Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA Ljetna liga

Šakić: Nema veze što gubimo, igrati Ljetnu ligu bio je moj san

Hrvatska košarkaška reprezentacija
Foto: Dražen Brajdić
1/3
08.07.2019.
u 00:56

Premda je protiv Netsa izgubila s jednakom razlikom (minus 16), otkazima prorijeđena Hrvatska u drugom nastupu ostavila bolji dojam nego u prvom protiv Pistonsa

Hrvatska je, očekivano, izgubila i drugu svoju utakmicu na Ljetnoj NBA ligi, ali je protiv Brooklyn Netsa (58:74), unatoč porazu s identičnom razlikom (minus 16), ostavila nešto bolji dojam nego protiv Detroit Pistonsa (80:96).

Pomak u ovoj utakmici je i duže energetsko trajanje. Dva dana prije naši su počeli padati u trećoj, a ovaj puta u četvrtoj četvrtini.

>> Pogledajte trening hrvatskih košarkaša

Ni ovom porazu čuditi se ne treba ne samo zbog toga što imamo, realno, slabiju momčad od svih naših suparnika nego i zbog toga što su za Netse igrala dva prvotimca (Jarret Allen, Rodions Kurucs).

- Ušli smo u utakmicu loše, no kada smo se "probudili" bilo je bolje. Izbornik Mršić tražio je da se branimo i zonom što je bila dobra odluka. Držali smo se u egalu sve do četvrte četvrtine, a prošlu smo se raspali već u trećoj. Ukupno, gledano ovo je bio i bolji timski nastup - kazao je naš startni centar Antonio Vranković (12 koševa, 8 skokova), na kojeg se pak nadovezao naš najiskusniji igrač, 31-godišnji Željko Šakić (11 koševa, 11 skokova).

- Jedna crna rupa, početkom posljednje četvrtine stajala nas je višeg poraza. Osim toga, ovdje se igra snažno pa se ne sude neke stvari koje bi u Europi bile suđene kao prekršaj, no ne smeta mi to. Držim da se mi sveukupno predstavljamo u dobrom svjetlu. Ja sam zahvalan izborniku i njegovim suradnicima koji su mi ovo omogućili, a igrati Ljetnu ligu bio je moj san.

A izbornik Veljko Mršić također je ovom nastupu dao veću ocjenu nego onom prvom:

- Protiv Pistonsa smo napadački bili bolji. Danas smo pak imali više otvorenih šuteva, ali ih nismo pogađali. Možda je tome bilo tako i što dan prije, zbog prijetnje novog potresa, nismo imali trening. Danas je bilo dobrih stvari, osim u prvih pet minuta kada su nam zabili puno koševa iz kontri jer smo bili defenzivno uspavani. No, u preostalih 35 minuta zabili su nam samo 56 koševa što je jako dobro.

Dobro je bilo i razdoblje u kojem je igru organizirao ljevoruki branič Luka Babić, igrač koji nije titularni razigravač i koji je upisao sedam asistencija.

- Kada su se Netsi na to adaptirali onda su nastojali više braniti njegova dodavanja nego realizaciju - objasnio je Mršić.

Uz Vrankovića (12) i Šakića (11) dvoznamenkast je još bio i srčani centar Marijan Čakarun (11 koševa), a koševe za Hrvatsku još su zabili Badžim 7, Drežnjak 5, Radovčić 4, Rogić 4, Ramljak 2 i Babić 2. U igru nije ulazio jedino centar Marin Marić.

Za sastav Netsa, 15 koševa zabio je negdašnji nešto cedevitaš Džanan Musa, inače BiH reprezentativac.

U ovoj fazi natjecanja naše čekaju još dvije utakmice. U utorak s Oklahoma City Thundersima, a u srijedu s Dallas Mavericksima. Nakon toga, naši će razigravati za plasman.

Foto: Dražen Brajdić

Inače, utakmicu je iz prvog reda, u društvu zaručnice Kristine, pratio i Ivica Zubac. Nakon što je potpisao četverogodišnji ugovor s LA Clippersima, Zubac se požurio u Las Vegas kako bi bio podrška kolegama iz reprezentacije.

A ne moramo vam niti spominjati koliko bi Hrvatska na ovom turniru bila konkurentnija da joj je bio dostupan i igrač poput 216 cm visokog Zupca.

Komentara 3

GR
gragakarlovac
03:51 08.07.2019.

WNBA ekipa ili zenska repka SAD-a bez problema bi pobijedili ovu Hrvatsku.

Avatar Joejordan
Joejordan
07:33 08.07.2019.

Što se tiče naše košarke to je davno izgubljena stvar,kad vidim naše košarkaši kako mlitavo igraju i kad neki ne mogu ni do kosa dobaciti dođe mi da sa svojih 47 godina skočim i zakucam.

TA
Tag
11:14 08.07.2019.

Igrali su oni svi i Bogdanovic i Saric pa smo izgubili od jedne Poljske..A ovi sto sada igraju za njih su i Madjari NBA .. Sto ovaj rece i zenske bi ih pobijedile

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije