Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Lazarov: PPD Zagreb ima odličnu momčad, ne znam u čemu je problem

Kiro Lazarov
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
18.11.2017.
u 12:50

Zagreb je bio jedna od najljepših priča moje karijere, kaže Kiro.

Rukometaši PPD Zagreba doputovali su u Nantes okolnim putem, preko Amsterdama. S čekanjem od četiri sata na nizozemskom aerodromu. Povratak neće biti ništa lakši. Dizanje u pet, pa vlakom u šest ujutro za Pariz, pa tek onda za Zagreb. I tko kaže da je igračima lako putovati?

– Već mi je dosta aerodroma. U ovih nekoliko dana bio sam do Berlina i nazad, pa sad u Nantes – rekao je Stipe Mandalinić koji će pomoći “plinarima” do kraja ove godine, a onda od 1. siječnja službeno oblači dres berlinskih “lisica”.


Barcelone se dobro sjeća


U Nantesu je zagrebaše dočekao Kiril Lazarov, makedonski reprezentativac koji je u dva navrata oblačio dres PPD Zagreba, prvo je igrao dvije sezone, od 2000 do 2002., a potom tri, od 2007. do 2010. godine. Bila su to vremena kada si je Zagreb mogao priuštiti dovođenje igrača svjetske klase.


Kiro Lazarov
1/9

– Prvi put kad sam došao, ispali smo u četvrtfinalu od Barcelone. Eto, i ja sam morao okusiti kako je to kad te Barca “razbije” s 12 razlike. Klub sljedeće godine nije igrao Ligu prvaka zbog kazne EHF-a, pa sam otišao u Veszprém – sjeća se Lazarov.


U drugom dolasku zagrebaši s Lazarovim ispali su jednom u drugom krugu, jednom u četvrtfinalu i jednom u osmini finala.


– Ha, ha. Pogodite od koga smo ispali u osmini finala moje posljednje sezone u dresu Zagreba? Naravno, od Barcelone. 
Ovoga puta barem nije bilo minus deset – rekao je Lazarov koji je do prošle sezone igrao u istoj toj Barceloni.


– U španjolskoj ligi igrao sam sedam godina i to za Ciudad Real, Atlético i Barcelonu. Uspio sam u to vrijeme konačno osvojiti Ligu prvaka, i to s Barcelonom, 2015. 


Za Zagreb ga vežu lijepe uspomene...

– U Zagrebu mi je bilo super. Bez ikakve lažne skromnosti, Stekao sam puno prijatelja, iz današnje generacije zagrebaša igrao sam s braćom Valčić i Horvatom. Jedva čekam da opet istrčim u zagrebačkoj Areni.

Želi na završni turnir u Köln

Nantes je ove sezone visoko podigao ljestvicu, no u francuskom prvenstvu su tek šesti, za vodećim Montpellierom zaostaju velikih sedam bodova. U Ligi prvaka trenutačno su četvrti u skupini, ali samo četiri boda manje od vodećeg Vardara, dva od drugog Lowena i bod iza Barcelone.


– U francuskoj ligi izgubili smo neke utakmice. Sezona je tekla, utakmice su skoro svaki treći dan. Posebno je zahtjevan studeni u kojem ćemo odigrati desetak jakih utakmica. Puno se trošimo u Ligi prvaka, htjeli bismo na završni turnir u Köln. Vidjet ćemo – priča Lazarov.


Ne igrate puno u Nantesu?


– Imao sam problema s trbušnim zidom. Sad se polako vraćam u puni pogon.


Kako je živjeti u Nantesu?


– Meni super. Tu su mi supruga i djeca koja idu u međunarodnu školu. Polako učim francuski, ide mi dobro. Ovdje bez znanja jezika sve ide teže. Ne mogu se družiti samo s Burićem i Matulićem pa da ne moram govoriti drugi jezik.

Zanimalo ga je kako je u PPD Zagrebu i začudilo ga je da su tako slabi rezultati u Ligi prvaka.


– Po imenima, PPD Zagreb ima zaista odličnu momčad. Ne znam koji je problem. Nadam se da neće proigrati baš protiv nas – nasmijao se Kiro.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije