Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S 37 GODINA

Legenda Sjeverne Makedonije postala drugi najstariji strijelac EP-a

Euro 2020 - Group C - Austria v North Macedonia
DANIEL MIHAILESCU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
13.06.2021.
u 20:17

Kiraly je imao 40 godina i 86 dana kada je 26. lipnja 2016. zaigrao za Mađarsku u susretu osmine finala EP-a protiv Belgije koja je slavila sa 4:0

Postigavši pogodak u susretu protiv Austrije, napadač reprezentacije Sjeverne Makedonije Goran Pandev postao je drugi najstariji strijelac u povijesti europskih prvenstava.

Napadač Genoe postigao je pogodak sa 37 godina i 321 danom. Stariji od njega je tek Hrvat s austrijskom putovnicom Ivica Vastic. Ovaj Kaštelanin rođen u Splitu je na EP-u 2008. postigao pogodak za Austriju protiv Poljske (1:1) sa 38 godina i 257 dana.

Dodajmo kako je najstariji igrač koji je nastupio na Europskim prvenstvima legendarni mađarski vratar Gabor Kiraly.

Kiraly je imao 40 godina i 86 dana kada je 26. lipnja 2016. zaigrao za Mađarsku u susretu osmine finala EP-a protiv Belgije koja je slavila sa 4:0.

Kitraly je preskočio legendarnog Nijemca Lothara Matthausa koji je držao rekord sa 39 godina i 91 dan kada je zaigrao za 'elf' protiv Portugala na EP-u 2000. godine.

Najmlađi strijelac je Švicarac Johan Vonlanthen koji je na EP-u 2004. u susretu protiv Francuske zabio pogodak sa 18 godina i 141 dan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije