Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVOJIO 7 NASLOVA

Ispovijest najveće varalice u povijesti: 'Koristio sam droge koje se ne mogu otkriti i prevario sve'

Lance Armstrong priznao Oprah da je uzimao doping
George Burns/DPA
16.12.2023.
u 20:35

Zbog dopinga su Lanceu Armstrongu oduzeti svi naslovi s utrke po Francuskoj koje je osvojio između 1998. i 2011., a nedavno jednom je pričao o tome u jednom podcastu.

Postao je jedan od najuspješnijih sportaša, a onda je priznao da je varao. Oduzeto mu je sedam naslova s ​​Tour de Francea, najveće biciklističke utrke na svijetu, a sada je progovorio o tome kako je uspio zataškati svoje varanje. Zbog dopinga su Lanceu Armstrongu oduzeti svi naslovi s utrke po Francuskoj koje je osvojio između 1998. i 2011., a nedavno jednom je pričao o tome u jednom podcastu.

GALERIJA Nogometaš iz Premiershipa doživio je srčani udar na utakmici

Lance Armstrong priznao Oprah da je uzimao doping
1/6

Otkrio je ono što je mnoge zanimalo - kako nikad nije dobio pozitivan doping test...

- Ne pokušavam to opravdati niti reći da bih to ponovio, ali činjenica je da sam bio testiran 500 puta, a nikada nisam pao na doping kontroli. To je istina. Ne postoji način da se izbjegne testiranje - izjavio je Armstrong i dodao:

- Realnost i istina je da neke tvari, pogotovo one ključne, traju četiri sata. Neke tvari, poput kanabisa ili anaboličkih steroida, traju mnogo dulje. Mogao si popušiti joint, ići na posao i voziti... za dva tjedna bi bio pozitivan. Uz EPO (lijek koji je koristio), koji je poput raketnog goriva koje je promijenilo ne samo naš sport, nego općenito sportove izdržljivosti, vrlo brzo napušta tijelo.

VEZANI ČLANCI:

Pokušao je barem ovaj put biti odgovoran.

- Ne želim nikoga poticati na to. Istina je da je to bio lijek koji se nije mogao otkriti i koji je bio iznimno koristan za performanse i oporavak. Obje su stvari važne. Naveli su me da vjerujem da je siguran ako se uzima pod vodstvom liječnika, a sada se ne slažem.

Komentara 2

ZA
Zagrebčanka
07:04 17.12.2023.

Zato se Đoković ne želi testirat prije meča, nego tek poslije. A onda meč traje oko četiri sata. Da ishlapi.

HO
homofobic
22:18 16.12.2023.

Neki natjecatelji vjeruju da dobar seks prije natjecanja garantira uspjeh adrugi od seksa bjeze mjesece prije natjecanja. Obe grupe se kunu da su u pravu. Mnogi od nas tvrde da se od kavice navecer ne moze spavati a meni je kavica “tableta” za spavanje. Vjerujem da je puno toga oko sportskog “drogiranja” u glavama. Zasto se ne dozvoli ljudima raditi sta vjeruju da im pomaze?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije