Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSFERI

Gregory Sertić pregovara s Dinamom i Hajdukom

gregory sertić
Foto: DPA/PIXSELL
1/12
31.01.2019.
u 23:45

Novosti na nogometnom tržištu u vezi s transferima igrača možete pratiti na našem portalu

Zimski prijelazni rok počeo je s prvim danom nove godine, a u Hrvatskoj će trajati od 18. siječnja do 15. veljače. Sve novosti na nogometnom tržištu u vezi s transferima igrača možete pratiti na našem portalu.

>> Pogledajte video: Siječanj – mjesec velikih transfera: Vatreni na meti triju velikana

1. veljače

8:40 Alen Halilović otišao je na posudbu u Standard iz Liegea. Više o toj temi možete pročitati OVDJE. 

8:20 Hrvatki napadač Antonio Mance pridružio se Nantesu. Više pročitajte OVDJE.

31. siječnja

22:20 - Mladi Belgijac Youri Tielemans (21) preselio je iz Monaca u redove engleskog premierligaša Leicester, više pročitajte OVDJE.

21: 55 - Japanac Shinji Kagawa (29) napustio je dortmundsku Borussiju i karijeru će nastaviti u Beşiktaşu.

21:15 - Barcelona je dovela Emersona (20) iz Atletico Mineira. No, Brazilac će prvo na posudbu u Betis.

20:10 - Hrvatski doprvak Rijeka na pragu je dovođenja mladog igrača Roberta Murića (22), nekadašnjeg reprezentativca u uzrastima do 17 i do 19 godina, više pročitajte OVDJE.

19:55 - Gregory Sertić (29) karijeru bi mogao nastaviti u hrvatskoj ligi. Naime, Francuz hrvatskih korijena pregovara s Dinamom i Hajdukom. Zadnje dvije godine u Marseilleu nije dobio šansu, a ove je sezone igrao tek tri utakmice.

17:30 - Paragvajski reprezentativac Miguel Almiron (24) napustio je redove američkog prvoligaša Atlanta Uniteda i karijeru će nastaviti u Newcastle Unitedu za 23 milijuna eura što je novi klupski rekord svraka, više pročitajte OVDJE.

16:15 - Alen Halilović (22) karijeru bi trebao nastaviti u Belgiji. Mladi hrvatski reprezentativac otišao je na liječnički pregled te prođe li sve u redu potpisat će za Standard iz Liegea.

15:30 - Martial u Manchester Unitedu do 2024.

Francuski reprezentativac Anthony Martial produljio je ugovor s engleskim prvoligašem Manchester Unitedom do lipnja 2024. uz opciju produljenja na još godinu dana, objavio je u četvrtak engleski klub. 

Martial (23) je, od svog dolaska u United 2015. iz Monaca, odigrao 162 utakmice u kojima je zabio 46 golova. Mediji su tada procjenjivali da je njegov ugovor vrijedan 80 milijuna eura. 

14:30 - Denis Suarez na posudbi u Arsenalu

Engleski nogometni prvoligaš Arsenal angažirao je na posudbu do kraja sezone veznjaka Barcelone Denisa Suareza (25). 

Trener Barcelone Ernesto Valverde ove sezone nije dao previše prilike Suarezu koji je upisao samo dva nastupa u Primeri, ali je Suarez ipak prije odlaska u London produžio ugovor s Barcelonom do lipnja 2021. godine.

U Arsenalu će Suarez ponovno igrati za trenera Unaija Emeryja s kojim je u dresu Seville osvojio Europsku ligu 2015.

13:30 – Alen Halilović karijeru će nastaviti u belgijskom Standardu. doznaje Mozzart Sport.

Halilović se u Milanu nije pretjerano naigrao, a rossoneri ga u Belgiju šalju na petomjesečnu posudbu. Tamo bi vjerojatno imao priliku za minutažu koja mu nedostaje zadnjih nekoliko sezona.

13:13 – Nadareni veznjak Hajduka Ante Palaversa (18) potpisao je za Manchester City, službeno je potvrđeno na stranici Hajduka. Prema prijašnjim izvještajima, Hajduk će za ovaj transfer dobiti 4,8 milijuna eura odštete plus još 1,5 milijuna na ime bonusa.

Što je Palaversa rekao nakon što je potpisao da će igrati za engleskog velikana, pročitajte ovdje

12:06 – Iako se činilo da Domagoj Vida neće završiti u Italiji, točnije u Romi, Sportmediaset javlja kako Juventus očajnički traži stopere jer su im Chiellini i Bonucci ozlijeđeni, a jedna od opcija naš je branič.

Uz Vidu, opcija je mladi Andreas Christensen iz Chelseaja, no teško je očekivati da će ga uspjeti uhvatiti zbog velikog iznosa za odštetu, a engleski klub u tom slučaju nudi im Garyja Cahilla na posudbu.

30. siječnja

19:06 – Mladi velški nogometaš Rabbi Matondo (18) napustio je redove engleskog prvaka Manchester Cityja i karijeru će nastaviti u njemačkom bundesligašu Schalkeu.

Matondo je za Schalke potpisao ugovor na četiri godine, a ''Građanima'' će pripasti oko 12 milijuna eura odštete. Zanimljivo, City ga može vratiti u svoje redove, ali za 50 milijuna eura odštete.

Mladi Matondo tako je postao još jedan talentirani britanski nogometaš koji je sreću potražio u Njemačkoj. Trenutačno u elitnom razredu njemačkog nogometa igra šest mladih 'otočana'. 

11:10 – Ivanu Perišiću (29) ponovno bi mogao propasti odlazak na Otok. Hrvatski reprezentativac bio je na korak do Arsenala, ali izgleda da Interova ponuda nije oduševila čelnike topnika, više pročitajte OVDJE.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

08:21 – Španjolski giganti Real i Barcelona u borbi su za dovođenje Dinamova Danija Olma. L'Equipe navodi da je Barcelona spremna platiti 25 milijuna eura, ali da je Real već nadmašio tu svotu i poslao ponudu od 26 milijuna eura!

08:00 – 22-godišnji Dinamov ofenzivac Luka Menalo otišao je na posudbu u Slaven Belupo. U Koprivnici će se zadržati do kraja sezone.

29. siječnja

18:20 – Mladi srpski reprezentativac Luka Jović najbolji je strijelac njemačke lige s 12 golova. Napadač Eintrachta zbog odličnih igri ove sezone na meti je velikih klubova. Zanimanje je pokazala Barcelona, a sada se uključio i madridski Real.

17:00 – Steliano Filip više nije Hajdukov igrač. Splitski klub raskinuo je ugovor s rumunjskim braničem.

14:27 – Alen Halilović pokušat će oživjeti karijeru u Bologni. Kako piše ugledni novinar Gianluca Di Marzio na svom blogu, novi trener Bologne Siniša Mihajlović želi dovesti Halilovića iz Milana i Dušana Bastu iz Lazia kako bi pokušao spasiti prvoligaški status. 

11:44 – Argentinac Leandro Paredes, igrač Zenita iz Sankt Peterburga, novi je član PSG-a s kojim je potpisao ugovor na četiri i pol godine. 

"Leandro nosi sa sobom tradicionalnu snagu argentinskog nogometa, borbenost u svakom trenutku i vrlo lijepe tehničke kvalitete. On će mnogo pridonijeti našem veznom redu", izjavio je predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaïfi govoreći o 24-godišnjem igraču čiji je ugovor, prema pisanju medija, vrijedan 47 milijuna eura

07:41 – Domagoj Vida na pragu je transfera karijere. Ugledni novinar Gianluca Di Marzio javlja kako hrvatskog braniča čeka prelazak iz Bešiktaša u Romu. Više pročitajte ovdje

28. siječnja

19:20 – Hrvatski nogometni reprezentativac Marko Rog doći će u utorak ili srijedu na posudbu iz Napolija u Sevillu nakon što su dva kluba postigla sporazum, izvijestile su ponedjeljak španjolske novine Marca i talijanska televizija Sky Sports Italia.

Rog, 23-godišnji vezni igrač, bit će posuđen Sevilli na šest mjeseci, odnosno do kraja sezone, a nakon toga će se vratiti u Napoli.
Sevilla, trenutačno četvrtoplasirana momčad španjolskog prvenstva, u lipnju neće moći otkupiti njegov ugovor jer nije postignut sporazum oko otkupne cijene.

Drugoplasirani sastav talijanskog prvenstva Napoli tražio je u početku oko 35 milijuna eura, dok je Sevilla nudila 10 milijuna nakon čega se pojavila vijest kako bi svota mogla iznositi 22 milijuna eura. Marca i Sky Sports Italia u ponedjeljak popodne izvijestile su kako će Rog ipak doći samo na šestomjesečnu posudbu. 

16:49 – Morata je potpisao za Atletico Madrid, javio je BBC. Napadač Chelseaja odradit će posudbu do kraja iduće sezone.

16:00 – Mladi hajdukovac Ante Palaversa odletio je danas za Manchester i uskoro će potpisati za Manchester City.

10:00 – Osijek i København dogovorili su transfer Roberta Mudražije. Više možete pročitati ovdje.

Najbolji strijelac kineskog prvenstva Wu Lei (27) napustio je redove Shanghai SIPG-a i karijeru će nastaviti u Espanyolu. Wu Lei u prošloj sezoni zabio je27 golova i bio je jedan od najzaslužnijih igrača što je Shanghai SIPG osvojio naslov prvaka.

Lei je u nedjelju doputovao u Barcelonu nakon što je s kineskom reprezentacijom sudjelovao na azijskom prvenstvu. Kinezi su ispali u četvrtfinalu od Irana, a u tom susretu Lei je ozlijedio rame zbog čega će pauzirati najmanje dva mjeseca. Mladi napadač postao je drugi kineski nogometaš u Primeri nakon što je u sezoni 2015-16 za Rayo Vallecano igrao Zhang Chengdong.

27. siječnja

22:00 - Schalke bi mogao biti sljedeće odredište Solinjanina u dresu Atletica Nikole Kalinića (31). Naime, njemački Bild tvrdi da je Kalinić jedna od zimskih želja Schalkeova trenera Domenica Tedesca, a posao bi mu, otkrivaju Nijemci, mogao biti olakšan Moratinim dolaskom u Atletico. 

Nagađa se da bi Schalke uzeo Kalinića na posudbu do kraja sezone, uz mogućnost otkupa na ljeto.

Međutim, moguće je da se ni Moratinim dolaskom u Madrid Kalinićeva situacija neće pogoršati. Naš napadač ostat će u statusu treće špice, iza spomenutoga Morate i Francuza Griezmanna, sve dok se Diego Costa ne oporavi od operacije stopala.

Nikola Kalinić u posljednjoj je utakmici Primere protiv Getafea odigrao 62 minute, što mu je bio 19. nastup ove sezone. U ukupno 935 minuta provedenih na travnjaku postigao je četiri pogotka za madridski klub.

21:17 - Ivan Perišić zatražio je odlazak iz Intera! Opširnije ovdje.

20:17 Inter iz Zaprešića doveo je Andriju Kaluđerovića, a opširnije o igraču kojem su  susjedi bili Messi i Bryant pročitajte ovdje.

19:00 - Ante Palaversa potpisat će za Manchester City. Opširnije ovdje.

16:00 - Sky Sport, pozivajući se na Marcu, piše da je Marcelo zatražio odlazak iz Real Madrida jer želi otići u Juventus kod Cristiana Ronalda.

13:15 - Inter je odbio prvu ponudu Arsenala za Ivana Perišića. Topnici su nudili pet milijuna eura za posudbu, a onda opcija kupnje za 40 milijuna. Milanski klub to je odbio pa se pregovori nastavljaju.

11:30 - Alvaro Morata prošao je liječnički test i uskoro bi trebao potpisati za Atletico Madrid. BBC navodi da se radi o 18-mjesečnoj posudbi.

11:02 - Inter želi vratiti Šimu Vrsaljka u Madrid zbog njegovih problema s koljenom. Više pročitajte ovdje.

10:15 - Antonio Asanović, sin proslavljenog Aljoše Asanovića, potpisao je za slovačkog prvoligaša Zlate Moravice. S njim je stigao i Krešimir Kelez koji je odlično igrao u trećeligašu RNK Splitu. Zlate Moravce trenutačno je posljednjeplasirana momčad lige, a vodi je nekadašnji igrač Hajduka Karol Praženica.

09:00 - Nakon ozbiljnog interesa Manchester Cityja za Antu Palaversu i prethodnih razgovora, sada se očekuje i konačna ponuda (cca 6 milijuna eura plus bonusi), s tim da bi Ante ostao u Hajduku na posudbi. Naravno, kad i ako ta konačna ponuda dođe, sve će opet ovisiti o stavu Hajdukovih čelnika, piše Dalmatinski portal.

26. siječnja

15:01 - Ivan Perišić na meti je Uniteda i Arsenala. Opširnije ovdje.

14:30 - Branič Juventusa Mehdi Benatia malo igra u staroj dami, no dobio je prelazak u Manchester United te iznenadio izborom kluba. Seli u Katar gdje će potpisati za Al-Duhail. Razlog je, naravno, novac - za tri sezone zaradit će 15 milijuna eura.

13:20 - Arsenal je blizu dovođenja Denisa Suareza iz Barcelone.

12:15 - Tottenham želi dovesti Adriena Rabiota iz PSG-a.

12:00 - Pohvalan potez Leicestera. Engleski klub želi pomoći Cardiffu nakon tragedije s Emilianom Salom pa mu nudi usluge Emiliana  Islama Slimanija koji je na posudbi u Fenerbahčeu.

10:30 - PSG želi dovesti Arsena Wengera koji je dugo godina vodio Arsenal. Ali ne bi ga za trenera nego mu nude poziciju generalnog direktora.

09:00 - Engleski mediji očekuju da Chelsea uskoro objavi transfer Alvara Morate u Atletico Madrid. Dogovorena je posudba, no Chelsea nakon toga želi obvezu kupovine, a Atletico je protiv toga.

25. siječnja

22:00 - Francuski nogometni velikan Monaco, koji se trenutačno nalazi na pretposljednjem mjestu prvenstvene ljestvice, u petak je na mjesto trenera vratio portugalskog stručnjaka Leonarda Jardima, kojemu je uručio otkaz početkom listopada prošle godine.

Jardim je dobio otkaz nakon 9. kola jer je Monaco u tom trenutku imao samo šest osvojenih bodova, a na njegovo je mjesto doveden bivši napadač Monaca i francuske reprezentacije Thierry Henry kojemu je to bio prvi samostalni trenerski posao.

18:45 - Manchester City pokazao je interes za 18-godišnjeg Hajdukova igrača Antu Palaversu, javlja Sky Sport. Navodno City za veznog igrača bijelih nudi osam milijuna eura.

15:15 - Barcelona je dovela Frenkiea de Jong iz Ajaxa za 76 milijuna eura. Teško da igrač koji je toliko plaćen neće igrati pa mediji špekuliraju tko bi mogao otpasti. Spominje se da bi to mogao biti Ivan Rakitić za kojega je zainteresiran PSG.

14:00 - Victor Moses otišao je iz Chelseaja na posudbu u turski Fenerbahče.

12:45 - Mladi hrvatski reprezentativac Andrija Balić dogovorio je šestomjesečnu posudbu u nizozemskog prvoligaša Fortunu Sittard. Andrija Balić član je talijanskog Udinesea od zime 2016. godine, a do kraja sezone igrat će na posudbi u Fortuni iz Sittarda, koja na tablici nizozemske prve lige trenutačno zauzima 11. mjesto.

11:30 - Sevilla za Marka Roga nudi 15 milijuna eura, dok Napoli traži 20.

10:15 - Juventus je poslao Stefana Sturara u Genou na posudbu.

9:00 - Niko Kovač mogao bi ostati bez igrača u Bayernu. PSG je kontaktirao Renata Sanchesa koji je blizu odlaska iz Bavarske.

24. siječnja

12.50 - Thierry Henry mogao bi uskoro dobiti otkaz U Monacu. Francuski trener je na klupi kluba iz Kneževine proveo tek 14 tjedana. Monaco je trenutačno pretposljednja momčad francuske lige

11.00 - Mauro Icardi (25) će produljiti ugovor s Interom. Kapetan crno-plavih je u pregovorima s upravom  te bi uskoro trebao potpisati novi poboljšani ugovor do 2023. godine. Icardi je tražio godišnju plaću od  devet milijuna eura, ali su navodno postigli dogovor na sedam milijuna eura. 

10.15 - Schalkeov trener Domenico Tedesco traži stopera i dva napadača. Na meti njemačkog bundesligaša je naš Nikola Kalinić (31). Hrvatski napadač došao bi na posudbu do kraja sezone, a onda bi Schalke mogao otkupi njegov ugovor. Nijemci bi Kalinića mogli dobiti za 15 milijuna eura.

23. siječnja

23.00 - Španjolski nogometni prvak Barcelona objavio je kako je dogovorio dolazak 21-godišnjeg nizozemskog veznjaka Frenkieja de Jonga iz Ajaxa u svoje redove, a koji će se dogoditi na ljeto.

Vrijednost transfera je čak 86 milijuna eura, a De Jong bi trebao potpisati do 2024. godine. Za De Jonga su navodno bili zainteresirani i francuski i engleski prvaci Paris SG te Manchester City.

22.25 - Argentinski reprezentativni napadač Gonzalo Higuain (31) otišao je na posudbu u engleskog nogometnog prvoligaša Chelsea do kraja sezone. Higuain je član Juventusa, ali je ljetos otišao na jednogodišnju posudbu u Milan.

21.00 - Sevilla ima namjeru dovesti Marka Roga. U tijeku su pregovori s Napolijem, a španjolski klub doveo bi hrvatskog reprezentativca na šestomjesečnu posudu s pravom otkupa ugovora za 15 milijuna eura.

Foto: Reuters/Pixsell

17.55 - Nemirni duh Marija Balotellija (28) pronašao je novi dom, nakon dvije i pol godine provedene u Nici prešao je u Marseille s kojim je potpisao ugovor do kraja ove sezone.

 Talijanski napadač je u dresu Nice u prve dvije godine zabio 43 gola u 66 nastupa. No, ove sezone u deset utakmica nije niti jednom zatresao mrežu u francuskom prvenstvu.

16.15 - Poljski golgeter Krzysztof Piatek (23), koji je briljirao u dresu Genoe, prelazi u AC Milan u transferu vrijednom 35 milijuna eura.

Genoa je odlično zaradila na Piateku budući da je prije šest mjeseci poljskoj Cracoviji za njega platila četiri milijuna eura. Poljski napadač odlično se snašao u talijanskom nogometu, u jesenskom dijelu sezone zabio je 19 golova na 21 utakmici u kupu i prvenstvu Italije.

12.00 - Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić na meti je madridskog Atletica i Manchester Uniteda.

22. siječnja

20.45 - Šime Vrsaljko (27) mogao bi se vratiti u madridski Atletico. Crno-plavi bi Madriđanima trebali platiti dodatnih 17,5 milijuna eura žele li zadržati hrvatskog reprezentativca, koji je odigrao tri od posljednjih pet utakmica za milansku ekipu.

Foto: Reuters/Pixsell

19.15 - Hrvatski nogometni prvak Dinamo angažirao je nigerijskog krilnog igrača Iyayija Belivea Atiemwena (22), dosadašnjeg igrača Gorice, s kojim je potpisao petogodišnji ugovor. 

Vijest o prelasku Atiemwena iz Gorice u Dinamo potvrdila su oba kluba.

Atiemwen je privukao pozornost odličnim igrama u dresu novog hrvatskog nogometnog prvoligaša tijekom jesenskog dijela kada je sa sedam golova i četiri asistencije bio među najzaslužnijima za peto mjesto Gorice na polovici sezone.

12.25 - Medhi Benatia (31) nije zadovoljan statusom u Juventusu. Marokanskog reprezentativca traže Arsenal, Marseille i Fulham.

21. siječnja

23.00 - Vodeći klub turskog nogometnog prvenstva Istanbul Basaksehir doveo je još jedno zvučno pojačanje, iz kineskog prvoligaša Shanghai Shenhua na posudbu do kraja sezone dolazi senegalski napadač Demba Ba (33).

22.05 - Španjolski nogometni prvak Barcelona doveo je ganskog napadača Kevina Princea Boatenga (31) iz talijanskog Sassuola na posudbu do kraja sezone s opcijom otkupa za osam milijuna eura, objavili su klubovi u ponedjeljak.

Boateng je u 13 nastupa u Serie A ove sezone postigao četiri pogotka, a u Barceloni bi trebao rasteretiti Luisa Suareza koji je ostao jedini pravi napadač nakon odlaska Munira El Haddadija u Sevillu ranije ovog mjeseca.

>> Pogledajte galeriju: 'Često je ozlijeđen jer se seksamo sedam do deset puta tjedno'

gregory sertić
1/12

21.30 - Napadač Chelseaja Alvaro Morata (26) odlazi na posudbu u Atletico Madrid do kraja sezone, s tim da španjolski klub ima mogućnost otkupa njegovog ugovora, objavili su u utorak britanski mediji

18.50 - Posljednje plasirani sastav engleskog nogometnog prvenstva Huddersfield Town za novoga je menadžera imenova 36-godišnjeg Nijemca Jana Siewereta, dosadašnjeg trenera druge momčadi Borussije iz Dortmunda.

Siewert je s Huddersfieldom potpisao ugovor do ljeta 2021. godine.

Huddersfield je prošloga tjedna sporazumno raskinuo ugovor s Davidom Wagnerom nakon što je klub u prva 22 kola ove sezone osvojio samo 10 bodova.

15.15 - Nikola Vlašić već je neko vrijeme na radaru Zenita. Njegov mogući transfer u klub iz St. Peterburga postao je još izgledniji, jer je Everton, navodno, zainteresiran za 30-godišnjeg Artema Dzjubu.

Ruski mediji pišu kako bi plavci rado doveli ruskog napadača, a u tom bi slučaju Zenitu prepustili Vlašića. No hrvatski reprezentativac je skuplji od Dzjube, što bi dodatno koštalo klub iz St. Peterburga. Everton od odlaska Belgijca Romela Lukakua u Manchester United još uvijek traži pravog centarfora.

Komentara 8

DU
Deleted user
17:47 25.01.2019.

Danas je petak - koliko klubova je Luka Modrić promijenio tijekom tjedna?

IL
ilijan1a
08:39 29.01.2019.

Marko sve najbolje

ZC
zorro.cz
15:33 25.01.2019.

zagrizao, i polomiti će zube

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije