Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RK Podravka

'Iako ne mogu biti zadovoljan, curama ništa ne zamjeram'

'pod 21. 01. 2010. Koprivnica Andrea Penezic rk Podravka, Koprivnica Photo: Josip Maljak/PIXSELL'
'Josip Maljak/PIXSELL'
22.01.2010.
u 12:10

Koprivničke rukometašice u Danskoj su se oprostile od Europe. Ligu prvakinja završile su na četvrtom mjestu s četiri osvojena boda protiv Byasena i Viborga na domaćem terenu.

Radi li se o uspjehu ili neuspjehu, za mišljenje smo upitali trenera Zdravka Zovka.

Izgubili formu

- Zavisi kako se gleda na to što je uspjeh, a što neuspjeh. Naravno da ne mogu biti zadovoljan ispadanjem, ali isto tako ne mogu biti ni razočaran onime što su djevojke pokazale u Ligi prvakinja, kao i u ostalim natjecanjima. Žao mi je što nismo zadržali formu iz studenoga, pauza nas je koštala rezultata. Ostali smo bez Mirande Tatari i Ane Lovrak i nije bilo snage da osvojimo bodove koji bi nas ostavili u Europi - izjavio je Zovko i dodao kako klub dobro funkcionira, podrška sponzora je prisutna i ono što njemu kao treneru najviše treba, uvjeti za rad također su dobri.

Rukometašicama Podravke sada je realnost igranje u domaćem prvenstvu i Regionalnoj ligi. Tu je i Hrvatski kup gdje će kokice prolaz među osam najboljih tražiti početkom veljače na gostovanju kod EMC Splita.

- Cilj svakog sportaša je ostvariti što više pobjeda i biti prvi. Tako i mi gledamo. Sezona je duga, očekuju nas teške utakmice i sigurno da će trebati zadržati koncentraciju, ali svakako da je želja obraniti naslov u Regionalnoj ligi, domaćem prvenstvu i kupu - ističe strateg, kojem na kraju sezone, kao i nekim igračicama, istječe ugovor. Andrea Penezić jedna je od onih koja na ljeto može napustiti klub.

Zadržati ekipu na okupu

- Radim kao da ću u klubu ostati 10 godina, a što će biti na kraju sezone preuranjeno je govoriti. Četiri boda trebala bi biti garancija da na jesen ne moramo igrati kvalifikacije za Ligu prvakinja i bila bi velika stvar zadržati Penezić i većinu ove ekipe. Uz potencijal naših mladih igračica vjerujem da Podravka može parirati najboljim europskim ekipama - završio je Zovko.

Koprivničke rukometašice u srijedu su sa Sesvećankama unaprijed odigrale utakmicu 15. kola Prve HRL. Pobjednik se znao i prije utakmice, a u uvjerljivoj pobjedi kokica 42:17 priliku za dokazivanje dobile su sve igračice kojima raspolaže trener Zovko. Najefikasnije bile su Penezić s osam, Gaće i mlada Pongrac sa šest te Kožnjak i još jedna igračica za budućnost, Čović, s pet postignutih pogodaka. Kokice sutra u utakmici 14. kola domaćeg prvenstva gostuju u Umagu. (zm/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije