Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Plinari očekuju lanjsko listopadsko čudo, ali se nešto pita i Dream Team

11.11.2017.
u 14:40

U Ligi prvaka rukometaši PPD Zagreba večeras igraju protiv skopskog Vardara

Rukometaši PPD Zagreba večeras u Areni Zagreb u sklopu elitne skupine Lige prvaka igraju sa skopskim Vardarom.

Za razliku od nekih prijašnjih gostovanja, Vardar je ovaj put u Zagreb došao kao europski klupski prvak. Jasno da je makedonska momčad favorit u večerašnjoj utakmici. Uostalom, dovoljno je samo pogledati tablicu skupine, na kojoj Vardar vodi s 11 bodova iz šest utakmica. Još nije izgubio ove sezone, a zagrebaši su na šestome mjestu, sa samo dva boda i bez ijedne pobjede.

Bez sedmorice od lani

Slična situacija bila je i lani u skupini Lige prvaka. Nakon četiri kola, zagrebaši su imali četiri poraza, a Vardar četiri pobjede. Veselin Vujović je u dogovoru s klubom otišao s klupe PPD Zagreba, i to baš prije utakmice s Vardarom. Na njegovo mjesto došao je Silvio Ivandija.

Malo je bilo onih koji su vjerovali da se u Areni može dogoditi iznenađenje, pogotovo ne nakon prvog poluvremena u kojem je Vardar vodio s pet golova prednosti (17:12). A onda se dogodilo čudo...

- Bila mi je to prva utakmica kao trenera PPD Zagreba. Nije mi bilo lako i sreća da je momčad dobro reagirala.

Mislim da sam tada dobro pogodio što sam stavio Vorija na prednjeg u obrani 5-1 i da je to bilo ključno za pobjedu. Vidim da ga je Kamenica u Velenju također koristio na toj poziciji i uvjeren sam da Vori može lako zaustaviti i onemogućiti Karačića i Cindrića - rekao je Silvio Ivandija, tadašnji trener PPD Zagreba, danas trener Izviđača iz Ljubuškog.

U odnosu na tu utakmicu, večeras u dresu PPD Zagreba nema čak sedmorice igrača (Stevanović, Jotić, Šebetić, Miklavčič, Cingesar, Markoski i Raković). Ali su zato ostali tvorci pobjede i velikog preokreta Dobrivoje Marković i Stipe Mandalinić, koji su zajedno postigli 11 pogodaka u pobjedi 28:27 pred 10.000 navijača.

1/4

- Uz Vorija, odlično je na toj utakmici igrao i Josip Valčić. Postigao je tri pogotka i nekoliko puta asistirao za gol. Takav Valčić Kasimu Kamenici treba i večeras i neće biti brige. Danas je PPD Zagreb puno jači na desnoj strani gdje igraju Žarko Marković i Mario Vuglač. Oni su puno bolji dvojac od Šebetića i Miklavčiča - istaknuo je Ivandija.

A kakvim vam se danas čini Vardar?

- Mislim da je slabiji na desnoj strani jer je Dušebajev puno bolji igrač od Krištopansa. Vardar uvijek teško igra u Zagrebu, tako da sam vrlo optimističan. Pogotovo bude li u obrani igrao kao u Velenju. Pobjedom bi se PPD Zagreb vratio u život. Meni je lani ta pobjeda donijela veliki poticaj i do kraja igranja u skupini osvojili smo 11 bodova. Mislim da će Zagrebu ove sezone trebati još manje bodova za ulazak u osminu finala - zaključio je Ivandija koji danas igra derbi protiv banjalučkog Borca.

Kasimu Kamenici bilo bi puno lakše kada bi u momčadi imao barem jednog od nekolicine ozlijeđenih igrača. Primjerice Domagoja Pavlovića.

Pavlović se vraća u veljači

- Zbog ozljede ramena nisam igrao protiv Vardara ni prošle sezone, a neću igrati ni večeras jer se još oporavljam od operacije. Eto, ispada da se bojim Vardara - rekao je nasmijavši se Pavlović.

Kada se vraćate na parket?

- S laganim treninzima počet ću u prosincu i vjerujem da ću biti spreman za drugi dio sezone, dakle u veljači, nakon Europskog prvenstva. Mogao bih igrati u nekim utakmicama u prosincu, ali neću riskirati. Zasad sve kontrole pokazuje da je dobro - istaknuo je Pavlović.

Vardar će se večeras predstaviti gotovo u istom sastavu kao i lani potkraj listopada, ali je gotovo sigurno da neke igrače Vardara nećemo gledati u crno-crvenom dresu. Na kraju sezone otići će Arpad Šterbik (Veszprem) i Luka Cindrić (Kielce), ali i trener Raul Gonzales (PSG). Zamjena za Šterbika bit će slovenski reprezentativni vratar Urban Lesjak. No, pitanje je zapravo što će uopće biti s Vardarom sljedeće sezone jer se u Moskvu vraća Sergej Samsonjenko, gazda i sponzor kluba. Rus je dosad uložio velik novac u klub, sagradio je hotel i dvoranu i ako samo malo zatvori pipu, neće se moći složiti tako kvalitetan sastav kakav Vardar ima danas.

Danas se igra bitna utakmica Zagrebove skupine. Kristianstad na svom parketu dočekuje Wislu. Oba kluba imaju samo bod manje od PPD Zagreba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije