Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

U Austriji potvrđena zaraza Delta mutacijom kod osam osoba

BKA/Florian Schroetter
12.06.2021.
u 16:33

„U pet od osam slučajeva radi se o putničkoj anamnezi, znači polazi se od toga da je do zaraze došlo prilikom boravka u inozemstvu“, izvijestio je glasnogovornik nadležnog pokrajinskog ureda za zdravstvo

Iz ureda vijećnice za zdravstvo u austrijskoj saveznoj pokrajini Donjoj Austriji Ulrike Königsberger - Ludwig u subotu je javljeno da je sekvenciranjem utvrđeno da je uzročnik zaraze koronavirusom kod osam osoba, njegova Delta virusna mutacija. Ona je, kako već tjednima pišu mediji prenoseći stavove virologa i epidemiologa, znatno zaraznija i brže se širi od britanskog Alfa korona soja.

„U pet od osam slučajeva radi se o putničkoj anamnezi, znači polazi se od toga da je do zaraze došlo prilikom boravka u inozemstvu“, izvijestio je glasnogovornik nadležnog pokrajinskog ureda za zdravstvo.

Napomenuo je kako tragovi zaraze vode prema Rusiji, Maldivima, Nepalu, El Salvadoru i Italiji. Zabrinutost Austrijanaca pojavom nove Delta virusne varijante smanjila je u subotu vijest da je u Austriji s jučer na danas u proteklih 24 sata još „samo“ 200 novozaraženih koronavirusom, što je najniža vrijednost od rujna prošle godine.

Tada, točnije 6. rujna zabilježeno je 184 novih slučajeva korona zaraze u jednom danu. S petka na subotu u Austriji su od koronavirusa umrle još četiri osobe i sada ih je od početka pandemije do danas ukupno 10.656. Trenutačno se na bolničkom liječenju nalazi 327 korona oboljelih, od čega je 101 osoba u intenzivnoj njezi. Sedmodnevna incidencija u ovoj alpskoj zemlji u daljnjem je padu i trenutačno iznosi 22 novozaraženih na 100.000 stanovnika.

Što se tiče cijepljenja u Austriji je već potpuno imunizirano odnosno oba puta cijepljeno 23,4 posto odnosno nešto više od dva milijuna (2.086.830) Austrijanaca, od oko 7,5 milijuna koji su se prijavili da se žele cijepiti. Jednom dozom cjepiva do sada je cijepljeno 4.161.072 osoba odnosno njih 46,7 posto.

„Veselim me sve veća dinamika programa cijepljenja“, istakao je austrijski savezni ministar zdravstva Wolfgang Mückstein.

Ključne riječi

Komentara 7

AA
aabbcc
22:28 12.06.2021.

Sta kazu strucnjaci koje cjepivo je valjano za Delta mutaciju ?

ST
StariSokol
16:47 12.06.2021.

Neka idu u Hrvatsku jer tamo od 15.06 do 15.09 ne će biti zaraženi. U tom vremenu nema Corona šta tražiti u Hrvatskoj.

DU
Deleted user
10:13 13.06.2021.

Propaganda da bi se ljude uvjerilo u potrebitost cijepljenja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije