Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLIST GODINE

Peti u Europi! Izbornik mora reći zašto nisu igrali najbolji

09.07.2014., Zagreb - Trening hrvatske vaterpolo reprezentacije na bazenu Mladost. Sandro Sukno. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
17.12.2014.
u 13:06

I Tino Vegar svoj glas daje – Suknu

Kod Tine Vegara, kojega najviše znamo kao bivšeg vaterpolista POŠK-a i Mladosti, nije bilo dvojbi u izboru najboljeg hrvatskog vaterpolista.

Nema ljevaka do Jokovića

– A što više reći o Sandru Suknu, koji je daleko najkompletniji igrač u Hrvatskoj i spada među tri najbolja igrača na svijetu. Pokretač je svega dobrog i u reprezentaciji i u Primorju – kazao je Vegar.

Iza njega je Tino stavio prekaljenog vratara Josipa Pavića.

– Cijelu godinu bio je na razini, uostalom takav je već dugo i u reprezentaciji i u Mladosti. S njim momčad dobiva na sigurnosti, uvijek je pravi kada je to najpotrebnije – objašnjava Vegar.

Iznimno cijeni Maru Jokovića kojeg drži za ponajboljeg ljevorukog igrača na svijetu, a visoko je postavio sidraša Mladosti Luku Lončara.

– Za mene je Lončar najugodnije iznenađenje sezone, bio je prvi sidraš hrvatske reprezentacije. Igrao je bolje od Dobuda, napredovao je u svim segmentima – kaže Vegar.

Na petoj je poziciji povratnik u reprezentaciji Damir Burić.

– Šteta što ga nije bilo u reprezentaciji, s njim bi i naš plasman bio bolji. Burić spada među najbolje svjetske braniče, s Radničkim je napravio odličan rezultat. Jedne godine je osvojio Kup Lena, a sljedeće, ove 2014., igrao u finalu Lige prvaka – rekao je Vegar.

Popis je zaključio Petrom Muslimom i mladim Lukom Bukićem.

– Muslim se nametnuo kao igrač bez kojeg ne mogu ni reprezentacija ni Primorje, a Bukić je tijekom sezone dao naslutiti da može postati igrač svjetske kvalitete – objasnio je Vegar.

Peto mjesto je neuspjeh

Nekadašnji reprezentativac smatra da će regionalna liga donijeti kvalitetu, da je medijski zanimljiva, ali za njega je najvažnije da što više hrvatskih klubova bude u njoj. Ocijenio je i nastup reprezentacije.

– Neuspjeh je biti peti na prvenstvu Europe, nedostajalo je igrača poput Burića i Boškovića, ali to je odluka izbornika i stožera. Povratkom Burića i Boškovića vratila se ubojitost – rekao je Vegar koji se nije slučajno našao u vaterpolu.

Malo ljudi zna da je Tino bratić Denija Lušića. Tinova majka i Denijev otac su sestra i brat.

Vegarovih sedam:

1. Sandro Sukno (Primorje EB) 7

2. Josip Pavić (Mladost) 6

3. Maro Joković (Pro Recco) 5

4. Luka Lončar (Mladost) 4

5. Damir Burić (Primorje EB) 3

6. Petar Muslim (Primorje EB) 2

7. Luka Bukić (Mladost) 1

Sutra najboljih sedam bira Samir Barać

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije