Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA NAD MLADOSTI

Juniori Hajduka preskočili Dinamo i stigli blizu osvajanja naslova prvaka Hrvatske

Split: Prva HNL Juniori, Hajduk - Dinamo
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/4
27.05.2023.
u 15:14

Hajduk se s tri nova boda za korak primakao osvajanju još jedne titule. Cijeli sljedeći tjedan Bijeli će biti na putu i odigrati preostale dvije utakmice – u Osijeku i Zaprešiću.

Juniori Hajduka u posljednjoj domaćoj utakmici ove sezone pobijedili su Mladost iz Ždralova rezultatom 4:0. 

Već u trećoj minuti Bijeli su stvorili prvu priliku. Marino Žeravica ubacio je s desne strane, Krešimir Nazor šutirao glavom sa sedam metara, ali se obranom istaknuo Josip Ivan Orlović. Vratar gostiju odlično intervenira i u devetoj minuti. Žeravica je presjekao kratko dodavanje i uklizao na loptu tri metra ispred gol linije. Uklizao je i Orlović i uspio nogom izbaciti u korner. Nakon kornera s desne strane lopta je došla do Domagoja Begonje, koji je s dva metra koljenom ugurao u mrežu. Deset minuta kasnije, opet Bijeli prijete nakon kornera. Lopta se odbila na 16 metara, a Niko Đolonga je lijevom nogom šutirao snažno, ali preko gola. U 23. minuti Nazor je oduzeo loptu na 20 metara, ušao u šesnaesterac i šutirao preko gola.

U 36. minuti dogodio se ključni detalj utakmice. Marko Capan odlično je izveo još jedan korner s desne strane. Jere Vrcić šutirao je glavom, a Stipe Stanojević na gol liniji obranio rukom. Sudac Matej Čulina pokazao je na bijelu točku i Stanojeviću dodijelio crveni karton. Kapetan Capan s 11 metara je sigurno pogodio donji desni kut.

Noa Skoko ušao je na početku drugog poluvremena u igru umjesto Đolonge i nakon manje od dvije minute došao u izglednu priliku. Prošao je po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac i šutirao iskosa, ali Orlović je još jednom odlično obranio. U 50. minuti Hajduk povećava vodstvo. Vrcić je ubacio prema Skoki koji je propustio loptu, gostujući vratar otišao je u prazno, a Žeravica iz blizine postigao svoj prvi pogodak za juniore. U 69. minuti Lovre Lončar je lijepo proigrao dubinskom loptom Žeravicu, a njegov udarac iskosa otišao je pored gola. Četiri minute kasnije Skoko je s lijeve strane dodao Žeravici, koji je u povoljnoj poziciji, ali nesebično daje loptu Ninu Duiću, koji s 12 metara pogađa donji lijevi kut. U 80. minuti Duić je bio blizu novom pogotku, opalio je snažno s ruba šesnaesterca i pogodio gredu.

Hajduk se s tri nova boda za korak primakao osvajanju još jedne titule. Cijeli sljedeći tjedan Bijeli će biti na putu i odigrati preostale dvije utakmice – u Osijeku i Zaprešiću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije