Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STATISTIKA

Šimunić odigrao samo 14 susreta, Jelavić zabijao svaku 131 minutu

'01.09.2011.,Divulje - Hrvatski su reprezentativci prozivjeli malu dramu na pucini nakon polaska na Maltu! Krenuli su u 8 sati iz Supetra prema pristanistu Divuljama, u blizini zracne luke. Carter za
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
17.05.2012.
u 09:36

Statistika je kao bikini, puno otkriva, ali i skriva. No izborniku Slavenu Biliću može puno toga otkriti.

Primjerice, da je jedan od njegovih stožernih igrača Josip Šimunić odigrao samo 14 klupskih utakmica ove sezone. Dvoboje Dinama zbog čestih je ozljeda Joe češće doživljavao s lože nego s travnjaka.

Ipak, Šimunić nije najveća Bilićeva briga. Vjerojatno prvo rješenje za mjesto lijevog bočnog Danijel Pranjić ove je sezone za Bayern odigrao samo 15 od 55 utakmica, od toga samo dvije svih devedeset minuta. A učinak mu je zaista mizeran, u 603 minute na terenu imao je nula pogodaka i asistencija.

I drugi Hrvat u Bayernu mučio je muku s minutažom – Ivica Olić odigrao je samo 847 minuta za Bavarce ove sezone (17 posto) te zabio četiri gola.

Malu minutažu, što zbog ozljeda, što zbog nemilosti svog trenera, imali su i Vedran Ćorluka, Eduardo da Silva te Niko Kranjčar, također vrlo važni igrači u Bilićevoj viziji.

Iako je odigrao čak 41 utakmicu za Borussiju Dortmund ove sezone, Perišićeva minutaža bila je vrlo mala (37 posto od moguće). No Perišić je svejedno došao do zavidne statistike, zabio je devet golova i imao šest asistencija. Zabijao je svake 172 minute, po čemu je drugi najefikasniji Hrvat ove sezone. Zato je realno da će iz momčadi istisnuti Niku Kranjčara.

Bolji od Perišića po učinkovitosti samo je Nikica Jelavić, koji je kombinirano u Rangersima i Evertonu zabijao svaku 131 minutu. U 47 utakmica postigao je 28 pogodaka, a svojim je golovima izravno donio svojim klubovima 31 bod.

Našeg je najboljeg nogometaša Luku Modrića srećom menadžer Tottenhama Harry Redknapp odmarao u svim utakmicama Europske lige te u nekima FA i Liga kupa pa je Lukino stanje optimalno.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Duh99
15:52 17.05.2012.

Gospodo novinari dajte izvucite statistiku Modrića, koja je s obzirom na odigrane utakmice najmizernija

Z1
Zagorje 1
21:48 17.05.2012.

Ovi koji imaju malu minutažu i pitanje je kakav učinak su oslonac ekipe, a Samira koji je u brojnim utakmicama nosio Dinamo nema ni na širem popisu.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
01:47 18.05.2012.

za Olica se ne treba brinuti, obrana je Veliki problem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije