Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ĆE NA KLUPU

Tko se opet toga sjetio? Evo kako ćemo dobiti izbornika rukometaša

08.02.2018.
u 07:30

S obzirom na to da se u posljednje vrijeme kalkulira s velikim brojem imena kandidata za klupu Hrvatske, u Hrvatskom rukometnom savezu dosjetili su se nečega čega nije bilo godinama

Lino Červar, još uvijek izbornik hrvatske muške reprezentacije, predao je izvještaj o nastupu na Europskom prvenstvu, gdje smo osvojili peto mjesto, Upravnom odboru Hrvatskog rukometnog saveza. On bi se trebao sastati ovih dana i donijeti odluku – hoće li izvještaj dobiti prolaznu ocjenu i hoće li produljiti ugovor s Červarom koji je istekao sa zadnjim danom Europskog prvenstva.

S obzirom na to da se u posljednje vrijeme kalkulira s velikim brojem imena kandidata za klupu Hrvatske, u Hrvatskom rukometnom savezu dosjetili su se nečega čega nije bilo godinama. Iz pouzdanog izbora doznajemo da će se raspisati natječaj za novog izbornika. Takva je praksa bila početkom devedesetih premda se je tada natječaj raspisao samo reda radi jer se izbornik unaprijed znao. Na natječaj će se moći javiti svi koji zadovoljavaju kriterije, od visoke stručne spreme, iskustva vođenja kluba ili reprezentacije, ali i iza svakog kandidata moraju stajati i dobri rezultati. Ne treba biti nužno biti riječ o medalji s velikih natjecanja ili osvajanju Lige prvaka, ali se sigurno neće u obzir uzimati oni treneri koji su radili u slabijim klubovima i koji iza sebe nemaju baš nikakve rezultate.

Bit će zanimljivo vidjeti koliko će se uopće trenera javiti na natječaj. Jer, ruku na srce, ima jako puno onih koji misle da ih se mora tražiti, moliti, koji vole dugačke pregovore. Da, ima ih jako puno koji misle da je javljanje na natječaj daleko ispod njihova renomea. Bit će zanimljivo i ako se jave samo dva-tri ili samo jedan trener na natječaj. Premda nas u Savezu uvjeravaju da je mjesto izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije “vruća roba”. Tko zna, možda se na natječaj javi i poneki stranac. Danas u Europi to nije ništa novo. Tako je Nijemac Ljubomir Vranješ trener mađarske reprezentacije, Španjolac Raul Gonzalez izbornik je Makedonije, Islanđanin Dagur Sigurdsson izbornik je Japana. No stranac će teško proći na hrvatskoj klupi. Osim možda Veselina Vujovića, Crnogorca kojeg su zavoljeli Zagrepčani, ali i ostatak Hrvatske, dok je dvije sezone sjedio na klupi PPD Zagreba.

A tko od hrvatskih trenera ima sve potrebne kriterije za natječaj? O, da, ima ih jako puno. Budu li se gledale samo medalje, onda su u najužem izboru Irfan Smajlagić, Slavko Goluža. Zdravko Zovko možda je mrvicu prestar za ovaj posao. Premda, ako je mogao Lino sa 67, onda bi na klupu po treći put mogao i Zdravko Zovko koji će u svibnju napuniti 62 godine.

Komentara 9

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
08:45 08.02.2018.

Nisam znao za podatak da je Raul Gonzales, svojedobno najbolji strijelac Lige prvaka i Real Madrida otišao u rukometne vode i počeo trenirati Makedoniju. A Veselina Vujovića baš i ne voli cijela Hrvatska. Pitajte Međimurce zašto.

KE
kentie
10:15 09.02.2018.

Sačuvaj me Bože Slavka Goluže i njegovog beskrajnog otezaaaanjaaaaa kad daje odgovore na presici...jadan li je muški hrvatski rukomet kad se Goluža vraća opet na "mjesto zločina i ljutog začina."....

PO
Poncho45
09:33 08.02.2018.

Ljubo Vranjes je Svedjanin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije