Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATI CIPRANI

Na koga ide Dinamo? Izbacili su Zvezdu, a huligani gađali goste 'topovskim udarom'

Zagreb: Konferencija za medije nakon utakmice GNK Dinamo - Valur
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
Autori: Hina, Eva Grgić
15.07.2021.
u 08:00

. Da stvar bude gora, napravili su to dok je on ozlijeđen ležao na travnjaku i primao liječničku pomoć pa nije nastradao samo on nego i još dvije osoba koje su se našle u blizini kada je pirotehnika bačena

Dinamo je na gostovanju protiv islandskog Valura slavio 2:0 i tako upisao svoju 100. jubilarnu pobjedu u europskim natjecanjima od hrvatske samostalnosti. Sada slijede novi ispiti.  Nakon što se u petak susretnu sa Slaven Belupom na otvaranju nove sezone HNL-a, u slijedećem europskom ispitu slijedi ciparski prvak. Prvi ogled protiv Omonije na rasporedu je u Zagrebu 20. srpnja, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Cipru.

Pa, upoznajmo se kratko s budućim protivnicima hrvatskog prvaka. 

Nogometaši ciparske Omonije su prošle godine prvi put u povijesti izborili su plasman u završnu rundu kvalifikacija za Ligu prvaka nakon što su u Nikoziji pobijedili Crvenu zvezdu s 4:2 boljim izvođenjem jedanaesteraca. Junak susreta postao je domaći vratar Brazilac Fabiano koji je obranio udarce Diega Falcinellija i Miloša Degeneka. Kod domaćina sva četiri igrača su bila sigurna, a posljednji pogodak zabio je bivši igrač zagrebačkog Dinama i Lokomotive Čeh Jan Lecjaks. 

Doduše, to ne treba toliko plašiti Dinamo, koji  je u ovom susretu veliki favorit. Već na idućoj stepenici, Ciprani su posrnuli. Bolji je bio Olympiacos u playoffu. 

Prema Transfermarktu, ciparska momčad vrijedi 13.4 milijuna eura, dakle, desetinu Dinamove momčadi koja je procijenjena na (kraj te brojke) impozantnih 137.4 milijuna. Još k tome dodajte i da od tih njihovih 13.4 milijuna, vrijednost Ioannissa Kousoulosa samoga iznosi 1.3 i bit će jasno: teško da je to momčad koja može kvalitetom parirati plavima. No, činilo se tako i u nekim Dinamovim utakmicama pa su Zagrepčani rušili Golijate. Dakle - nema opuštanja. 

 

Trener im je Henning Berg iz Norveške, koji je dok je bio trener poljske Legije, osvojio titulu državnog prvaka. Na Cipru je od 2019. godine. 

Ciprani imaju i prostran stadion. Njihov GSP prima oko 23 tisuće navijača, no zbog koronavirusa i epidemioloških mjera, taj će kapacitet zasigurno biti podosta smanjen kada dinamovci dođu na uzvrat. Možda i bolje, barem ako se prisjetimo jednog neugodnog incidenta. 

Bila je to 2012. Tijekom utakmice tamošnjeg prvenstva između Anorthosisa i Omonije gostujući navijači na domaćeg vratara bacili su tzv. topovski udar. Da stvar bude gora, napravili su to dok je on ozlijeđen ležao na travnjaku i primao liječničku pomoć pa nije nastradao samo on nego i još dvije osoba koje su se našle u blizini kada je pirotehnika bačena. Utakmica je prekinuta na deset minuta tijekom kojih su igrači Omonije smirivali svoje navijače. Završilo je pobjedom domaćina 2:0. 

Podsjetimo, nekadašnji vratar Dinama Georg Koch zbog slične nesreće morao je prekinuti karijeru u bečkom Rapidu kada je tijekom derbija s Austrijom na njega bačen ''topovski udar'' nakon kojeg je izgubio sluh na jedno uho te ima problema s ravnotežom.

No, davno je to bilo, sada su i navijači drugačiji, a i ovo 'novo normalno' nameće jedan puno mirniji navijački pokret. No, prva je utakmica na Dinamovom domaćem terenu na kojemu plavi moraju opravdati ulogu favorita. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ćiro o Euru 2020.

 Parovi 2. pretkola nogometne Lige prvaka

Champions Path

DINAMO (HRV) - Omonia (Cip) (utorak, 20. srpnja)
Lincoln Red Imps (Gib) - CFR Cluj (Rum)
Ferencvaros (Mađ) - Žalgiris (Lit)
Slovan Bratislava (Slk) - Young Boys (Švi)
Olympiakos (Grč) - Nefči (Aze)
Kairat (Kaz) - Crvena zvezda (Srb)
Malmo (Šve) - HJK (Fin)
Mura (Slo) - Ludogorec (Bug)
Legia (Polj) - Flora (Est)
Alaškert (Arm) - Šerif (Mol)

League Path

Rapid Beč (Aut) - Sparta Prag (Češ)
Celtic (Ško) - Midtjylland (Dan)
PSV Eindhoven (Niz) - Galatasaray (Tur)

Ključne riječi

Komentara 1

LJ
Ljudeman
08:46 15.07.2021.

Plitak potok…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije