Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIREKTOR DINAMA

Svetina o presudi: Pokazalo se da je Skupština zakonita i da poslujemo transparentno

Tomislav Svetina
Borna Filić/PIXSELL
09.06.2014.
u 14:41

- Skupština kluba je zakonita, klub posluje u skladu sa svim zakonskim propisima i oko toga više zaista nema razgovora - poručio je glavni direktor Dinama.

Nakon što je u Maksimir stigla presuda Visokog upravnog suda Republike Hrvatske kojom je odbijena žalba ZZD-a na konferenciju za medije došao je glavni direktor GNK Dinamo Tomislav Svetina.

- Svi smo bili svjedoci histerije i apsolutno nekritičkog pristupa svih, baš svih, od 2010. s naglaskom na zadnje dvije i pol godine gdje smo bili izloženi progonu, kako medijskom tako i političkom. Stalno se isticalo kako je naš statut nezakonit, naše odluke nezakonite, a poslovanje netransparentno iako smo u tom istom periodu dobili prvo rješenje Gradskog kontrolnog ureda koje je potvrdilo naš statut, pa smo dobili rješenje Ministarstva uprave koje je napravilo isto, onda rješenje Gradskog kontrolnog ureda koje je obustavilo postupak nadzora jer je statut u skladu sa zakonom i sada na kraju presudu Visokog upravnog suda koji tvrdi isto - rekao je Svetina pa dodao:

- Skupština kluba je zakonita, klub posluje u skladu sa svim zakonskim propisima i oko toga više zaista nema razgovora.

Ni sekunda medijskog prostora

Osvrnuo se i na bivše Dinamove igrače, Šimića, Šokotu, Bišćana i Marića koji žele promjene u klubu.

- Koliko su oni dobili medijskog prostora je nešto što je neprimjereno i nerazumljivo; posebno na javnom servisu gdje su "iskakali iz paštete". U isto vrijeme mi nismo dobili nijednu sekundu kako bi se očitovali o istoj temi. Bili su u svim udarnim emisijama da bi malo zastali nakon odluke Gradskog kontrolnog ureda i sada se intenzivno prikupljaju potpisi.

Prokomentirao je i peticiju koja se može potpisati na stranici Za naš Dinamo.

- Ne znam jeste li probali ići na stranicu te peticije, ali mi jesmo i pod 13 brojeva za OIB se može upisati bilo koji broj i to bilo koliko puta; svaki puta se prihvaća. To nitko nije analizirao... Isto tako mislimo da bi neki minimalni uvjet za ovako nešto bilo da se skupljaju potpisi od hrvatskih državljana, a svakako članovi te udruge. S jedne strane se traži "Jedan član jedan glas", a s druge se skuplja što više. Strani državljani, druge navijačke skupine... Svi mogu potpisati peticiju. U jednom društvu sam to usporedio kao da se nas deset dogovori i odluči kako engleska kraljica nema smisla i pokrenemo peticiju. Napravimo online stranicu i skupljamo potpise

-  Nisu nijednom došli u klub na razgovor i pokušali razgovarati, a isti ti koji se zaklinju u zakonitost kada su nezakonito koristili žig nisu se niti ispričali niti osvrnuli na to. Dinamo nije napravio ništa drugo nego zaštitio što je njegovo. Nakon svih ovih odluka i to u periodu koji nam nije baš sklon logično se zapitati jesmo li mi u Dinamu i Zdravko Mamić toliko moćni da baš sve to možemo "riješiti"? Uključujući i Facebook stranicu. Pa zar nije logičnije da jednostavno imamo pravo? Mi samo, za razliku od nekih drugih, poštujemo zakon.

Zašto bi išta mijenjali

Svetina je na kraju sve koji imaju drugačije mišljenje pozvao na dijalog.

- Dinamo je otvoren za sve. Možemo pričati sa svakim, ali naravno da to ne znači da ćemo uvažiti svačiju argumentaciju jer imamo i svoje. Poslujemo zakonito. Poslujemo uspješno. Ako posluješ zakonito i uspješno – recite mi zašto bi nešto mijenjali? Tko to radi? Mijenjati samo radi promjene. Poslujemo u skladu sa zakonom o udrugama jer smo udruga. Ako danas-sutra budemo trgovačko društvo onda ćemo poslati u skladu s tim zakonom. Nisam primijetio da se ikada piše o drugim udrugama koje funkcioniraju na istom principu kao mi: recimo Posmrtna pripomoć je visoko profitabilna udruga. HAK... Nisam baš siguran da članovi HAK-a glasaju vodstvo. Kroz nas prolaze silne inspekcije i konstatiraju da je sve u redu, transparentno i zakonito, ali i dalje se stalno priča isto – zaključio je Svetina.

>> Inicijativa Za naš Dinamo vratila se na Facebook i najavila da nema predaje

Komentara 27

DU
Deleted user
16:17 09.06.2014.

Da, nažlost ovo neće dugo biti u medijima, jer ne odgovara kolektivnom ludilu koje želi maknuti našeg Zdravkeca sa čela GNK kluba. Sud kao nadležno tijelo donse odluku, a opet će neprijatelji kluba nastaviti po svojem da smo mi kriminalnci, lopovi, plaćenici, trgovci sa djecom kao roboljem. A od svakog na primjer prodanog dječaka Zdravkec način milijunaša. Zato ne valjda ne valja. Mi smo Dinamo.

RA
rasimcanaj
15:22 09.06.2014.

Jos se treba strpiti par mjeseci dok crvenima ne odzvoni. Zivio PLAVI Dinamo!!!

LI
Lisabon
15:05 09.06.2014.

Tako se radi transparentno.Dobijes rijesenje,pa ga objavis.Nazalost to ce sutra biti zaboravljeno.Kao i danasnja vijest kako su BBB anti mamicevci istukli jednog mamicevca ispred skole!!!!!Objavljeno pa maknuto za 5 minuta jer to ocito narusava zajednicku histeriju i hajku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije