Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"NEMA TIH NOVACA"

Izbornik Dalić otvoreno: Razmišljao sam o ostavci, ali to tada nitko nije znao

Promocija knjige Darija Srne: Zašto te zovu Srna
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
16.11.2022.
u 21:07

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić gostovao je na HRT-ovoj emisiji U svom filmu uoči Svjetskog prvenstva u Kataru gdje je progovorio o sucu u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, kineskoj ponudi teškoj 10 milijuna eura, ali i trenucima kad je razmišljao o ostavci na mjestu izbornika

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić gostovao je na HRT-ovoj emisiji U svom filmu uoči Svjetskog prvenstva u Kataru gdje je progovorio o sucu u  finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, kineskoj ponudi teškoj 10 milijuna eura, ali i trenucima kad je razmišljao o ostavci na mjestu izbornika.

- Jedanput sam razmišljao o ostavci. Bilo je to na Euru, zadnja i presudna utakmica u grupi. Ako pobijedimo, idemo dalje, ako ne, ispadamo. Donio sam odluku sa sobom da ako ne pobijedimo, da ću dati ostavku. To je bila moja odluka i jedino tada sam razmišljao da napustim reprezentaciju. Nitko za tu odluku nije znao, sam sam sebi tako rekao. Nakon toga smo pobijedili Škotsku, to je bio moj cilj pa sam odustao od ostavke - objasnio je 56-godišnjak na klupi hrvatske reprezentacije.

Dalić je dobio pitanje što bi promijenio na Svjetskom prvenstvu 2018., kada je Hrvatska u finalu izgubila od Francuske 4:2

 - Promijenio bih suca Pitanu za tu utakmicu. Dva gola nisu bila baš čista. Prvi gol nakon faula kojeg nije bilo, drugi nakon penala - rekao je direktno Dalić.

14.11.2022., Zagreb - Odlazak hrvatske nogometne reprezentacije s Medjunarodne zracne luke "dr. Franjo Tudjman" u Rijad gdje ce odigrati prijateljsku utakmicu protiv Saudijske Arabije uoci pocetka Svjetskog prvenstva u Katru. Izbornik Zlatko Dalic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Izbornik je odgovarao i na pitanja o tome kako je odbio trogodišnji ugovor od deset milijuna eura po sezoni kako bi ostao na klupi hrvatske reprezentacije.

- Svi su mi govorili da griješim i da iskoristim rezultat. Bilo je strašnih ponuda. Kineski klub je došao po mene u Pariz. Ponudio mi je ugovor od deset milijuna eura neto za tri sezone. Zahvalio sam i rekao sam da neću - rekao je Dalić, te dodao:

- Nije im bilo jasno. Vratili su se nakon pola godine i dva dana smo razgovarali. Rekao sam da neću napustiti reprezentaciju jer je to moj narod, moja država i nema tih novaca. On je to razumio, otišao u London, uzeo gospodina Beniteza i odveo ga u Kinu. Nikada mi nije bilo žao i ponosan sam na tu odluku.

Komentara 6

Avatar joshan
joshan
22:09 16.11.2022.

nije samo kao izbornik kvaliteta,nego još više kao čovjek.

KA
karijes
21:33 16.11.2022.

Veličina Dalića je što taj domoljub, ljudina velikog hrvatskog srca najmanje razmišlja o novcu, već o hrvatskoj reprezentaciji i iskrenoj ljubavi prema hrvatskom narodu. Da nam je više takvih naročito u politici, gdje bi nam bio kraj, a ne raznii slučajni paraziti, štetočine.

Avatar links
links
23:05 16.11.2022.

nitko ne voli rvacku više od bosanaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije