Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PESIMISTIČNO ILI REALNO?

Rooney razljutio Engleze komentarom o Hrvatima: 'Teško ćemo proći skupinu'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
07.06.2021.
u 07:00

– I Škotska će biti opasna, to je kompaktna momčad koju se teško pobjeđuje.

Legenda engleskog nogometa Wayne Rooney nije preveliki optimist uoči Europskog prvenstva jer su mu još svježe uspomene na sve velike turnire koje je prošao s reprezentacijom.

Iako su Englezi po ocjeni mnogih stručnjaka i kladionica favoriti za osvajanje titule, Rooney upozorava da bi svako opuštanje ili podcjenjivanje protivnika moglo biti pogubno.

Hrvatska nas je već pobijedila 2018. i zna kako igrati na ovakvim turnirima, zna kako s nama. Hrvati imaju iskustvo koje engleski reprezentativci nemaju. Uz to, imaju neke jako dobre individualce, koji mogu riješiti svaku utakmicu – kazao je Rooney i dodao:

– I Škotska će biti opasna, to je kompaktna momčad koju se teško pobjeđuje.

Odnedavno umirovljeni nogometaš smatra da će Englezi u posljednjoj utakmici s Česima tražiti prolaz iz skupine.

– Neću ići tako daleko pa reći da Engleska neće proći skupinu jer mislim da će proći, ali neće biti lako. Sve ovisi o igračima, kako će se postaviti i doživjeti svaku utakmicu. Mnogo ovisi i o tome hoće li se oporaviti Kane, Henderson i Maguire. Bez njih bi bilo mnogo teže – naglasio je Rooney.

A kad ga se pita tko je favorit prvenstva?

Francuska. Imaju nevjerojatnu momčad i savršenog nogometaša – Kantea. On je utjelovljenje Yaya Tourea i Claudea Makelelea. To je nevjerojatno i ne može bolje od toga. S njim u momčadi sve je lakše – zaključio je jedan od najboljih engleskih nogometaša svih vremena.

Ocjenama je razljutio navijače, što se može vidjeti u komentarima ispod intervjua na The Sunu. Ne sviđa im se ovako pesimističan pogled, ali baš to je ono na što upozorava. Naime, engleska javnost ponovno se vidi na tronu, kao toliko puta do sada. A znamo kako je to završavalo...

Komentara 12

KO
konoplja
07:33 07.06.2021.

Ja se ne sjećam koga smo mi zadnjeg pobijedili?

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
07:13 07.06.2021.

Pametan je Rooney osobito oko Kantea.

SI
sisavac
08:13 07.06.2021.

roney uvijek baci malo pijeska u engleski motor. takav je bio kao i igrač, prodoran ali prgav, malo i ciničan, egoist, klasičan vrhunski igrač. ne znam čemu izjava da engleski igrači nemaju iskustva na ovakvim turnirima, pa oni igraju najmanje 4 natjecanja svake sezone, po kojekakvim pravilima, sa puno jačim protivnicima, jedino što nemaju je nešto više sreće. da su jači od nas, jesu, dal će to pokazati, vidjeti ćemo. u zadnjim utakmicama pokazuju jedan kontinuitet, momčad im ne pada, igraju 90 minuta u ritmu na kojim mi nismo navikli, naši su protiv belgije drugo poluvrijeme hvatali zrak, malo čvršći kontakt i našima nejde, treba biti objektivan, i reći da su naši igrali dosta grubo, i da će to suci na prvenstvu kažnjavati. naš cilj treba biti prolazak skupine. niti jedna protivnik nije lagan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije