Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gust raspored

Pepa Guardiolu razljutio Eurosong: Zbog njega imaju dan odmora manje uoči derbija s Realom

Champions League - Semi Final - First Leg - Real Madrid v Manchester City
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
1/4
12.05.2023.
u 19:09

"Ne razumijem odluku, ali ne želim se svađati. Nekoliko igrača se žalilo na umor nakon utakmice protiv Leedsa", rekao je medijima Pep Guardiola čija momčad hvata čak tri naslova u nevjerojatnoj sezoni

Pep Guardiola izrazio je svoju ljutnju promjenom termina utakmice protiv Evertona zbog Eurosonga koji se ove godine održava u Liverpoolu, a zbog čega će momčad Manchester Cityja imati samo dva dana odmora prije drugog polufinalnog susreta Lige prvaka s Real Madridom.

Glazbeno natjecanje odvija se u liverpoolskoj M&S Bank areni. Utakmica se odvija u istom gradu, ali City se nadao da će biti pomaknuta jedan dan unaprijed kako bi momčad imala jedan dan odmora više uoči odlučujućeg susreta. Međutim, iz policije su kazali kako nemaju dovoljno ljudi da osiguraju oba događanja istovremeno, piše Daily Mail.

"Igramo u nedjelju. Puno hvala", rekao je Guardiola sarkastično. "Ne razumijem odluku, ali ne želim se svađati. Koliko puta treba komentirati to pitanje. Uopće ne razumijem odluku, ali trebamo se prilagoditi. Ne borim se protiv UEFA-e niti Premier lige", rekao je frustrirani Katalonac.

"Ne možemo igrati u subotu jer se istovremeno odvija finale Eurosonga, a nemamo dovoljno policije da istovremeno osiguramo oba događaja. Moramo se prilagoditi. Što da radim... Preferirali bi da možemo igrati u subotu i imati više vremena za pripremu. Siguran sam da Premier liga želi pomoći klubovima koji se u njoj natječu. Siguran sam da ne žele otežati momčadima. Problem je u količini utakmica", nastavio je Guardiola.

Real Madrid u subotu igra s Getafeom i očekuje se da će odmarati cijelu prvu postavu kako bi bili spremni za odlučujući susret na Etihadu. Trenutno su treći u poretku španjolske prve lige i svu energiju usmjerit će na Ligu prvaka. Manchester City s druge strane nastoji izboriti ne samo finale Lige prvaka, već i pobjedu u preostale tri utakmice u Premier ligi čime bi zadržao vodstvo nad Arsenalom te osvojio titulu prvaka Engleske.

Guardiola neće raditi promjene u svojoj postavi. "Vidjet ću u kakvom su stanju i prosuditi. Svaki je igrač spreman dati maksimalni doprinos momčadi. Dakako, neki od igrača su nam ključni i vidjet ćemo hoće li moći odigrati sve utakmice. Nekoliko ih se žalilo na umor nakon Leedsa, ali pobjeda donosi i brži mentalni i fizički oporavak", objasnio je Guardiola.

"Čak i kad misle da su umorni i da ne mogu više, ja vjerujem da mogu. Ako želiš nešto i metalno si dobro, ljudsko biće ima nevjerojatnu energiju koje niti samo nije svjesno", zaključio je menadžer.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije