Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Pavić odveo Olympiacos do naslova prvaka Europe, Jug četvrti

Josip Pavić
Foto: Jurica GaloićPixsell
1/6
09.06.2018.
u 22:08

Najbolji strijelac u pobjedničkoj momčadi bio je Ioannis Fountoulis sa četiri pogotka, a po jedan su dodali hrvatski reprezentativci Andro Bušlje i Paulo Obradović.

Vaterpolisti Olympiacosa novi su pobjednici europske Lige prvaka, nakon što su u subotnjem finalu završnog turnira odigranog u Genovi svladali domaći Pro Recco sa 9:7 (2:1, 2:3, 3:2, 2:1), a hrvatski vratar i kapetan grčke momčadi Josip Pavić bio je junak dvoboja sa 15 obrana. 

Najbolji strijelac u pobjedničkoj momčadi bio je Ioannis Fountoulis sa četiri pogotka, a po jedan su dodali hrvatski reprezentativci Andro Bušlje i Paulo Obradović. Kod Pro Recca dva je pogotka postigao Di Fulvio.

Olympiacosu je ovo bilo četvrto finale i drugi naslov prvaka Europe. Prvi su osvojili 2002. godine pobijedivši istim rezultatom (9:7) mađarski Honved. Pro Recco je u svom 15. finalu Lige ili Kupa prvaka po sedmi put ostao bez trofeja.

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO su u subotu poraženi od Barcelonete sa 8:14 (1:4, 3:2, 3:6, 1:2) u utakmici za treće mjesto.

Španjolski prvak je imao više snage i motiva od Dubrovčana, koji su već u prvoj četvrtini zaostajali 1:4 i više to nisu uspjeli dostići. Na početku treće četvrtine jugaši su došli na zaostatak od 5:6, ali su tu četvrtinu izgubili s čak 3:6.

Kod Juga su Kristijan Čulina i Javi Garcia zabili po tri gola, a Luka Lozina i Loren Fatović po jedan, dok je nedostajao učinak Luke Lončara i Vicenza Iodicea. Marko Bijač je obranio samo šest šuteva, dok je Španjolce predvodio Francisco Miranda s četiri gola. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije