Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIPE MANDALINIĆ

Koljeno me zaustavilo na početku nove sezone

Stipe Mandalinić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
23.08.2018.
u 16:11

- Operaciju je izveo Saša Janković, liječnik nogometne reprezentacije Hrvatske. Samo sam njemu vjerovao i, da je trebalo čekati mjesecima, vjerojatno bih na operaciju čekao mjesecima kod njega. Srećom, našli smo jedan slobodni termin – istaknuo je Mandalinić.

Danas počinje njemačka rukometna liga za koju kažu da je najjača u Europi. I po kvaliteti, budžetu klubova, po gledanosti i posebice po medijskom praćenju. Za naslov će se nadmetati 18 klubova, no favorita je tek nekoliko. Po mišljenju većine trenera prvoligaša, prvi favorit za naslov je Kiel.

U 18 klubova igrat će ukupno 141 strani igrač. Najviše je Šveđana (23) i Danaca (20), a na trećem su mjestu Hrvati. Ove sezone imat ćemo 15 naših igrača. Najviše ih ima u berlinskom Füchseu (Marko Kopljar, Jakov Gojun i Stipe Mandalinić).

Po dvojica su u Hannoveru (Ilija Brozović, Domagoj Sršen), Gummersbachu (Ivan Martinović i Drago Vuković), Melsungenu (Marino Marić, Domagoj Pavlović) i Göppingenu (Krešimir Kozina, Ivan Slišković), te po jedan u Kielu (Domagoj Duvnjak), Magdeburgu (Željko Musa), Stuttgartu (Robert Markotić) i Bietigheimu (Martin Marčec). Od njih 15 dva su novaka u Bundesligi – Domagoj Pavlović, koji je došao iz PPD Zagreba, te Ivan Martinović, ljevoruki juniorski reprezentativac koji je posljednje vrijeme igrao u Austriji.

Vjerujem samo Jankoviću

No jedan od naših igrača sigurno neće igrati, barem ne prvih nekoliko mjeseci. Stipe Mandalinić je na rehabilitaciji. Našli smo se s njim u Berlinu, u njegovu omiljenom kafiću na jednom od brojnih trgova.

– Sam sam birao kvart u kojem ću živjeti i izabrao sam stari centar Berlina. Sad je novi centar kod zoološkog vrta. Dvorana mi nije baš blizu, ali nije ni daleko. Neki moji suigrači moraju putovati sati i pol do treninga. U Berlinu je putovanje automobilom najgori mogući scenarij i puno se brže dođe podzemnom ili nadzemnom željeznicom – istaknuo je Stipe.

Operirali ste opet koljeno?

– Da, ali srećom ne ono isto koje sam već operirao. Do ozljede je došlo na zaista bezvezan način. Igrali smo prošle sezone nekakvu utakmicu u kojoj smo vodili s desetak pogodaka razlike. Igrale su se zadnje sekunde i sudac je digao ruku za pasivnu igru. Dobio sam loptu i šutirao, a onda je netko naletio na mane i pao mi na nogu. Operaciju je izveo Saša Janković, liječnik nogometne reprezentacije Hrvatske. Samo sam njemu vjerovao i, da je trebalo čekati mjesecima, vjerojatno bih na operaciju čekao mjesecima kod njega. Srećom, našli smo jedan slobodni termin – istaknuo je Mandalinić.

Mijenja me Tunižanin

Dok se ne vrati u momčad, klub je doveo Tunižanina Jallouza iz Barcelone.

– Dugo sam razgovarao o svom statusu s trenerom Velimirom Petkovićem. Rekao je da se ni o čemu ne brinem i da se što prije oporavim i, kada budem spreman, dobit ću svoju minutažu – istaknuo je Mandalinić.

Planovi kluba?

– Pokušat ćemo osvojiti njemačko prvenstvo i kup te obraniti prvo mjesto u EHF kupu. 

Ako me Červar bude trebao, naravno da ću se odazvati 

Otkako je Lino Červar došao za izbornika Hrvatske, Mandalinić se nije puno naigrao. Na EP-u je dobio tek nekoliko minuta, a isto toliko i na prijateljskoj utakmici protiv Švedske.

– S obzirom na to da ću se na parket vratiti dosta kasno, ne očekujem da ću biti u kadru za SP u siječnju. Ako me Červar bude zvao, naravno da ću se odazvati. Nikad nisam odbio igrati za hrvatsku reprezentaciju pa neću ni sada – rekao je Stipe Mandalinić na temu reprezentacije.

Komentara 2

Avatar PravaHrvatina
PravaHrvatina
16:25 23.08.2018.

Koljeno ga zaustavilo na početku nove sezone a thompsonova pjesma i štovanje ustaštva ga več davno zaustavljaju u tome da postane pošten čovjek i častna i čestita osoba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije