Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blaženko Lacković

Imam osjećaj da ćemo na EP-u daleko dogurati

29.12.2017.
u 22:28

- S obzirom na to da sam se ozlijedio na početku sezone, zasad još nisam odigrao nijednu utakmicu. Ali sam angažiran kao pomoćni trener Torstenu Jensenu.

Blaženko Lacković prije nekoliko dana napunio je 37 godina. Još je aktivan na parketu. I nije jedini iz generacije koja je na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Portugalu 2003. osvojila svjetsko zlato. Uz Laca, još uvijek igraju Renato Sulić (Veszprem), Vedran Zrnić (Nexe), Tonči Valčić (PPD Zagreb) i Igor Vori (PPD Zagreb). Štoviše, Vori je i u hrvatskoj reprezentaciji koja će uskoro nastupiti na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj pod vodstvom izbornika Line Červara. Lacković je lagano krenuo i u trenerske vode. Osim što igra za Hamburg ujedno je i pomoćni trener. Naravno, neće biti i jedini koji je iz te portugalske generacije postao trener.

Svi postali treneri

Taj posao već odavno obavljaju Vlado Šola (trener Dubrave i trener vratara u hrvatskoj reprezentaciji), Mario Kelentrić (trener vratara PPD Zagreba), Davor Dominiković (pomoćni trener u Dubravi), Slavko Goluža (trener Tatrana), Valter Matošević (trener Zameta), Petar Metličić (trener u akademiji Balić - Metličić), Nikša Kaleb (trener mlađih uzrasta u Metkoviću). U rukometu je još ostao Božidar Jović (glavni menadžer PPD Zagreba), a oko rukometa vrte se Ivano Balić, bivši koordinator za muški rukomet, Mirza Džomba, stručni sukomentator za rukomet na RTL televiziji, a Denis Špoljarić trenutačno je samo rukometni navijač i gledatelj.

Blaženko Lacković bio je nedavno sudionik nesvakidašnjeg rekorda u Njemačkoj. Naime, njegov Hamburg, osvajač Lige prvaka 2013. godine, koji se natječe u Trećoj ligi - sjever, gdje je i vodeći sa dva boda više od Altenholza, u 14 utakmica postigao je 11 pobjeda, uz dva neodlučena rezultata i jedan poraz. Rekord? U susretu s Fredenbeckom (36:24) u dvorani su bila 9964 gledatelja, što je novi svjetski rekord po broju gledatelja u trećeligaškim rukometnim natjecanjima. I prijašnji rekord – 8555 gledatelja – držao je Hamburg.

Ta draga O2 Arena...

- S obzirom na to da sam se ozlijedio na početku sezone, zasad još nisam odigrao nijednu utakmicu. Ali sam angažiran kao pomoćni trener Torstenu Jensenu. Osjećaj igranja pred gotovo 10.000 ljudi u trećoj ligi je fantastičan, neponovljiv. U toj O2 Areni, koja inače prima 14.000 gledatelja, igrali smo u najslavnijim danima, kada smo osvojili Ligu prvaka. Inače, domaće utakmice igramo u manjoj dvorani gdje imamo prosjek od 3000 gledatelja, što je također sjajno - rekao je Lacković.

U klubu je i Martin Schwalb, trener s kojim ste 2013. osvojili Ligu prvaka?

- On je predsjednik kluba. Bitno je da se rukomet na velika vrata vraća u Hamburg. Sada nam je cilj Druga liga, a zatim će nam cilj biti povratak u najelitniji razred njemačkog rukometa - istaknuo je Lacković.

Poželi li uživo gledati vrhunski rukomet, skokne do Kiela, kluba u kojem je igrao prošle sezone.

- Odem kad imam vremena i malo se podružim s Domagojem Duvnjakom. Ali, imam malo slobodnog vremena - kaže Lacković.

Uskoro će Europsko prvenstvo.

- Bit će dobro. Imamo odličnu reprezentaciju i budu li svi važni igrači zdravi, mogli bismo daleko dogurati. Nažalost, zbog obveza u Njemačkoj neću moći ići u Split, ali se nadam da ću doći na utakmice drugog kruga u zagrebačku Arenu - zaključio je Lacković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije