Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za prvu špicu

Izbornik je dobio odgovor tko mu je prvi napadač

Rijad: Slavlje Andreja Kramarića nakon pogotka Saudijskoj Arabiji za 1:0
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
16.11.2022.
u 15:27

Petković je u prvih 58 minuta pokazao premalo, a Kramarić je u posljednje 32 uspio zabiti gol, te bio stalna prijetnja Saudijcima. Livaji je pak u borbi za prvih 11 hendikep što ima ozljedu mišića

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Saudijsku Arabiju u pripremnoj utakmici u Rijadu s 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Andrej Kramarić u 82. minuti. Nije to bila lagana utakmica za vatrene, Saudijci su imali dvije, tri stopostotne šanse, ali ulaskom Modrića u 65. minuti zagospodarili smo terenom i stigli do pobjede.

Hrvatski izbornik utakmicu u Rijadu započeo je praktički s drugom momčadi, s tek trojicom igrača koji bi trebali biti u prvih 11 protiv Maroka na otvaranju SP-a. Na klupi su tako ostali naši glavni igrači Modrić, Perišić i Kovačić, kao i oba prva beka (Sosa i Juranović), a na klupi su bili i Gvardiol i Šutalo, koji figuriraju kao najizgledniji stoperski par za prvu utakmicu. Uglavnom, naši su istračali u sastavu Livaković - Stanišić, Lovren, Erlić, Barišić - Sučić, Brozović, Majer - Pašalić, Petković, Vlašić.

Nažalost, u prvom poluvremenu to nije izgledalo dobro, osim solidne prilike Pašalića sa 16 metara u devetoj minuti, sve druge u ofenzivnom dijelu bilo je za zaborav. Saudijci su pak u 38. minuti imali stopostotnu šansu, ali udarac glavom Al Shehrija otišao je malo iznad grede hrvatskog gola. U tih prvih 45 minuta vidjelo se koliko se našim igračima teško naviknuti na vremenske uvjete i temperaturu od čak 31 stupanj.

Odmah na početku drugog poluvremena Dalić je napravio dvije izmjene, umjesto Vlašića i Sučića ušli su Oršić i Kovačić. I odmah su vatreni počeli bolje kombinirati, biti konkretniji, pa je u 55. minuti Brozović došao u dobru šansu, ali bio je neprecizan. U 59. minuti ušao je Domagoj Vida i tako upisao jubilarni 100. nastup za vatrene, time je postao tek 10. Hrvat koji se upisao u to probrano društvo. A baš je Vida ispao u obrani prilikom iduće šanse, i to najveće Saudijaca. Nakon tri vezana odlična dodavanja Saudijaca, Salem je ostao sam pred Livakovićem, ali pucao malo iznad grede. I bila je to posljednja šansa Saudijaca, nakon toga u igru su ušli Modrić i Perišić, a Hrvatska je zagospodarila terenom. U 73. minuti konačno se zatresla mreža domaćina, no VAR je pokazao da je Kramarić bio u zaleđu. No, nije bio u zaleđu u 82. minuti, kada je nakon asistencije Modrića zabio za, pokazalo se, konačnih 1:0 za vatrene. U 87. nam je poništen još jedan gol, ovaj put u zaleđu je bio Perišić. Do kraja smo rutinski sačuvali prednost i upisali pobjedu.

Na koncu, ova utakmica itekako je poslužila svrsi, vatreni su upisali pobjedu, osjetili teške vremenske uvjete koji ih čekaju na SP-u, a najbitnija stvar je da se nitko nije ozlijedio. Za utakmicu u Rijadu u konkurenciji nije bio jedino Marko Livaja, koji još uvijek osjeća bol u mišiću, kao posljedicu udarca kojeg je dobio u prvenstvenoj utakmici protiv Slaven Belupa. Livaja bi od sutra trebao početi trenirati s momčadi.

Što je pak od prve pripremne utakmice dobio Dalić? Ono što je sigurno, dobio je odgovor tko će mu biti prva špica u otvarajućoj utakmici SP-a. Kramarić je u 32 minute provedene na terenu bio vrlo raspoložen, puno se kretao, zabio gol, bio u još jednoj šansi. Sigurno dovoljno da se izbori, odnosno da potvrdi da je ipak on prvi napadač vatrenih. Najlogičnije, jer Krama je najiskusniji (74 nastupa za vatrene), ima i već tri velika natjecanja iza sebe, a u 32 današnje minute pokazao je više nego Petković u 58. Također, Livaja mu zbog ozljede trenutačno nije konkurencija za prvih 11, a Budimir je pak u hijerarhiji tek četvrti napadač.

Inače, Kramariću je gol Saudijcima bio jubilarni 20. za vatrene, na listi svih vremena sada dijeli 7. mjesto sa svojim trenerom u reprezentaciji Ivicom Olićem. Ispred su još samo Darijo Srna (22), Luka Modrić (23), Eduardo da Silva (29), Ivan Perišić (32), Mario Mandžukić (33) i Davor Šuker (45).

Komentara 9

DE
derin
16:05 16.11.2022.

Mi bez Modrića i Perišića ne bi vidjeli svjetsko, skroz druga priča. Za nas bi najbolje bilo da protiv Maroka započne Budimir, jer jedini ima trku, pressing i još može dati dubinu, a Vlašić desno. S ovim danas golom Dalić će staviti Kramarića, koji je polušpica i koji kod Dalića uvijek dobro kotira izgleda, a Pašalića desno vjerojatno. Uglavnom trebati će nama top izdanje, puno bolje nego danas.

OS
osijek68
20:05 16.11.2022.

Da je od pocetka igrao Orsic i da igraju sve utakmice protiv Slaven Belupa vidjeli bi vi kako je Petko dobar za reprezentaciju. Ovako se Fifa, Dalic, tovari, Ciai KGB urotila protiv Petka pa nije od stresa mogao ni potrcati

KA
kažemja
02:46 17.11.2022.

Livaja i da je zdrav nije prvi izbor za napadača.Nije isto igrati igrati HNL i zabijati golove Varaždinu , Šibeniku ili Istri i to pola iz penala ili igrati jaku Bundesligu,koju igra Kramarić .Što je taj Livaja pokazao u iole jačoj utakmici u Europi? Osim što je dao gol u vlastitu mrežu.Po meni prvi napadač treba biti Kramarić,pa Petković koji ipak igra Ligu prvaka i ima jake i ozbiljne utakmice iza sebe a tek treći izbor je Livaja,kojem je otegotna okolnost i njegova prgava narav i bahatost koja mu može proći u HNL ,gdje mu suci to toleriraju ,dok na svjetskom tu sigurno neće proći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije