Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselin Vujović:

Bod s furijom dobar je rođendanski poklon, još da nas suci nisu pokrali...

Slovenia's head coach Veselin Vujovic gestures during the Supercup men's handball match between Serbia and Slovenia in?Flensburg, Germany, 06 November 2015. Photo:?Carsten Rehder/dpa/DPA/PIXSELL
Foto: DPA/PIXSELL
20.01.2016.
u 12:00

– Čujem se s Cadenasom dosta često, a ovdje se u Wroclawu i lijepo družimo. Ali izvan parketa. Na utakmici se ne poznajemo – rekao je Vujović.

Veselin Vujović, trener rukometaša PPD Zagreba i izbornik slovenske reprezentacije, u ponedjeljak je proslavio 55. rođendan. I to na klupi Slovenije. Deseti je put vodio Sloveniju na njezinu desetom nastupu na europskim prvenstvima. I ljepši poklon od neodlučenog rezultata sa Španjolcima (24:24) nije mogao dobiti. Premda, Vujović je zaslužio pobjedu nad reprezentacijom koja ovdje slovi kao jedan do favorita za europski naslov.

Bodom ga je počastio njegov veliki prijatelj Manuel Cadenas, izbornik Španjolske. I nije ga častio prvi put ove sezone. Naime, Cadenas je i trener poljskog kluba Wisla koji igra u skupini Lige prvaka s PPD Zagrebom. “Plinari” su u Zagrebu pobijedili sa 29:25, a u Plocku je završilo bez pobjednika (23:23). Vjerojatno će upravo loši rezultati u Ligi prvaka Cadenasa koštati posla u Poljskoj.

Tata Dušebajev kritičan

– Čujem se s Cadenasom dosta često, a ovdje se u Wroclawu i lijepo družimo. Ali izvan parketa. Na utakmici se ne poznajemo – rekao je Vujović.

Alex Dušebajev, reprezentativac Španjolske, najviše se uoči utakmice sa Slovenijom pribojavao upravo Vujovića.

– Bio mi je trener u Vardaru i poznajem ga jako dobro. Znao sam da će on biti najjače pojačanje Slovenije na Europskom prvenstvu jer je riječ o vrhunskom treneru koji dobro zna sve tajne rukometne igre. On je veliki motivator. Na našu žalost bio sam u pravu. Da Ugalde nije postigao pogodak iz kontre, izgubili bismo utakmicu – rekao je Aleks koji je poslije utakmice dobio kritike od oca Talanta.

– Čujem se s tatom svaki dan. On je moj najveći kritičar. Pohvali me kada igram dobro, ali kada izgubimo, onda mi ima puno toga za reći. Eto, ni on nije imao sreće sa svojom Mađarskom, izgubili su od Rusije. Sada i mi i oni moramo pobijediti u posljednjoj utakmici u skupini ako hoćemo dalje. Vjerujem da ćemo proći i da ćemo igrati međusobno u drugom krugu, Za mene neće biti ništa novoga, već sam igrao protiv tate u Ligi prvaka, za sada smo 1:1. Vardar je u Skoplju dobio Kielce s deset razlike, a mi smo kod tate izgubili s tri – istaknuo je Dušebajev.

Veselin Vujović primio je velik broj poruka za rođendan. Najviše iz rukometnog kluba PPD Zagreb. Čestitali su mu čelni ljudi kluba, Ante Ančić, direktor, Božidar Jović, ali i gotovo svi igrači. Slovenci su pak darovali Vujoviću tortu.

Bombač prokockao pobjedu

– Imali smo 24:23 i zadnji napad. Dogovor na time-outu bio je da držimo loptu do kraja utakmice, preostalih 45 sekundi. Trebali smo biti samo aktivni, no Bombač je u prevelikoj želji šutirao, lopta se od bloka odbila Ugaldeu u ruku koji je iz kontre pogodio za izjednačenje – rekao je Vujović koji nije bio previše sretan tim ishodom.

– Kako ću biti sretan kada nas je sreća napustila. A i ljutit sam na bjeloruske suce koji su svojim čudnim odlukama stalno vraćali Španjolce u utakmicu. Opet, na kraju krajeva, ponosan sam na dečke što su tako hrabro odigrali protiv jakog suparnika. I da, hvala im za taj bod po kojem ću pamtiti 55. rođendan. Nemam vremena za slavlje jer već danas igramo s Njemačkom. Pobjeda nas vodi u drugi krug, poraz znači odlazak kući – zaključio je Vujović.

>> Obrvan: Želja mi je izboriti Rio... Vujović: Ja bih finale s Hrvatima

Komentara 1

DU
Deleted user
13:43 20.01.2016.

A kada Srbima nisu pomagali suci? Kada se samo sjetim nekad zvijezde u nogometu! Znali su od recimo 32 kola pobijediti u zadnjoj minuti s dosuđenim jedanaistercem! Strašno je i za pomisliti! Sramota je to i takve utakmice bi Rukometni Savez Europe i tome slične utakmice trebao dobro provjeriti!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije