Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI IGRAČ U HNL-u

Srbin kojem su susjedi bili Messi i Bryant došao igrati u Hrvatsku

Andrija Kaluđerović
Foto: Youtube/Screenshot/Guillaume Le Roux
27.01.2019.
u 20:17

Najbolji je strijelac srpske nogometne lige u povijesti

Do sada su u hrvatskim klubovima igrala 22 nogometaša iz Srbije, a posljednja je pridošlica napadač Andrija Kaluđerović (31). Zamijenit će u zaprešićkom Interu Komnena Andrića koji je pojačao Dinamo.

Kada je riječ o Kaluđeroviću, riječ je o kvalitetnom i pravom napadaču koji je zabijao gdje god je igrao. Nogometni stručnjaci opisuju ga kao golgetera top razine. Mnogi su mišljenja da je Inter dobio iznimno kvalitetnog igrača. Inače, Kaluđerović je pravi nogometni nomad što potvrđuje i podatak da mu je Inter već 18. klub u karijeri!

I dalje se vodi kao najbolji strijelac u povijesti Prve lige Srbije sa 61 postignutim pogotkom. Nastupao je na tri kontinenta, a osim za niz klubova u Srbiji igrao je i u klubovima u Kini, Tajlandu, Australiji, Novom Zelandu, Kataru, Švicarskoj, Španjolskoj, Cipru i Litvi. Prije Hrvatske nastupao je u Indiji gdje je igrao za Delhi Dynamos. U njegovu nogometnom CV-u upisana su i tri nastupa za srbijansku reprezentaciju, a bio je član i olimpijske reprezentacije 2008.

Igrao za Prosinečkog

– To je bilo najbolje iskustvo u mom životu. Tamo sam sreo neke od najboljih sportaša svijeta, bio sam susjed Messiju i Bryantu. Mislim da su Riquelme i Di Maria bili u sobi pokraj moje. Kada se osvrnem, mogu biti zadovoljan karijerom – rekao je Kaluđerović.

Dobri poznavatelji nogometa znaju i da je Kaluđerović, dok je nastupao za Žalgiris, bio i najbolji strijelac litavske lige. Postigao je 20 prvenstvenih golova na 19 utakmica i postao prvi strijelac lige, ali i najzaslužniji za Žalgirisovu titulu. Svoje možda najbolje igre pružao je 2011., dok je nastupao za Crvenu zvezdu. Beogradski klub tada je vodio Robert Prosinečki. Zbog dobrih igara, golova, ali i inicijala dobio je i prigodan nogometni nadimak – AK 47.

– Ta 2010., kada sam igrao za Zvezdu, za mene je bila nevjerojatna. Dobio sam dijete, a ispunio sam i svoj san. Svi u Srbiji sanjaju da igraju za Zvezdu ili Partizan. Meni se to ostvarilo.

Govoreći o razlozima dolaska u Inter, Kaluđerović je kazao da su za to postojala dva razloga. Prvi je, kako je rekao, iskreni poziv trenera Samira Toplaka, a drugi blizina Beograda gdje živi njegova obitelj. Sin Luka je osnovac i važno im je da budu blizu jedni drugima.

– Glavni je cilj ostati u 1. HNL i da probamo ostati hit u Kupu. Igramo polufinale s Rijekom kod kuće, finale nije daleko – rekao je Kaluđerović medijima u Srbiji.

Kazao je i da su ljudi u Zaprešiću ljubazni i susretljivi.

– Inter mi je kao obitelj, kao moj OFK Beograd nekada. Za sada je sve u najboljem redu – rekao je Kaluđerović.

Toplak: On je igračina!

Tijekom razgovora prokomentirao je i dosadašnju karijeru kazavši da mu je najteže bilo igrati i živjeti u Indiji, a najbolje u Australiji i na Novom Zelandu gdje mu je bilo užitak i igrati i živjeti. Prema njegovim riječima, tamo je sve “skockano” te su to za njega i njegovu obitelj zemlje u kojima bi mogli živjeti. Iz Indije je otišao zbog klime koja mu nije odgovarala i velike vlažnosti, ali i zdravstvenih problema. Iz ostalih klubova tijekom karijere odlazio je uglavnom zbog boljih uvjeta.

– Uglavnom su me tražili i zaista se ne mogu požaliti na karijeru. Mogao sam i više. Ponekad sreća nije bila na mojoj strani, ponekad sam i ja napuštao klub poslije odličnih sezona. Sve u svemu, igram i uživam. Trajat ću još dugo – rekao je Kaluđerović.

A da će biti od velike pomoći Interu, ovaj je igrač pokazao već na prvoj prijateljskoj utakmici na kojoj je nastupio za Zaprešićane kada je Rudešu već poslije dvije minute igre zabio gol. Trener Intera Samir Toplak tada je samo kratko i znakovito rekao – igračina!

>> Pogledajte kako je tornado zarobio igrače Dinama

Komentara 2

PE
pepko
12:03 28.01.2019.

Meni susjedi bili Modrić, Ronaldo, Bale, Ramos,...! Živio sam jedno vrijeme u Madridu!!

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
12:09 28.01.2019.

Nešto sve više poskrivećki dolaze Srbi u slabašnu HNL-u a ne u superligu Srbije, da nije isplata redovnih primanju u pitanju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije