Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit u Europskom kupu

Rukometašice Bjelovara u osmini finala: Gradonačelnik obećao sponzore za putovanja, sve do finala

RUKOMETAŠICE BJELOVARA
Facebook
22.11.2023.
u 21:13

U rosteru Bjelovarčanki igra nekoliko poznatih imena. Jedna od najiskusnijih je Ana Turk. Ova 34-godišnja vrlo iskusna krilna igračica iza sebe ima odličnu karijeru. Iz Podravke su u Bjelovar došle i Antonia Oremović i Lea Vukojević. Jedna od stožernih igračica je i Ana Marija Gavrić, nekadašnja igračica zagrebačke Lokomotive

Rukometašice Bjelovara ostvarile su lijep uspjeh plasmanom u osminu finala Europskog kupa. Voljom ždrijeba za plasman među osam najboljih igrat će protiv nizozemskog sastava Venlo, a prva utakmica igra se 13. ili 14. siječnja sljedeće godine u Bjelovaru. Uzvrat je tjedan dana kasnije u Nizozemskoj. Venlo je trenutačno drugoplasirani sastav nizozemske lige, a prošle godine bile su prvakinje. U rosteru nemaju nijednu strankinju. Zanimljivo je da će im gostovanje u Bjelovaru biti treće gostovanju u zemljama bivše Jugoslavije ove sezone. Naime, u prvom kolu kvalifikacija izbacile su Skopje (39:26 i 43:18), a u drugom kolu Krivaju iz Zavidovića (39:19 i 30:15).

Nadoknadile minus tri

Izabranice Darija Obrana su u ispunjenoj Dvorani europskih prvaka svladale su u 3. kolu Slovan Duslo Šal'a s 30:22 te su tako nadoknadile zaostatak od tri gola iz prvog susreta (27:30). Dario Obran, trener Bjelovarčanki, uoči susreta najavio je da će djevojke "dati sve od sebe za prolaz", a tako je i bilo. Domaće igračice, nošene sjajnom atmosferom, od prvih minuta su dale do znanja gošćama kako su spremne na sve.

GALERIJA Nexe svladao Skjern u EHF Europskoj ligi

RUKOMETAŠICE BJELOVARA
1/37

– Obrana je bila dobra cijelu utakmicu, Lea Vukojević je u tom segmentu odigrala strašno. Dobro smo se pripremili, bili koncentrirani, igrali pametno, a publika nam je bila lijep vjetar u leđa. Ždrijeb nam je donio Nizozemke, a kao što znamo, gradonačelnik Hrebak nam je obećao pomoći – rekao je Obran.

Zanimljivo je da su se rukometašice i trener Darijo Obran i pomoćnici uoči utakmica sa Slovakinjama družili s navijačima i gradonačelnikom Darijem Hrebakom dok su u kućici pokraj gradske fontane prodavali ulaznice.

– Grad će uz sponzore osigurati sredstva za novo europsko gostovanje. Tako će biti sve do finala ako bude potrebno. No, naravno, ne treba stavljati opterećenje na djevojke – istaknuo je Hrebak.

VEZANI ČLANCI:

U rosteru Bjelovarčanki igra nekoliko poznatih imena. Jedna od najiskusnijih je Ana Turk. Ova 34-godišnja vrlo iskusna krilna igračica iza sebe ima odličnu karijeru. Od 2008. do 2012. godine bila je članica zagrebačke Lokomotive, a sezonu 2011./2012. provela je na posudbi u mađarskom klubu Fehervar KC-u. Potom prelazi u također mađarski Vaci NKSE gdje je igrala od 2012. do 2014., da bi zatim uslijedio povratak u Podravka Vegetu – njezin seniorski sastav. Dakle, Turk se može pohvaliti respektabilnom inozemnom karijerom, ali i mnoštvom osvojenih prvenstava i kupova. Ova rukometašica je puno puta nosila i reprezentativni dres. Za Podravku je igrala devet godina, a navodno je u klubu više nisu željeli jer ima previše godina. Iz Podravke su u Bjelovar došle i Antonia Oremović i Lea Vukojević. Jedna od stožernih igračica je i Ana Marija Gavrić, nekadašnja igračica zagrebačke Lokomotive koja je u 28. godini ostvarila transfer karijere. Potpisala je za francuski Brest, sastav koji je ne tako davno igrao u finalu Lige prvakinja. Gavrić je kao najbolja igračica u sezoni 2012./2013. predvodila Bjelovar do drugog mjesta u Drugoj HRL Sjever. Potom je igrala za čakovečki Zrinski odakle je 20. siječnja 2020. došla u Lokomotivu.

VEZANI ČLANCI:

Četvrte u domaćoj ligi

Ove sezone u klub su došle Lea Smiljanec iz druge momčadi koprivničke Podravka Vegete, Sara Krizmanić i Ana Turk. Krizmanić pokriva poziciju srednje vanjske igračice i u rukometni grad stigla je iz čakovečkog Zrinskog u kojem je u prošloj sezoni u 26 utakmica protivničke mreže zatresla 108 puta. U odnosu na prošlu sezonu ŽRK Bjelovar je napustila samo Lucija Ivanda.

Bjelovarčanke su lani također igrale u osmini finala Europskog kupa, ali su u dvije utakmice ispale od grčkog sastava PAOK-a. Inače, najveći uspjeh Bjelovarčanke su ostvarile 2020. godine kada su igrale u četvrtfinalu Challenger kupa kada su ispale od zagrebačke Lokomotive. U domaćem prvenstvu Bjelovar je trenutačno četvrti, iza Podravka Vegete, Lokomotive i Zrinskog. No Bjelovarčanke imaju četiri utakmice manje od Podravke, dvije od Lokomotive i jednu od Zrinskog.

Kada govorimo o rukometu u Bjelovaru, svi znaju za muški klub Partizan koji je 1972. godine postao pobjednik Kupa prvaka. No malo tko zna da su rukometašice Bjelovara bile prvakinje Hrvatske 1963. godine. U to vrijeme bila je jaka Lokomotiva iz Virovitice, Trešnjevka te Partizan iz Koprivnice. Klub je osnovan 1955. godine kao rukometna sekcija Društva za tjelesni odgoj Partizan (DTO Partizan).

VIDEO Giriček žestoko uzvratio na priču da su ga zlostavljali u SAD-u, ovo je poruka koju je poslao NBA zvijezdi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije