Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skijanje

Na Sljemenu možda revolucija u prijenosu utrka Svjetskog kupa

' 05.02.2010., Zagreb - Sljeme, Ante Kostelic sa skijaskom opremom sprema se na stazu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
16.12.2010.
u 09:42

U Zagrebu bi mogao biti predstavljen sustav koji će omogućiti da gledatelji vide (sjenka) kako koji skijaš stoji u odnosu na vodećeg

Sljemenska utrka mogla bi biti tehnološka prekretnica u Svjetskom kupu. Naime, La Gazzetta piše da bi na zagrebačkoj utrci mogao biti predstavljen sustav koji će gledateljima omogućiti da dok pojedini skijaš vozi uvijek vide kako stoji u odnosu na vodećeg, čija će se vožnja prikazivati kao sjenka.

Na pancerici svakog skijaša, te na svakom kolcu, bit će predajnici signala koji šalju podatke u bazu, koja će na osnovi toga kreirati sliku. Talijanska tvrtka Liski Brembate taj je sustav provjerila na prvoj slalomskoj utrci ove sezone u Leviju, a završna testiranja obavit će ovaj tjedan na utrkama Europskog kupa u San Vigiliju i Obereggenu.

Na HRT-u, koji je zadužen za proizvodnju slike i produkciju prijenosa, još ništa ne znaju o tome.

– Nitko nam se još nije javio, no ako se javi, vidjet ćemo hoćemo li biti zainteresirani. Naravno, ovisit će to i o tome koliko će koštati – kaže urednik sportskog programa Bruno Kovačević.

Inače, HRT je već osigurao tzv. sliku head to head za vrijeme prijenosa - na dvije polovice ekrana usporedo se prikazuje vožnja dvojice skijaša.

Komentara 1

SK
Skipper
20:01 17.12.2010.

Jedina revolucija bi bila kad bi se ta vreća bez dna konačno bacila u smeće i prestalo sa organizacijom ove besmislene priredbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije