Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEFINITIVNA ODLUKA

Lino Červar dao ostavku! Snosim odgovornost, nađite mi zamjenu

Kairo: Svjetsko prvenstvo u rukometu, Argentina - Hrvatska
Slavko Midzor/PIXSELL
23.01.2021.
u 19:39

- Razočaran sam, preuzimam odgovornost, to treba napraviti. Jasno mi je. Živio sam za ovu reprezentaciju 20 godina, vjerujte mi da sam dao sve od sebe, stvarno jesam, živio sam za njih

Nakon utakmice s Argentinom i poraza 23:19 Lino Červar je šokirao sve. Na javljanju uživo na RTL televiziji Červar je pri komentiranju utakmice rekao: 

POGLEDAJTE VIDEO: Červar nakon Bahreina

- Nikome nije drago izgubiti utakmicu, mislim da nismo dobro igrali, jako sam iznenađen, bio sam uvjeren da ćemo odigrati dobro i kao do sada. Razočaran sam, preuzimam odgovornost, to treba napraviti. Jasno mi je. Živio sam za ovu reprezentaciju 20 godina, vjerujte mi da sam dao sve od sebe, stvarno jesam, živio sam za njih, ali odgovornost se mora preuzeti, rekao je pa nastavio:

- Ovo je moja odluka. Molim ljude iz Saveza da mi nađu zamjenu za sve daljnje akcije. 

Znači li to da nas neće voditi na OI u Tokio? - upitala je novinarka Ines Goda.

-  Ja odlazim nakon SP-a. To je moja definitivna odluka. Neću prespavati pa promijeniti mišljenje, to je to. 

Osvrnuo se zatim na utakmicu: 

- Puno stvari nije štimalo, ali najviše me je naljutio pristup utakimici. Svo vrijeme koliko sam ja izbornik mi smo se borili za gornji dom, za vrh, a takva momčad onda ne može ovako odigrati ovako bitnu utakmicu. To me razočaralo. Ne ljutim se ni na koga, nikome ništa ne zamjeram. Preuzimam svoj dio odgovornosti - rekao je izbornik, a onda najavio:

- Sigurno je da ću podržati novoga izbornika tko god on bio. Molim Savez neka ga nađu, mene treba zamijeniti. Ja ću novom izborniku sigurno pomoći i podržati ga, to uopće nije upitno - rekao je naš legendarni Lino Červar. 

>> Detaljan izvještaj utakmice možete pročitati OVDJE.

 

Ključne riječi

Komentara 107

Avatar smradmin
smradmin
19:52 23.01.2021.

Mislim da nisam nikada propustio niti jednu jedinu rokometnu utakmicu Hrvatske nacionalne vrste. No, ja se ne mogu sjetiti kada smo i protiv koga ikada odigrali ovako loüu utakmicu. Nikoga ne ovime ne želim napadati. Bili smo jednostavno krajnje loši.i. Djelovali smo izgubljeno, umorno i bez ikakvog samouvjerenja, htijenja i gorljivosti. Koliko to ima veze s navodnom virozom probavnog trakta koja je, kako su pisale neke novine, poharala našu Nacionalnu vrstu - ne znam. U drugom poluvremenu jedino je Ivan Pešić napravio ono što se od igrača očekivalo. Ne mogu se sjetiti, a mislim da se nitko toga sjetiti ne može - naš golman u drugom je poluvremenu sakupio više obrana nego je napad dao golova. Jako mi je žao dečki, sigurno nisu namjerno ovako odigrali. Puno puta su nas razveseljavali. Ja ću i dalje biti jedan od njihovih najvernojih navijača i gledatelja. Meni su oni moji! i Onda kada nisu među najboljima. Još riječ o Lini Červaru - Lino je napravio častan i pošten korak najavom svojeg odlaska. Dao je puno hrvatskom rukometu za kojeg nitko u svijetu do Červara nije ni čuo. Za sve lijepo i dobro što je dao našoj nacionalnoj vrsti, promociji Hrvatske u svijetu jedno veliko hvala. Gospodine Červar, legenda ste postali za života. Hvala vam za sve i želim svako moguće dobro, dobro zdravlje i dugačak život. Adieu "mali čarobnjaće"

Avatar Equilibrium
Equilibrium
19:53 23.01.2021.

Ove bajke "mi smo favoriti", "mi smo tehnički jača ekipa" i sl. me podsjećaju na ono kad netko prodaje auto ili kuću pa tvrdi kako vrijedi masu para. Ma nemoj? Jel' vrijedi? Zašto onda ne možeš dobiti te pare? Nešto vrijedi onoliko koliko možeš dobiti ti za to na tržištu, a ne koliko si umislio. Tako i s reprezentacijom. Nisu oni nikakva bajna ekipa ako muku muče s Japanom, Katarom, Angolom, a izgube od Argentine. Dosta s bajkama.

DU
Deleted user
20:01 23.01.2021.

Nikad golova na prazni gol kao kod červara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije