Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za SP

Ako ne osvoji broncu, Hrvatska će se boriti protiv Slovenije za nastup u Francuskoj

Hrvatska - Španjolska
Foto: HRS
1/7
31.01.2016.
u 14:10

Ukoliko ne osvoje broncu, bit će nositelji u današnjem ždrijebu kvalifikacija za SP 2017. godine u Francuskoj.

Osvoje li rukometaši Hrvatske danas medalju to će im biti ukupno peta u povijesti europskih prvenstava. Po broju medalja bolji su samo Danci i Španoljci koji imaju po šest osvojenih odličja. Četiri imaju Švedska, Francuska i Njemačka. 

Ukoliko ne osvoje broncu, u kvalifikacijama za SP 2017. godine u Francuskoj igrat će protiv Slovenije. Odlučeno je tako današnjim ždrijebom. Mogući suparnici bili su nam Austrija, BiH, Češka, Letonija, Nizozemska, Portugal, Srbija i Crna Gora.

Francuska kao domaćin te finalisti Eura, Španjolska i Njemačka, već su osigurali svoja mjesta na SP-u dok će pobjednici sljedećih ogleda koji su na rasporedu u lipnju također izboriti nastup u Francuskoj:

Slovenija - Hrvatska/Norveška

Švedska - BiH

Češka - Makedonija

Poljska - Nizozemska

Rusija - Crna Gora

Srbija - Mađarska

Island - Portugal

Bjelorusija - Latvija

Danska - Austrija

Uoči završnog dana EP-a, na listi srijelaca vodi Španjolac Valero Rivera sa 47 pogodaka. Manuel Štrlek je peti sa 39. Domagoj Duvnjak je prvi dodavač sa 39 asistencija. Jakov Gojun je sa deset blokada i pet osvojenih lopti najbolji obrambeni igrač.

>>Trenutačno razmišljam da napustim reprezentaciju

>>Spasio Čupića, izgubio Marka Mamića, nije našao golmana

Komentara 6

GM
Gusta magla
12:53 31.01.2016.

U rukometu da bi imali pravog golmana prvo moramo imati dobru i uigranu obranu.Ako je blok igraca na desnoj strani i neprobojan onda je golmanu lakse paziti samo lijevu stranu i obratno...zavisi od protivnicke akcije.Nepostoji golman koji moze braniti citav gol...Znaci nije samo golman kriv za onaj neuspjeh ili kako prozivaju Alilovica za manje od 30% obrana.

BR
brisnik
12:32 31.01.2016.

Ma mi smo daleko najbolja ekipa samo nam fali golman pravi... Da jos to imamo osvajali bih non stop zlato

SW
swirac
15:08 31.01.2016.

golman je, uglavnom, dobar koliko i obrana ispred njega.. kad igrač izleti pred njega, jedino mu preostaje da ga uplaši i tako omete koncentraciju... harikirano...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije