Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vaterpolski euro

Split dobio domaćinstvo EP-a 2022., Pariz dvije godine kasnije

Mladen Drnasin
Foto: Petar Glebov/Pixsell
14.10.2018.
u 14:18

Drnasin: Len je inzistirao da se prvenstvo održi u srpnju (zbog veće gledanosti) iako je naš prijedlog bio konac kolovoza i početak rujna.

Drugi put od osamostaljenja Hrvatska će biti domaćin Europskog vaterpolskog prvenstva. Dogodit će se to 2022. godine, i to u Splitu, u Spaladium Areni. Odlučio je tako Lenov Ured na jučerašnjoj sjednici u Amsterdamu, zadovoljan svime onime što je vidio na predstavljanju Splita koje je vodio novi predsjednik HVS-a Splićanin Mladen Drnasin.

– Lijepa priča tek je počela. Ljude imamo, a naša Spaladium Arena dodatni je jamac uspjeha jer ona, za razliku od drugih sličnih dvorana u Hrvatskoj ima puno okomitije tribine, pa su gledatelji bliži borilištu, stvara se istinska sportska arena. Za EP će biti mjesta za oko 10.000 gledatelja – kaže Drnasin.

U hrvatskom su izaslanstvu, među ostalima, bili još i Predrag Sloboda i Perica Bukić, obojica bivši predsjednici HVS-a. Pero već ima iskustva s (odličnom) organizacijom EP-a u Zagrebu 2010. godine.

– Uvjerljivo smo izglasovani. Rusi su se na kraju čak i povukli jer je naša kandidatura bila dobro pripremljena i kompletirana. Pariz se dogovorno povukao kako bi bio domaćin EP-a u siječnju 2024. – otkrio je Bukić.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
ante555
17:51 14.10.2018.

Znaci da ce Spaladium arenu gdje se igra kosarka i rukomet pretvoriti u bazen za vaterpolo. Jel to normalno? Tko ce to platit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije