Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERIE A

Inter i Džeko Napoliju nanijeli prvi poraz sezone, Juventus slavio u sudačkoj nadoknadi

Serie A - Inter Milan v Napoli
Foto: ALBERTO LINGRIA/REUTERS
1/3
04.01.2023.
u 23:41

Napoli je najbliže bio izjednačenju u 90. minuti kada je Giacomo Raspadori pucao unutar kaznenog prostora, no Onana je sjajno obranio. Dodajmo kako Marcelo Brozović nije nastupio za domaći sastav zbog ozljede.

U derbiju 16. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je na San Siru pobijedio Napoli sa 1-0 nanijevši lideru Serie A prvi poraz ove sezone. Pogodak odluke zabio je Edin Džeko u 56. minuti. Inter je već u 4. minuti imalo lijepu priliku, no Federico Dimarco nije bio precizan. U 26. minuti je domaćin imao novu priliku, ali je Matteo Darmian promašio gol. Prvu veliku priliku Napoli je imao nakon pola sata utakmice, ali je Piotr Zielinski loše pucao. U završnici prvog dijela okušao se i Romelu Lukaku, ali bez uspjeha.

>> Livaja napušta Hajduk? Calciomercato: Hrvat želi Livaju odvesti u Serie A, traže ga dva kluba

Premda je u prvih 45 minuta bilo nekoliko izglednih situacija pred vratima Andrea Onane i Alexa Mereta niti jedan udarac nije upućen unutar gola. Pogodak smo napokon vidjeli u 56. minuti, kada je Edin Džeko sjajno zabio glavom nakon ubačaja Federica Dimarca. Bio je to njegov sedmi pogodak ove sezone.

Napoli je najbliže bio izjednačenju u 90. minuti kada je Giacomo Raspadori pucao unutar kaznenog prostora, no Onana je sjajno obranio. Dodajmo kako Marcelo Brozović nije nastupio za domaći sastav zbog ozljede.

Soccer Football - Serie A - Inter Milan v Napoli - San Siro, Milan, Italy - January 4, 2023 Inter Milan's Edin Dzeko celebrates scoring their first goal with teammates REUTERS/Alberto Lingria Photo: ALBERTO LINGRIA/REUTERS
Foto: ALBERTO LINGRIA/REUTERS

Inter je ovom pobjedom vratio neizvjesnost u prvenstvo, ali i skočio na četvrto mjesto sa 33 boda, dok je Napoli i dalje na vrhu sa 41 bodom. "Nerazzurri" sada imaju bod manje od trećeplasiranog Juventusa koji je na gostovanju pobijedio Cremonese sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Arkadiusz Milik u sudačkoj nadoknadi.

Poljski napadač je sjajno pogodio iz slobodnog udarca s više od 25 metara. Bila je to sedma uzastopna pobjeda torinske "Stare dame" i to sedma u kojoj Juve nije primio gol.

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije