Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON VELIKE POBJEDE

Japanci se ponovno iskazali: Svijet oduševljen potezom igrača i navijača nakon utakmice

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Germany v Japan
Foto: Lee Smith/REUTERS
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.11.2022.
u 10:34

Japanci su poznati po disciplini pa se tako na svakom natjecanju može vidjeti kako navijači, ali i igrači čiste nered koji je ostao iza njih.

U dvoboju 1. kola skupine E Svjetskog prvenstva nogometaši Japana pobijedili su Njemačku preokretom s 2-1 (0-1). Nijemci su poveli golom Ilkaya Gundogana iz penala u 33. minuti nakon što je vratar Shuichi Gonda srušio Davida Rauma. U 75. minuti izjednačio je nakon gužve Ritsu Doan, a potpuni preokret i senzaciju napravio je Takuma Asano golom u 83. minuti.  Zanimljivo, oba japanska strijelca igraju u Bundesligi, u Freiburgu i Bochumu.

Japanci su napravili veliko iznenađenje na SP-u u Katru svladavši Njemačku s 2-1. Senzacija nije samo što su Japanci srušili jednog od favorita za naslov, već i zbog toga što su Nijemci vodili s 1-0 do 75. minute uz posvemašnju dominaciju i pregršt propuštenih prilika. Japanski izbornik je potkraj utakmice napravio nekoliko izmjena igrača, ali i sustava igre, a plod su bila dva gola i velika pobjeda nad Elfom.

Japanci su poznati po disciplini pa se tako na svakom natjecanju može vidjeti kako navijači, ali i igrači čiste nered koji je ostao iza njih. Nakon utakmice s Njemačkom pojavile su se snimke kako navijači čiste tribine dok ih drugi gledaju i snimaju. Objavljena je i fotografija iz svlačionice Japanaca. Inače su svlačionice pune boca, kutija za pizze i sličnih stvari, no u ovom slučaju čisto je kao u ljekarni, a sve su stvari uredno posložene. To je naravno izazvalo val pozitivnih reakcija na društvenim mrežama.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista

Standings provided by Sofascore

Komentara 4

PO
poluvodič
11:21 24.11.2022.

Radio sam u hotelu par godina, mogu samo potvrditi da su samo Japanci, i to svi odreda točno ovakvi. Ostavljaju sobe posložene i čiste, te vam još ostave poruku zahvale i koji slatkiš. Svi ostali su manje više isti, nered i smrdi, tu i tamo pokoji cistunac naleti. Daleko najkulturniji narod.

MI
mismokanibali
11:47 24.11.2022.

Niste vidjeli njihovu okrutnu stranu

E3
E3e
11:30 24.11.2022.

Ako bih igdje drugdje, osim u lijepoj našoj, želio živjeti, onda je to Japan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije