Trener gostiju 'poludio' na konstataciju novinara: Ma o čemu vi to govorite?

Nenad Bjelica i Serhij Rebrov
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/12
07.08.2019.
u 08:13

Dinamo je vodio pogotkom briljantnoga Olma u 7. minuti, a Mađari su izjednačili golom Sigera u 59. minuti.

Nije treneru Ferencvarosa, malom, nabusitom Ukrajincu Serhiju Rebrovu, legla novinarska konstatacija kako je njegova momčad u Maksimiru priuštila uspavanku.

– Ma kakva uspavanka, o čemu vi govorite?! Tako bih ja vas mogao pitati zašto je vaša momčad nakon ranoga vodstva ostala otraga i više nas nije napadala. Zašto se Dinamo bojao napasti? – skočio je Rebrov kao oparen i dodao:

– Igrali smo protiv jake momčadi, pogledajte koliko Dinamovi igrači vrijede po Transfermarktu! Istina je da nismo baš puno pucali prema golu, ali postigli smo pogodak i imamo blagu prednost uoči uzvrata.

Dinamov trener Nenad Bjelica, koji je izvedbu svoje momčadi ocijenio skromnom šesticom, priznao je kako su se plavi ugasili nakon briljantnih prvih 20-ak minuta, ali ne slaže se s tvrdnjom da je kod Dinama nestalo agresivnosti.

– Nije to bio naš plan – odgovorio je Bjelica na pitanje o povlačenju nakon vodstva, pa pojasnio:

– Dali smo im previše posjeda, a njihova zadnja linija jako dobro funkcionira pod pritiskom, znaju igrati, mirno iznose loptu, a mi smo jednostavno previše pogrešno trčali.

No, opet smo stvorili puno prilika koje nisu bile realizirane; što zbog njihovoga izvrsnoga vratara, što zbog naše nespretnosti. Da smo realizirali 20 posto šansi, uvjerljivo bismo slavili.

Nenad Bjelica nastojao je pred novinarima držati dobro raspoloženje, pa mu se otelo i ovo:

– Vi ovdje izgledate kao da je netko umro, a nitko nije umro. Ferencvaros je sada preuzeo ulogu favorita, a budući da mi u uzvratu s 0:0 ispadamo, ne preostaje nam ništa drugo nego ići hrabro po pobjedu.

Dinamo je protiv Fradija prekinuo niz od šest uzastopnih pobjeda i čim mu se suprotstavila ozbiljnija, čvršća, hrabrija momčad od onih običnih sparing-partnera iz Hrvatske lige, odmah se nasukao.

Pretjerano bi bilo reći kako je ovih 1:1 Dinamov neuspjeh, jer sve je oko prolaza u 4. pretkolo još otvoreno, ali u igri plavih ipak ne ide tako glatko kao prošle sezone.

Tako se čini kako Dinamo sve više ovisi o raspoloženju samo jednoga igrača, genijalnoga Španjolca Danija Olma, čovjeka koji je protiv Fradija igrao praktički sam (zabio je sjajan gol za 1:0), međutim nema dovoljno snage ni potpore suigrača pa ulazi u faze praznoga hoda.

Kada se ugasi Olmo, gasi se i Dinamo, pa ako Mađari u uzvratu uspiju neutralizirati Španjolca, plavi će se naći u golemim problemima. Oni jesu kvalitetnija, raznovrsnija momčad od Fradija, s više individualne klase, ali na budimpeštanskom bojištu čekat će ih bespoštedni, prljavi rat u kakvome se još nisu našli. Bit će to najveći, najzahtjevniji ispit ove Dinamove generacije.

Mađari su u Zagrebu doista izvukli maksimum. Izjednačili su pogotkom Sigera u 59. minuti, pri kojemu je lopta jedva prešla gol-crtu, a u još dva navrata njihove pokušaje krotio je opet sjajno raspoloženi Livaković. S druge strane, Hajrović je uzdrmao gredu, Majer vratnicu, a vratar Dibusz sve ostalo odradio je vrhunski.

– Čestitam Ferencvarosu na hrabrosti, ali opet, oni nas nisu ugrožavali ni šutevima, ni centaršutevima, čak je Saburtalo u Zagrebu imao više šansi od njih. A mi smo pak imali danas više šansi nego protiv Saburtala – zaključio je Bjelica.

Ferencvaros je druga mađarska momčad (nakon MTK 1999. godine) u šest gostovanja u Zagrebu koja je ostala neporažena u Maksimiru.

Podsjetnik na dvoboje s MTK ipak ulijeva nadu; Dinamo je prije 20 godina nad Mađarima u Pešti, na stadionu na kojemu je snimljen glasovitit flm Bijeg u pobjedu, slavio s 2:0 i plasirao se u Ligu prvaka. Neka Olmo, Petković i društvo za tjedan dana režiraju ''Bijeg u pobjedu 2''. Bijeg prema 4. pretkolu i predvorju Lige prvaka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije