Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJESNI ZNAČAJA

Mediji iz regije o velikoj pobjedi Hrvatske: 'Dobar dio posla odradili su im Englezi'

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Škotska
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
23.06.2021.
u 09:27

– Modrić i Perišić odveli Hrvatsku u osminu finala! Vatreni preživjeli Škote. Zagreb je eksplodirao kad je Hrvatska povela.

Pobjeda Hrvatske nad Škotskom odjeknula je diljem nogometnog svijeta, ponajprije jer je označila prolaz u osminu finala. Naravno, tako nešto nije se moglo ignorirati ni u susjedstvu.

Dok slovenski i crnogorski mediji hladno i analitički prenose da je Hrvatska prošla dalje, u Bosni i Hercegovini te Srbiji nešto su emotivnije pristupili uspjehu vatrenih.

Avaz je podosta prostora ostavio slavlju hrvatskih navijača, no bez previše teksta, a same vijesti o prolazu dalje većinom su prenesene iz hrvatskih medija. Radio Sarajevo bilo je konkretnije:

– Hrvatska uvjerljiva protiv Škotske! Odigrala je odličnu utakmicu i ide dalje!

Na Klix.ba prostor su posvetili izjavama Luke Modrića, ali i činjenici da se Ivan Perišić upisao u povijest:

– Otkako se grupna faza počela igrati na Europskom prvenstvu 1980., samo četiri igrača uspjela su upisati gol i asistenciju u istoj utakmici grupne faze. Perišić odlično igra za Hrvatsku, za koju je u 14 nastupa na velikim turnirima postigao devet golova.

Očekivano, u Srbiji su naslovi i tekstovi ipak išli dalje od analitičkog pristupa.

– Nova velika nogometna večer za Hrvatsku! Pobijedili u tučnjavi i nikad težoj utakmici, a dobar dio posla odradili su im i Englezi – piše Blic.

– Modrić i Perišić odveli Hrvatsku u osminu finala! Vatreni preživjeli Škote. Zagreb je eksplodirao kad je Hrvatska povela – piše na Kuriru.

Podosta prostora posvetili su Hrvatskoj na B92, možda i najviše, no redom je riječ o izjavama koje su mogle biti pročitane ili poslušane i u hrvatskim medijima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentara 63

Avatar pišući_šarlatani
pišući_šarlatani
09:54 23.06.2021.

Moja regija kojoj ja civilizacijski i kulturom pripadam proteže se od Mađarske preko Slovenije i Austrije do Njemačke. Tamo sam pročitao neke članke o utakmici i svi su istog mišljenja. Fanstatična utakmice Luke Modrića i maestralan gol velikog nogometnog majstora.

DE
Demigodessnixie
09:55 23.06.2021.

Koja vam je to regija??? Mars - Jupiter, Alpe-Dunav-Jadran, Tunguzija-Neverland?? Dio smo EU, u poslu najvise suradjujemo s njima, mediteranska smo zemlja, a vi navalili na "balkan" u okruzenje u kojem nitko nikog ne podnosi i kojeg nam je dosta za tisucu zivota...by the way sto kazu Slovenci, jesu li oni nasi susjedi??

MR
mrzimcrvenekmerove
09:57 23.06.2021.

svi pišu o igri, igračima, navijačima,.... ali na VL prvi članak vesti iz regije 👍 dno ste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije