Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15 GOLOVA NA SP-IMA

Ronaldo poručio njemačkoj legendi: Klose, dobrodošao u klub

Miroslav Klose
Reuters (Ilustracija)
22.06.2014.
u 11:17

- Iznimno sam sretan zbog Klosea. Prije gola je proveo samo minutu na travnjaku. Svi znamo da je imao tešku sezonu s nekoliko ozljeda. Sjajno je što na klupi imam igrača koji u bilo kojem trenutku može odlučiti utakmicu - rekao je njemački izbornik Joachim Low.

Miroslav Klose jučer se upisao u nogometnu povijest. 36-godišnji njemački napadač ušao je u igru i zabio za 2:2 protiv Gane. Bio mu je to 15. pogodak na svjetskim prvenstvima čime se izjednačio s do jučer vodećim Brazilcem Ronaldom.

- Dobrodošao u klub. Mogu zamisliti koliko si sretan - preko Twittera je poručio Ronaldo kojem očito ne smeta to što je dobio društvo na vrhu.

Klose je nastupio u 20 utakmica na svjetskim prvenstvima, a da zabije mu treba u prosjeku 101 minuta. Ukupno je na gol pucao 51 put i postigao 15 pogodaka.

- Iznimno sam sretan zbog Klosea. Prije gola je proveo samo minutu na travnjaku. Svi znamo da je imao tešku sezonu s nekoliko ozljeda. Sjajno je što na klupi imam igrača koji u bilo kojem trenutku može odlučiti utakmicu - rekao je njemački izbornik Joachim Low.

Kloseu je to bio 70. pogodak za Njemačku po čemu je prvi strijelac u povijesti reprezentacije. Još prije Svjetskog prvenstva je pretekao Gerda Mullera koji se zaustavio na 68 golova.

- Molim vas da me ne uspoređujete s Mullerom. On i ja ne možemo stati u istu rečenicu - skromno je poručio.

Kloseu je ovo četvrto svjetsko prvenstvo. Debitirao je 2002. kada je postigao pet golova od kojih su svi bili glavom. Nakon toga je 2006. s pet golova bio najbolji strijelac turnira u Njemačkoj. 2010. je postigao četiri pogotka, a u Brazilu zasad jedan. Nedostaje mu još samo jedan da postane najbolji u povijesti.

>> Njemačka umalo izgubila sve protiv Gane, čudesni Klose donio joj bod

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije