Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aco Petrović

Netko nam je 'bacio koske', neka Šarić kaže što mu je smetalo

16.09.2017.
u 08:55

Svoj treći mandat na čelu nacionalne vrste Aco je okončao na sastanku s čelnim ljudima Hrvatskog košarkaškog saveza s kojeg je izašla informacija o sporazumnom raskidu ugovora.

Nakon dva burna ljeta i 31 utakmice na kormilu muške košarkaške reprezentacije, Aleksandar Petrović (58) nije više hrvatski izbornik, a njegov nasljednik bit će njegov dosadašnji prvi pomoćnik Ivica Skelin, aktualni trener KK Split (43).

Svoj treći mandat na čelu nacionalne vrste Aco je okončao na sastanku s čelnim ljudima Hrvatskog košarkaškog saveza s kojeg je izašla informacija o sporazumnom raskidu ugovora.

Nema “paljbe”

Petrović je s predsjednikom Saveza Vrankovićem i predsjednikom Stručnog savjeta Rađom postigao “džentlmenski dogovor” o nenapadanju pa je stoga i razumljivo da nema “paljbe” ni s jedne strane, a službeno priopćenje HKS-a izgleda ovako:

“Zaključeno je kako je utakmica osmine finala Eurobasketa protiv Rusije izazvala negativnu konotaciju i za Hrvatski košarkaški savez i za dosadašnjeg izbornika te je dogovoren sporazumni raskid ugovora.”

Civilizirani razlaz s dosadašnjim izbornikom bio je želja predsjednika Vrankovića i tako se i dogodilo pa je i Aco, poznat kao osoba koja se jako dobro snalazi u medijskim ratovima, jučer govorio pomirljivim tonovima:

“Hipoteka poraza protiv Rusije je teška, previše se toga uskovitlalo, kako u stručnoj tako i u sportskoj javnosti, pa se ja povlačim zbog mira koji HKS sada treba jer mu slijede zadaci koji nisu lagani. Nakon svega ja zahvaljujem igračima na ova dva sjajna ljeta, baš kao i svom lojalnom stručnom stožeru.”

Petrović je prošlo ljeto napravio svojevrsno čudo i odveo Hrvatsku na Olimpijske igre, a potom i u olimpijski četvrtfinale, no to mu očito nije bio dovoljno velik kredit u Vrankovićevim i Rađinim očima da mu se oprosti još jedno ispadanje Hrvatske u europskoj osmini finala.

– Kad mi je već palac okrenut dolje, nema smisla da izazivam prijepore. Hrvatskoj košarci treba mir u odnosu na kvalifikacije koje će biti ekstremno teške. Moj eventualni ostanak na dužnosti otežao bi i meni i Savezu situaciju i zato je normalnije i bolje da to netko drugi radi. A taj drugi radit će rekonstrukciju momčadi i mora za 6-7 dana napraviti “kemiju” i profil igre.

Taj netko, kazao nam je Petrović i prije no što je saznao da će to biti njegov pomoćnik, trebao bi biti Ivica Skelin o kojem on i igrači imaju visoko mišljenje. Doduše, on možda nije toliko poznat široj, nekošarkaškoj, sportskoj javnosti, ali su ga reprezentativci, ali i njegov dosadašnji šef etiketirali kao košarkaškog znalca. Uostalom, osim što je bio pomoćnik Petroviću, Skelin je asistirao još dvojici prijašnjih izbornika, Repeši i Vrankoviću pa mu znanja o tome kako funkcionira reprezentacija ne nedostaje.

Aco će vidati rane

Kao i svaki lojalni suradnik, Skelin je o ponudi koju je dobio prvo izvijestio svog dosadašnjeg šefa.

– Kada su mi ponudili mjesto izbornika, nisam nimalo dvojio, ali sam prije odluke nazvao Acu i kazao mu što mi je ponuđeno. Nažalost, u sportu je uvijek posljednja utakmica ta koja zaokružuje dojam i on je negativan, a nisu prethodne dvije godine baš bile takve – kazao je Skelin koji će se danas pojaviti u Zagrebu na inauguracijskoj presici u prostorijama HKS-a.

Za to vrijeme Petrović će vidati rane. Uložio je puno sebe u odnose s igračima, no sport je nerijetko okrutan prema svojim akterima, a pogotovo prema onima koji imaju “zapovjednu odgovornost” kao što su to treneri.

Vjerojatno se sada Petroviću na teret stavlja i to što Dario Šarić na ovom natjecanju, poglavito u najvažnijoj utakmici, nije bio pravi. Zar je on doista bio neprihvaćen od veterana kao što se sada provlači kroz izjave njegova oca, ali i kroz internetske forume.

– To nema veze s istinom jer to ne bi moglo proći tek tako kraj mene. Netko nam je, kako to Srbi kažu, “bacio koske”, a jedino što mogu sugerirati jest da Šiši sam izađe i kaže što ga je mučilo. On jedini može reći što mu je smetalo.

Bilo kako bilo, nadamo se da ćemo Šarića i Bogdanovića još gledati u hrvatskom dresu.

Komentara 79

NE
Nenadnbgd
09:41 16.09.2017.

Sada zbog jedne izgubljene utakmice i to protiv jake Rusije vi žigošete čoveka. Šta da kažu Španci protiv onog debakla. Trebalo je da ostane i dalje selektor i na lep način da se završi ova priča.

DH
dalibor.hren
09:46 16.09.2017.

Zar je samo za Petrovića "palac dolje", zar Vranković, Rađa i ostali iz saveza ne snose nikakve posljedice??? Nisu li oni trebali osigurati nastup najboljih? Tima, "najboljima" vrata reprezentacije, isto kao i odgovornima iz saveza, vrata reprezentacije treba zatvoriti zauvijek, a repka nek igra u ligi koju zaslužuje...

KO
kontraš
11:34 16.09.2017.

Kosarka je kolektivni sport, svi za jednog jedan za sve i nema najboljeg!!!!KOLEKTIV

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije