Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dominacija Mercedesa

Nico Rosberg je gazda u Monte Carlu, Hamilton drugi, Vettel ispao

Nico Rosberg, VN Monte Carlo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
25.05.2014.
u 17:08

- O Bože, sreća me je napustila. Teško ću se ove sezone boriti za naslov - izjavio je Vettel, a priliku za popravak ima 8. lipnja u Montrealu na VN Kanade

Nico Rosberg ponovno je bio najbrži na uličnoj utrci formule 1 u Monte Carlu. Njemački je pilot predvodio karavanu od starta do cilja i obranio lanjski naslov pobjednika VN Monaka. U zadnjih dvadeset godina Rosberg i Alonso jedini su vozači s dvije pobjede zaredom u Kneževini.

- Ovo je još jedan poseban dan za mene. Lewis me cijelo vrijeme gurao naprijed, ali je na kraju morao popustiti - rekao je Nico.

Rosbergu je nakon slavlja u Melbournu to druga pobjeda ove sezone i peta u karijeri, te je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku vozača. Mercedesovu dominaciju na šestoj ovosezonskoj utrci drugim je mjestom potvrdio Lewis Hamilton, koji je pred kraj utrke imao problema s lijevim okom i na njega ništa nije vidio, treći je bio Daniel Ricciardo iz Red Bulla.

- Nešto mi je kroz vizir upalo u oko, ništa važno. Bio je to sjajan dan za momčad - kazao je Lewis, koji je bio ljutit na momčad jer su ga pozvali u boks istovremeno kao i Nicu.

Sebastian Vettel morao je odustati već u četvrtom krugu. Nakon što ERS na njegovom bolidu nije savršeno radio u kvalifikacijama, potpuno je zatajio na početku utrke. Motor više nije imao snage, a izgleda kako i Sebastian pomalo gubi nadu da bi mogao ove sezone osvojiti i peti naslov svjetskog prvaka zaredom.

- O Bože, sreća me je napustila. Teško ću se ove sezone boriti za naslov - izjavio je Vettel, a priliku za popravak ima 8. lipnja u Montrealu na VN Kanade.

VN Monaka, rezultati:

1. N. Rosberg (NJEM/Mercedes) 1:49:27.661

2. L. Hamilton (VBR/Mercedes) +9.2

3. D. Ricciardo (AUS/Red Bull) +9.6

4. F. Alonso (ŠPA/Ferrari) +32.4

5. N. Hülkenberg (NJEM/Force India) + 1 krug…

Odustali: Maldonado, Pérez, Vettel, Kvjat, Sutil, Vergne, Bottas, Gutiérrez.

Redoslijed u SP-u

Vozači:

1. N. Rosberg 122

2. L. Hamilton 118

3. F. Alonso 61

4. D. Ricciardo 54,

5. N. Hülkenberg 47…

Konstruktori:

1. Mercedes 240

2. Red Bull 99

3. Ferrari 78…

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije