Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO POSLASTICA

Ovu utakmicu možemo nazvati finalom prije finala: Branitelj protiv prvog na svijetu

27.06.2021.
u 08:05

Iako je očekivano da se uz dvoboj Belgije i Portugala onaj Nizozemske i Češke smatra sekundarnim, ne smijemo zaboraviti da su nam te dvije ekipe priuštile jednu od najatraktivnijih utakmica u povijesti Eura.

Na rasporedu parova osmine finala čeka nas dvoboj koji bi po kvaliteti komotno mogao biti i finalni dvoboj Europskog prvenstva. U Sevilli će se na La Cartuji od 21 sat sučeliti Belgija, prva reprezentacija svijeta na rang-listi, te Portugal, branitelj naslova prvaka Europe. Bit će to susret strahovito bogat individualnom kvalitetom i, nadamo se, vrhunskim potezima najvećih zvijezda kao što su Ronaldo, De Bruyne, Lukaku i Fernandes.

Dok je Belgija svoju skupinu s Dancima, Fincima i Rusima odradila poprilično rutinirano uz sve tri pobjede i prvo mjesto, Portugalci su svoj prolaz u puno težoj skupini (Francuska, Njemačka, Mađarska) osigurali kao trećeplasirana momčad uz četiri boda na kontu. Iako bi to moglo sugerirati da je Belgija favorit, moramo se sjetiti da je Portugal na prošlom Euru došao do naslova nakon samo tri boda u grupnoj fazi turnira.

Iako je očekivano da se uz ovaj dvoboj Belgije i Portugala onaj Nizozemske i Češke u Budimpešti smatra sekundarnim, ne smijemo zaboraviti da su nam te dvije ekipe priuštile jednu od najatraktivnijih utakmica u povijesti Europskih prvenstava. Na Euru 2004. Nizozemci su vodili 2:0 i još pri tome nizali napade, da bi Češka u režiji Kollera, Baroša i Šmicera preokrenula rezultat i šokantno ušla u polufinale natjecanja. Česi ovih dana intenzivno podsjećaju na tu pobjedu, ali i na međusobni omjer koji im ide u prilog (pet pobjeda Češke, tri pobjede Nizozemske i tri remija).

Ključne riječi

Komentara 3

D3
dylan 3
23:05 27.06.2021.

Daleko bolja repka je ispala komentator hrt-a jad i bijeda kao i ovi koji komentiraju poslije tekme

GU
General_U
15:28 27.06.2021.

Nema favorita u ovoj utakmici je sve otvoreno...

MA
malopivo
09:28 27.06.2021.

Svabe ce razvaliti Portugalce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije