Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokazat će da je najbolji

Kukoč očekuje Kovačev poziv: Ako se vjeruje Leovcu, zašto je lijevog beka igrao dešnjak!?

Tonći Kukoč
Foto: CSKA
1/3
21.06.2015.
u 18:19

– Dok sam bio mlađi, u osnovnoj i srednjoj školi, učitelji i roditelji branili su svojoj djeci da se druže sa mnom jer sam bio označen kao propalitet. Govorili su da bih takav uništio druge učenike, a danas su 80 posto tih učenika – propaliteti, rekao je Kukoč za Max!

Kontroverzni Splićanin, nekadašnji nogometaš Hajduka, 24-godišnji Tonči Kukoč završio je misiju u posrnulom sofijskom CSKA. Na žalost, neslavno, ali ne svojom krivnjom. Nekada najbolji bugarski klub izbačen je u četvrtu ligu zbog dugova prema igračima.

Razočarani Tonči Kukoč otvorio je dušu u razgovoru za Max!

– Bili smo prvi na ljestvici nakon prvoga dijela sezone, a onda je predsjednik Tomov pomislio da je Bog, i počeo je prodavati igrače. Klub je već bio u financijskoj krizi, a on ga je još više srozao, plaće nam više nisu dolazile i igrači su počeli odlaziti jedan za drugim. Atmosfera u klubu postala je katastrofalna; što smo se više pokušavali boriti, sve smo više tonuli. Ne mogu vjerovati da tako veliki klub poput CSKA odlazi u amatersku ligu. Ali, bugarska država ne oprašta. Da je kod nas u Hrvatskoj pravna država, minimalno pet klubova odletjelo bi iz prve lige. Moram misliti na sebe i svoju obitelj, ne mogu ostati igrati u 4. ligi – kazao nam je Tonči Kukoč, koji je u Bugarskoj proveo jednu sezonu i bio jedan od najboljih nogometaša tamošnjega prvenstva.

Kako biste ocijenili vrijeme provedeno u Bugarskoj, jeste li bili zadovoljni, je li se uspjelo nešto i zaraditi?

– Moja sezona u Bugarskoj bila je za deset, izostao sam samo u tri utakmice, zbog suspenzije i ozljede. Kao branič imam dva postignuta pogotka i nekoliko asistencija. Nešto sam i zaradio, a klubu sam oprostio tri plaće i bonuse za ovu sezonu i primanja za cijelu sljedeću sezonu. Sad planiram odlazak u što bolji klub iz kojega bih dobio poziv u reprezentaciju – kaže Kukoč i nastavlja svoju priču:

– Dok sam bio mlađi, u osnovnoj i srednjoj školi, učitelji i roditelji branili su svojoj djeci da se druže sa mnom jer sam bio označen kao propalitet. Govorili su da bih takav uništio druge učenike, a danas su 80 posto tih učenika – propaliteti. A ja, evo, čvrsto stojim na nogama, radim ono što volim, i živim dobro od toga, jako dobro za nekoga tko je označen propalitetom. Jako sam sretan kad ih sad čujem kako govore: "Vidi ga, rekli su mu da će propasti, a on je uspio." To je moja velika satisfakcija.

Želim na zapad

Je li opcija i povratak u Hajduk?

– Povratak u Hajduk ne dolazi u obzir. Ne zato što mislim da sam veći od tog kluba, ne daj Bože! Ne dolazim zato što ne želim da se u mom gradu govori da sam došao uzeti novac i da me se vrijeđa. Ja ću se vratiti u Hajduk na završetku karijere, i igrat ću besplatno. Moj cilj i cilj mojih menadžera, Račkoga i Radića, selidba je na zapad Europe.

Vaše mišljenje o stanju u Hajduku?

– Brbić je dobar predsjednik, dok Goran Vučević ne zna ništa o nogometu. On je kao sportski direktor doveo 8-9 igrača, sve promašaje. Onda postane trener pa se vrati na mjesto direktora. Pa to je cirkus! Potjerao je kapetana Maloču da se uliže navijačima, a dobit će otkaz do listopada. Brbiću i nadzornom odboru svaka čast, spasili su klub od bankrota. Trenera Burića ne poznajem, ali želim mu sve najbolje!

Jeste li se pomirili da ćete teško upasti u reprezentaciju? Je li vam žao što ste istupima možda povrijedili Strinića ili Leovca i je li vam žao što vas Kovač nije ni nazvao?

– Nisam se pomirio. Napravio sam to što sam napravio, u životu ne žalim ni za čim. Nikada nisam pljuckao po Leovcu, rekao sam to za naranču ('kakav Leovac, onakve golove ja zabijem narančom', nap. a.) i stojim iza toga. On je sada u reprezentaciji lijevi branič? Ako se toliko vjeruje u njega, zašto je onda, kada je Pranjić izašao protiv Talijana, ušao Vrsaljko? Ej, desna noga igra na lijevoj strani u obrani, pa to je za ljevaka najveći udarac! Strinić je sada u Napoliju, želim mu da što prije da počne igrati, ali dan-danas tvrdim i tvrdit ću i dalje – ne postoji u ovom trenutku lijevi bek u Hrvatskoj bolji od mene! Dobijem li šansu, a dobit ću je, pokaže li se da nije istina ovo što pričam, ostavit ću se nogometa! S Kovačem nemam problema, s njim ću sjesti u četiri oka i sve riješiti.

Vatreni se bore kao lavovi

Kako kao Splićanin komentirate pojavu svastike na Poljudu? Kako biste objasnili taj čin? Je li to prosvjed navijača protiv vodstva Saveza ili ima neku drugu pozadinu?

– To nema veze sa Splitom, Split nije takav. Reprezentativci se bore kao lavovi za svoju zemlju, i nisu to zaslužili, jer oni nisu napravili podjelu o kojoj se toliko govori posljednjih mjeseci. A Uefa nas neće izbaciti, to su priče za malu djecu. Hrvatska će sigurno igrati na Euru.

Što mislite o odluci Saveza da se utakmica protiv Bugara igra u Splitu?

– Split je zaslužio da se u njemu igraju utakmice reprezentacije. To je pun Poljud, navijanje od prve do posljednje minute!

Što je s kaznom koju vam je odredio HNS zbog uvredljivoga natpisa na majici na malonogometnom turniru?

– Kažnjen sam zbog toga, kazna je mogla biti puno gora, ali našli smo zajednički jezik i sve riješili. Nadam se da će se uskoro popraviti odnosi sjevera i juga, Hrvatsku ne može nitko uništiti, osim sama sebe – naglasio je Kukoč i zaključio:

– Poručujem djeci koja se osjećaju drukčijima, kao ja nekada, koja se ne uklapaju uvijek u sredinu ili su na neki način odbačena: u redu je ne biti kao drugi! Nastavite vjerovati u sebe, meni se to isplatilo!

>>Priča je objavljena u sportskom tjedniku Max!

>>Kukoč: Danas učenici ne znaju uživati, u moje vrijeme klupe i stolice letjele su kroz prozor!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije