Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PRVENSTVO

Kakav kaos u drugoj skupini! Norveška, Španjolska i Švedska izjednačene uoči zadnjeg kola

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Main Round - Spain v Norway
RADOVAN STOKLASA/REUTERS
23.01.2022.
u 22:39

Norvežani su pobijedili Španjolce, a Šveđani Nijemce i time dodatno zakomplicirali kompliciranu situaciju.

U derbiju 3. kola skupine II drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva, Norveška je pobijedila Španjolsku 27:23 zakompliciravši borbu za plasman u polufinale. Uoči zadnjeg kola Norveška, Švedska i Španjolska imaju po šest bodova.

Španjolska je povela 2:0, no potom su Norvežani zabili pet uzastopnih golova. Nešto kasnije povećali su prednost na pet golova razlike (10:5). U 40. minuti Španjolci su bili na samo golu zaostatka (19-20), no Norvežani su odgovorili s četiri gola u nizu i došli do +5 (24:19) i mirno priveli susret kraju.

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barhold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok su kod Španjolske najefikasniji bili Jorge Maqueda sa šest i Aleix Gomez Abello s pet  pogodaka.

Švedska se približila plasmanu u polufinale pobjedom 25:21 protiv Njemačke. Šveđani su bolje ušli u susret, no Njemačka je početkom drugog dijela uspjela izjednačiti (13:13, 15:15). Švedska u završnici bježi na +4 (23:18) što je uspjela obraniti do kraja susreta.

Handball - EHF 2022 Men's European Handball Championship - Main Round - Spain v Norway - Ondrej Nepela Arena, Bratislava, Slovakia - January 23, 2022 Spain players look dejected after the match REUTERS/Radovan Stoklasa Photo: RADOVAN STOKLASA/REUTERS
Foto: RADOVAN STOKLASA/REUTERS

U pobjedničkom sastavu najefikasniji je bio Hampus Wanne sa šest golova, dok su još četvorica igrača zabila po tri pogotka (Albin Lagergren, Jim Gottfridsson, Oscar Bergendahl, Lukas Sandell). U suparničkim redovima Julian Koster je zabio četiri, a Paul Drux s tri gola.

U prvom susretu današnjeg programa Poljska i Rusija su remizirale 29:29.

Poljska je bila korak do prve pobjede u drugom krugu nakon što je Michal Daszek pogodio za 29:28. Rusiji su preostale tri sekunde za zadnji napad. Uzeli su time-out, dogovorili taktiku i uspjeli izjednačiti golom Sergeja Marka Kosorotova.

U poljskim redovima najefikasniji su bili Szymon Sicko s osam i Michal Daszek sa šest golova, dok je s druge strane Kosortov postigao osam, a Dmitri Žitnikov sa sedam golova.

Uoči zadnjeg kola Norveška, Španjolska i Švedska imaju po šest bodova.

U najboljoj poziciji su Španjolci koji će pobjedom protiv Poljske osigurati prolaz u polufinale, dok će Švedska i Norveška međusobno igrati za preostalo mjesto.

U posljednjem kolu, 25. siječnja sastaju se Poljska - Špnjolska (15:30), Njemačka - Rusija (18:00), te Švedska - Norvečka (20:30).

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 1

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
23:20 23.01.2022.

Mnogo me je uzrujala ova komplicirana situacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije